Filme, seriale, actori, popcorn

Dacă tot am ajuns la desene animate aş recomanda Mulan, un excepţional film de animaţie tot de la Disney.
 
Man On Fire 8.5/10 - Denzel e la inaltime, nu ma asteptam sa-l vad intr-un asa film bun, mai ales ca filmele lui anterioare nu m-au impresionat deloc.

The Girl Next Door - 7/10 - eram convins ca e doar un film cu adolescenti americani, dar pana la urma am fost placut surprins, mai ales de final.

Toate Panzele Sus - 10/10 - revazut acum cateva zile pe calculator. Mi-am adus aminte de copilarie cand l-am vazut prima data. Anton Lupan, Gherasim, Irimia si mai ales Ismail. - merita revazut macar odata la 2 ani :smile:

Stark Raving Mad - 5.5/10 - nimic impresionant, pacat de Seann William Scott

13 Going On 30 - 5.5/10 - OK pentru o duminica dupamasa, dar spre final devine plictisitor si m-a luat somnul cu toate ca era doar 6 PM

Van Helsing - 5/10 - mi-ar fi placut sa-l vad cand aveam 12 ani

The Whole Ten Yards - 5/10, dezamagire totala. Film extrem de plictisitor, nimic interesant, nici pe departe nu se ridica la nivelul primului

Fahreinheit 9/11 - fara nota, pretty interesting. Oare tot ce zice ala acolo o fi adevarat ?

Hellboy - 6/10 - dintre toate filmele de "gen" (League Of..., Van Helsing, etc) asta mi-a placut cel mai mult, probabil si din cauza umorului personajului principal.

The Butterfly Effect - 9.5/10 - no comments, intra in topul filmelor "ciudate"
 
Desi sunt rezervat in legatura cu parerile de genul (7.5/10), etc... eu zic ca poate ar fi mai indicat sistemul de notare cu stele, de la 1 la 5:
- 1 stea: sux.
- 2 stele: numai pentru pasionatii genului si in lipsa de altceva.
- 3 stele: film bun, merita vazut macar o data.
- 4 stele: film f. bun, trebuie vizionat obligatoriu.
- 5 stele: capodopera (asa spune critica de specialitate). Premii la festivalurile internationale. It's a must pentru orice colectionar.
Ce ziceti?
 
Propun ca fiecare să facă doar o descriere a filmului, fără a da nici o notă. Nu cred că suntem cu toţii capabili să oferim o notă obiectivă unui film. Eu, cel puţin, nu mă simt în stare, de aceea nu voi acorda note.
 
Totusi daca de ex. TU acorzi 4 stele unui film, eu te asigur ca personal il vizionez. Of... Nu stiu insa daca si reciproca e valabila? :tongue:

Late edit: si totusi ce se intelege prin "film bun" si... :biggrin:
 
Quark, înmulţeşte notele alea cu 2, scoate cuvântul stele şi obţii sistemul meu de notare. :biggrin:
 
Si dupa aia imultesc cu "e" la puterea radical din pi si incep sa pricep. :biggrin: Ideea e ca niciodata nu o sa inteleg unele diferente (subtile de altfel) care te-au determinat sa acorzi unui film nota 7.5, altuia 7 si altuia 8. :biggrin:
 
Avem IMDB pentru sistemul de notare...mie mi se pare destul de corect. Aş prefera sa văd o descriere a filmului ca să ştiu la ce să mă aştept.
 
Pe mine mă interesează părerile personale ale celor de aici, însă aş aprecia dacă, în cazul fiecărui film, ar pune un link spre IMDB, pentru detalii suplimentare.
 
In altă ordine de idei am văzut ieri câteva filme (a se nota faptul că îmi plac SF-urile):

Van Helsing - o tonă de efecte speciale, poveste să zicem decentă, aş zice că merită văzut o dată. Ca o notă personală - povestea nu e chiar aşa tragică deşi se putea mult mai bine, Kate Beckingsale arată excelent, iar pe Hugh Jackman l-am simpatizat incă din X-Men, deoarece sunt fan Wolverine :biggrin:

My Boss's Daughter - din categoria "silly comedy", genul de comedie în care se întâmplă numai lucruri ridicole şi improbabile, cam pierdere de timp. Nu-l recomand...

Spiderman 2 - mai multă acţiune decât în Spiderman 1, acting decent, merită văzut o dată. În principiu dacă nu v-a plăcut subiectul primului film nu vă uitaţi nici la acesta, dar dacă nu v-a plăcut primul pentru lipsa de acţiune, al doilea are destulă.

A Beautiful Mind - îşi merită pe deplin nota de pe IMDB, un film excelent care te pune pe gânduri. Acting superb din partea tuturor actorilor, mi-a schimbat părerea despre Russel Crowe (nu mi-a plăcut Gladiator, so sue me :smile: ). Merită văzut de cel puţin 2 ori :wink:
 
Cold Mountain - un film foarte frumos, filmat în România. Toţi cei 3 actori principali sunt deosebiţi, dar Renée e extraordinară. Merită văzut, dacă vă plac filmele despre dragostea care învinge orice barieră.
 
