Filme, seriale, actori, popcorn

Cărțile. De fapt e un întreg univers imaginat de autor, format din seria de nuvele Ender Saga compusă din Ender's Game (1985), Speaker for the Dead (1986), Xenocide(1991), Children of the Mind (1996), Ender in Exile (scrisă în 2008 dar cronologic ar trebui să fie citită a doua, înainte de Speaker for the Dead) și un număr de povestiri scurte; seria de nuvele Shadow Saga (perspectiva unui alt personaj principal) formată din 5 nuvele și o a șasea în curs de pregătire.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ender's_Game_series
 
De fapt povestea e următoarea: e o serie întreaga, dar după Ender's game nu mai nici una la fel de buna, unele sunt înfiorător de proaste.
 
De fapt povestea e următoarea: e o serie întreaga, dar după Ender's game nu mai nici una la fel de buna, unele sunt înfiorător de proaste.
You must be really fun at parties* :smile:

Sunt de părere că oricum ai da-o, universul Ender este bine închegat, faptul că prima carte este absolut excelentă și aruncă o umbră asupra următoarelor este altă treabă. Mie mi-au plăcut, sunt o lectură plăcută. Am început seria Ender când am văzut trailerul filmului prima oară și am terminat-o înainte să iasă filmul. Filmul a fost puțin cam "wtf", dar nu aveau cum să îngrămădească toată cartea Ender's Game în el oricât s-ar fi străduit. De-aia de exemplu prefer Ender's Game să zicem LOTR, pur și simplu LOTR este o zamă mult prea lungă. Poți digera LOTR cărțile - pentru că nu trebuie să le citești în 3 ore (sau 9, sau 10), dar filmul dpmdv este marea plictiseală condimentată cu ceva lupte interesante. Hobbit nu mai spun, cartea este pe 1/4 cât este LOTR și au reușit să scurgă 3 filme din ea, bani ftw :frown:

Ecranizările mereu vor fi cu dus-întors. La fel ca și super-hero movies. De ce Avengers este atât de bun? Pentru că povestea inițială a fost dată la gunoi și-a fost rescris, altfel era probabil încadrat la capitolul Green Lantern (2011) (care mie mi s-a părut un film okish, nicidecum prost). Aici deja este de comentat de ce ecranizările DC Universe în afară de The Dark Knight sunt mediocre VS ce scoate Marvel, dar dacă începem discuția sigur apar alți bitter dudes care vor explica ce proaste sunt toate pentru că n-au fost Shawshank Redemption sau Schindler's List.

*you are a fun person, culmea, nu te pricep uneori :tongue:
 
Am citit seria asta de mai multe ori, îmi menține părerea: prima e excelenta, apoi din ce in ce mai slabe, ultimele proaste pentru ca sunt plictisitoare.
 
Prima carte din seria Ender e foarte bună (ocupă unul dintre locurile de sus în topul meu), pe urmă încearcă să construiască un univers complex, ceea ce nu îi iese prea bine, în opinia mea. Jocul lui Ender e tăioasă ca un brici (e, ca să ne menținem în tărâmul fanteziei, Needle al Ariei din Game of Thrones, iar celelalte încearcă să fie toate broadswords; doar că a terminat materia primă din Valyria).

Ce vreau eu e Dune, făcut ca lumea :smile:

Pe de altă parte, se pregătește un film după Omul din castelul înalt, a lui Philip K. Dick. Interesant, foarte interesant.
 
M-a pus dracu' sa ma uit aseara (pe la 2 noaptea) la Paranormal Activity. Un film in doi actori, filmat practic intr-o singura camera = dormitorul, buget 15.000$. Pe tiparul Blair Witch Project. A reusit spre final performanta sa-mi ridice parul pe spinare. :climb: Desi apare cu nota mica pe IMDB eu l-as recomanda. E insa nevoie de rabdare ca sa-l vezi cap-coada fara sa dai FF.
 
Am incercat sa vad Paranormal Activity si dupa vreo 10-15 minute m-a luat somnul. De vreo 3 ori.
Am vazut in schimb Edge of Tomorrow si desi ma asteptam sa fie o mare porcarie nu este, e aproximativ decent.
 
De gustibus. Mie Poltergeist mi s-a parut de-a dreptul pueril. :smile: Si vorbesc de V.1, ca urmarile sunt jenibile.
 
Din ce am mai citit și atunci și mai încoace, filmul ar fi fost inspirat de Amityville. Nu știu ce e pueril în a încerca să transpui o poveste derivată din cea reală în film; poate mijloacele anilor '80 de a zugrăvi asemenea fenomene, când nu exista digitalul video, cu pleiada lui de efecte speciale, care, pe mine personal, cu greu mă impresionează. Mai ales când e un scop în sine.
 
Last edited:
Mă uit la Smallville și-mi place dar cred că mi-ar fi plăcut mai mult dacă-l vedeam când eram mai mic. Gen cu vreo 15-16 ani mai mic (ce trist sună).
 
Last edited by a moderator:
Am vazut si eu Edge acum o saptamana, dar mi-a fost greu sa il recunosc pe Tom Cruise, nu seamana deloc cu el insusi din filme de acum 10 sau chiar 5 ani.
 
Da, e schimbat vizibil. Nu mi-e clar dacă e intenționat (pare mai slab decât de obicei), sau e de la ceva chirurgie plastică proastă.
 
Last edited:
Back
Top