Filme, seriale, actori, popcorn

Discussion in 'Hobby-uri, artă, cultură, știință' started by Pisoi, Aug 6, 2004.

 1. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Şi are doar 13 episoade. Eu aseară l-am văzut pe ultimul. :smile:
   
 2. Velkan

  Velkan Moderator

   
  Last edited by a moderator: Aug 12, 2014
 3. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Nu stiu ce-i mai jalnic: oferta de filme sau aia doi.
   
 4. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Am fost ieri la Captain America: The Winter Soldier. Una peste alta, solid movie, solid performances și am pus o bifă la "văzut primul film 3D". Surprinzător, chiar mi-a plăcut :biggrin:

  Am văzut și Divergent, care este un mare fâs, un fel de Hunger Games + Inception, dar merge cu o găleată de popcorn :smile:
   
 5. Olivian Breda

  Olivian Breda Internet marketer

  Eu recomand 4 filme:
   
 6. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Snowpiercer. SF, dar slabut. Nu prea merita vazut decat daca ploua o luna la rand.
   
 7. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Adult world. L-am vazut doar pentru John Cussack, dar filmul e slab. Parca avea un scor mai mare cand mi-a venit ideea sa il vad, dar au trecut vreo 3 luni de atunci.
   
 8. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Ma uit la Farscape. P neat dar efectele speciale sunt slabute :smile: Combinatia de actiune si poveste in schimb este chiar ok.
   
 9. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Ce am mai vazut la cinema si in rest:
  - snowpiercer - abia la jumatea filmului am realizat ca actorul este acelasi din Captain America, ceea ce face un sumar al filmului - intuneric intuneric actiune intuneric hopa s-a terminat. Overall ok dar nimic spectaculos, sincer.
  - Guardians of the Galaxy - genial si spectaculos, evident fiecare are gusturile lui, dar m-a impresionat cap-coada - poveste, glumele ok, them feels la un moment dat, coloristica, machiajul si costumele, efectele speciale. Merita vazut 3d.
  - Need for Speed. Just don't. Este ok-ish. But don't. Really.
   
 10. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Farscape e bunicel, probabil in top 5 seriale SF. Dar e vechi de 10 ani.

  Snowpiercer e o porcarie. Din pacate in ultimii ani nu am mai vazut filme bune.
   
 11. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Guardians of the Galaxy a fost superb, confirm spusele lui Neo.
   
 12. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Farscape devine cam repetitiv la un moment dat.

  Ce SF-uri am mai vazut in ultima vreme:
  Ghost in the Shell - Arise = mi-a placut, dar nu s-a ridicat la nivelul Innocence
  Phantom = slab
  Space Above and Beyond = piece of crap
  Ender's Game = un pic cam previzibil, dar superb comparativ cu restul porcariilor; astept cu nerabdare urmarea
  Pacific Rim = e bun cand te intorci de la serviciu brain-dead si nu te mai poti concentra la ceva mai subtil
  Riddick 3 = scrie trei pe titlu, dar de fapt e al 4-lea, si cica e cu Vin Diesel, dar de fapt, e fara el
   
 13. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Eu am încercat de vreo 3 ori să mă uit la Arise, dar nu prea m-a prins. Tot anime-related am văzut Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan - primele episoade din serie într-un film cu actori. Nu mă așteptam la cine știe ce, dar mi-a plăcut - chiar s-au chinuit la alegerea actorilor și decorurilor, seamănă bine cu desenele, și aproape la fel de puțin realism :smile:.
   
 14. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Ender's game a fost o porcărie, raportat la carte. Merita făcut în două părți, nu batjocura asta. May they rot in the deepest hell.

  Na-vă minunăție de trailer:

   
  Last edited: Aug 11, 2014
 15. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Ender's Game este excelent dacă ai citit cartea și știi despre ce este vorba, altfel este o varză completă de film. Oricum, nu aveau cum să bage toată cartea în film nici dacă făceau ceva gen LOTR Uber Extended Edition :smile:
   
 16. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Dacă Ender's game e excelent, atunci și ceaușismul a fost democrație.
   