Originally posted by SCViper
Avem IMDB pentru sistemul de notare...mie mi se pare destul de corect. Aş prefera sa văd o descriere a filmului ca să ştiu la ce să mă aştept.
Nota de pe IMDB este rezultatul votului vizitatorilor, nicidecum nu reflecta parerea criticilor de film. Iar descrierea filmului o gasesti bineinteles tot pe IMDB. Asadar? :goofy:
 
Sau dacă vreţi să vă faceţi nervi în legătură cu filmele preferate încercaţi aici

1984 - Într-o lume totalitară guvernată de către partid şi de figura mesianică a liderului său, Fratele cel Mare, doi oameni încearcă să se iubească, încălcând astfel toate legile Soceng-ului şi comiţând cea mai gravă dintre toate crimele şi anume Crimăgânditul. Roluri de excepţie ale lui John Hurt pe care l-aţi mai întâlnit în rolul naratorului din Dogville şi Richard Burton.
Pentru restul poveştii, citiţi cartea !
 
Tomb Raider 2: The Cradle of Life
Film bun de relaxare şi pierdut vremea, nimic care să te impresioneze (afară de Angelina Jolie :smile:).

Queen of the Damned
Film de duzină, merită văzut doar dacă chiar n-ai altceva în schimb, cu puţin efort merge... Despre viaţa de vampir.

Fool Proof
Interesant, cu final neaşteptat dar realizarea putea fi mai bună. Un grup de hoţi e racolat de un hoţ profesionist, cu care se află permanent în conflict.
 
Paycheck - un SF de acţiune cu un scenariu interesant. Un film de John Woo care chiar mi-a plăcut.

Pay It Forward - acum l-am văzut a doua oară. Un film foarte cald, bazat pe o idee generoasă, cu un Haley Joel Osment extraordinar de talentat.
 
ceva cu Austin Powers...am rezistat doar 15 minute....penibil. Ori am imbatranit eu, ori chiar e penibil filmul. Si chiar imi plac comediile/parodiile.
 
The butterfly effect - bun, deosebit. L-am recomandat cu atita caldura la colegi ca i-am facut sa il vada si nu au regretat.

Spiderman 2 - nu stiam ca in folclorul american Spiderman e retardat, ca nu m-as mai fi uitat la film. E de-a dreptul penibil, un super-erou idiot fara sa fie film despre idioti.

Troy - efecte speciale uneori groaznice (flota de invazie parca e desenata de un pusti de gradinita), realitatea deformata enorm (au inmultit totul cu 100, si la dimensiunile armatelor si marimea cetatii Troia), zeii au disparut in neant, schilodind povestea, moartea stupida a lui Achile (e vizibil ca "trebuie sa moara, ca asa scrie in scenariu"; fata de restul filmului in acea scena Ahile brusc devine idiot dpdv militar). Un film care putea mult si da putin, nu merita vazut daca v-a placut Iliada.

Love actually - mi-a placut mult, mai ales umorul englezesc care apare uneori.

Tais toi - o comedie frantuzeasca buna, placuta si neplacuta (mi-am dat seama ca incep sa uit limba :smile: )

2001 - A space odyssey - un film ciudat la care nu am inteles nimic din ultimele ~20 minute (dupa dezactivarea lui HAL). Dupa muzica ciudata, stridenta si deseori enervanta am recunoscut regizorul (Kubrick), decorurile parca anticipau A Clockwork Orange (sau sunt oricum la fel de ciudate), iar delirul colorat de la sfirsit si sensul ultimelor scene depasesc cu mult IQ-ul meu in scadere :smile:
 
"... muzica ciudata, stridenta si deseori enervanta...":

- Atmospheres (Gyorgi Ligeti) - Sudwesfunk Orchestra;
- Also Sprach Zarathustra (Richard Strauss) - Vienna Philharmonic Orchestra;
- Requiem for Soprano, Mezzo Soprano, Two Mixed Choirs & Orchestra (Gyorgi Ligeti) - Bavarian Radio Symphony Orchestra;
- Blue Danube (Johann Strauss) - Berlin Philharmonic Orchestra;
- Lux Aeterna (Gyorgi Ligeti) - Stuttgart Schola Cantorum;
- Gayane Ballet Suite (Aram Khachaturian) - Leningrad Philharmonic Orchestra;
- Adventures (Gyorgi Ligeti) - Internationale Musikinstitut Darmstardt.

Iar despre "...delirul colorat de la sfirsit..." prefer sa citez din clasici:

"E steaua cea rea, e steaua cea gri,
E steaua cea verde
Marele A si marele I
..."

Nichita Stanescu - "Printul cazând de pe cal".
 
Back
Top