De fapt povestea e următoarea: e o serie întreaga, dar după Ender's game nu mai nici una la fel de buna, unele sunt înfiorător de proaste.
You must be really fun at parties*
Sunt de părere că oricum ai da-o, universul Ender este bine închegat, faptul că prima carte este absolut excelentă și aruncă o umbră asupra următoarelor este altă treabă. Mie mi-au plăcut, sunt o lectură plăcută. Am început seria Ender când am văzut trailerul filmului prima oară și am terminat-o înainte să iasă filmul. Filmul a fost puțin cam "wtf", dar nu aveau cum să îngrămădească toată cartea Ender's Game în el oricât s-ar fi străduit. De-aia de exemplu prefer Ender's Game să zicem LOTR, pur și simplu LOTR este o zamă mult prea lungă. Poți digera LOTR cărțile - pentru că nu trebuie să le citești în 3 ore (sau 9, sau 10), dar filmul dpmdv este marea plictiseală condimentată cu ceva lupte interesante. Hobbit nu mai spun, cartea este pe 1/4 cât este LOTR și au reușit să scurgă 3 filme din ea, bani ftw
Ecranizările mereu vor fi cu dus-întors. La fel ca și super-hero movies. De ce Avengers este atât de bun? Pentru că povestea inițială a fost dată la gunoi și-a fost rescris, altfel era probabil încadrat la capitolul Green Lantern (2011) (care mie mi s-a părut un film okish, nicidecum prost). Aici deja este de comentat de ce ecranizările DC Universe în afară de The Dark Knight sunt mediocre VS ce scoate Marvel, dar dacă începem discuția sigur apar alți bitter dudes care vor explica ce proaste sunt toate pentru că n-au fost Shawshank Redemption sau Schindler's List.
*you are a fun person, culmea, nu te pricep uneori