 17. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Daca ai citit cartea, atunci filmul e o porcarie. Daca nu ai citit cartea, filmul e o aiureala. Oricum ai lua-o tot rau iesi.
   
 18. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Bitter much? Dacă ai citit cartea știi ce se întâmplă și poți trece peste anumite chestii - la fel ca și filmul :smile:

  Cartea exprimă un set de chestii, filmul este un film de acțiune și cam atât. Ce-i greșit la asta?
   
 19. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Îți lasă un gust amar faptul că știi cât de multe lucruri au fost tăiate, și cât de sărăcăcios este filmul din punctul de vedere al trăirilor tale. Ăsta a fost motivul pentru care am refuzat să mă uit la seria Harry Potter (l-am văzut pe primul și m-am cutremurat), când cărțile (în engleză, că traducerea în română a fost o imensă balegă) au fost delicioase și râdeam singur de jocurile de cuvinte atât de inteligente. Am sărit peste Codul lui da Vinci fiindcă toate acele referințe complexe ale cărții nu le poți juca; se inspiră din poveste ca să facă un scenariu de film doar cu un fir roșu al acțiunilor și cu niște explicații sumare din conversații și asta e, hai la box office cu el să mai mulgem niște bani pe o franciză. Păcat de actorii care au jucat.

  Dar dacă ai niște așteptări foarte reduse și te poți detașa, may the force be with you. :smile:

  Alte exemple:
  Need for Speed - e clar că totul e despre mașini și macho attitude, „povestea” este la fel de interesantă și necesară cât într-un film porno.
  Transformers - cafteală cu roboți, și poate o gagică drăguță.
  Step Up - totul este despre dans și coreografie, povestea e doar de umplutură de fiecare dată; nu există profunzime, caractere ale personajelor, ci doar un spectacol vizual de 2 ore-ish.

  Pe „vremuri” existau serii gen Die Hard, în care toată lumea știa că Bruce Willis va salva lumea la sfârșit. Dar exista o poveste, o substanță, nu doar eye candy. Asta s-a pierdut acum. O fi și short attention span-ul tineretului de azi, care cere continuu satisfacție imediată, altfel în 10 secunde au scos smartfoanele și se dau pe net în timp ce tu încă nu ți-ai terminat propoziția. O fi și modelul de business mult simplificat, că dacă au văzut că le merge să facă milioane doar cu niște CGI și fără să se chinuie cu actorii, why bother.
   
 20. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Harry Potter (filmele) sunt pretty good dacă le compari cu cărțile, ca scenariu, iar ca efecte, actori și regie sunt excelente; probabil le-am văzut de vreo 10+ ori. Same goes for LOTR, care e o carte incredibil de stufoasă (și superbă, în original, capodoperă a literaturii engleze), despre care nu credea nimeni că poate fi ecranizată. De la Hobbit 1 am intrat în bâțâială, îmi venea să-l fac soprană pe Jackson, 2-ul parcă mai mișcă ceva.

  Oricum prefer variantele în care ecranizarea mai adaugă niște deliruri extra, nu cele în care castrează cartea - a la Ender's game. Nu îmi vine să cred că OSC a fost unul dintre scenariști. L-or băgat pe Harrison Ford să zâmbească strâmb pentru doamne și pe Ben Kingsley tatuat pentru domni, dar în rest e varză de actorie.

  O altă ecranizare bună e The Host; mult mai bună decât seria Twilight, dar diferența majoră e între actorii first-class din prima și cvasi amatorii din a doua (plus nu se compară cărțile în sine; The Host e excelentă, chiar și numai ca idee, și merită citită). De obicei sunt de acord cu imdb la scoruri, dar The Host e de 8 la mine.
   
  Last edited: Aug 12, 2014
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice