Fără grăsimi

Habar n-am man. Cind o sa cad din picioare probabil ca o sa aflu si detaliile astea. :smile:

Pentru binele tau, mergi cel putin odata pe an sa faci analizele astea. Eu am noroc cu nevasta-mea care imi aduce aminte, ca altfel as fi uitat si asta, dar e bine sa stii daca este macar in parametri rezonabili.
 
Pentru binele tau, mergi cel putin odata pe an sa faci analizele astea.
Ce inseamna binele meu? Daca aflu ca n-am voie grasimi, dulciuri, prajeli, etc, etc ti se pare ca mi-e mai bine ca nu pot hali o portie de cartofi prajiti cu maioneza cu un cotlet alaturi? :biggrin:

Vorba lu' cuarcu de mai sus. Restu' e poezie. Pentru mine.
 
Pana la urma moartea tot un fel de a emigra e. :biggrin:
Da, dar nu prea știi când îți vine pașaportul. Depinde de tine să-l mai întârzii. :wink:
Și cum spunea și ipman, nu la cancer mă referam, ci la alte probleme care îți pot face viața mai amară ca berea cu mult hamei, gen aia cu gustul puternic... :biggrin:
 
Dă-mi voie să reformulez și corectează-mă dacă am înțeles greșit: glucidele nu sînt esențiale, dar sînt necesare pentru o viață lungă și sănătoasă.
Dacă am înțeles corect, pot întreba de ce?

Poate m-am exprimat eu putin gresit, nu glucidele sunt necesare (desi am explicat asta), ci restul nutrientilor ce se gasesc in surse de origine vegetala, care vin si cu glucide la pachet.
Pierzi fibre, pierzi vitamine si probabil pierzi alti nutrienti pe care trebuie sa te gandesti foarte bine daca ai cu ce sa-i inlocuiesti.
Nu gasesti nicaieri legume/fructe fara glucide, iar ceva legume sau fructe iti trebuie.

Vrei detalii mai multe? Cam atat am putut momentan sa obtin:
Fibre: ti-am explicat atat eu cat si Neo destul de clar de ce e bine sa ai fibre in alimentatie, aici nu ma repet.
Vitamine si minerale: sunt vitamine si minerale care au surse animale foarte slabe (Vitamina C si acidul folic de exemplu) sau usor exotice (Vitamina A - se gaseste in ficat animal sau ulei de peste, variate metale au surse mai puternice in peste, scoici sau anumite tipuri de carne), sau aproape deloc spre chiar deloc (Vitamina K se gaseste doar in surse animale hranite cu iarba, magneziul are surse aproape exclusiv vegetale, in cele animale gasindu-se aproximativ doar 5% din necesarul zilnic).

Pe scurt: daca vrei sa renunti complet la glucide este extrem, extrem de dificil sa gasesti tot ce trebuie in surse animale, daca nu imposibil.
 
Orice schimbare necesită un oarecare timp de adaptare. Iar schimbarea este majoră în acest caz. Ca unul care a cochetat cu postul negru (mă rog, doar cu apă), dar n-a reuşit mai mult de 3 zile, m-am informat din mărturiile celor ce au reuşit mai multe. Adaptarea se face după cca. 7-10 zile şi absolut toţi ce au reuşit-o au descris starea ca pe o eliberare şi clarificare a gândirii, minţii, paralel cu scăderea în greutate între 0,5 şi 1,5 kg/zi, cu atât mai mult cu cât obezitatea e mai mare în grad. E cazul extrem, probabil că în keto, adaptarea e mai greoaie.
Asta așa este, de acord cu tine. Nu pot fi de acord cu postul negru, este total altceva (te poți adapta la o nouă dietă, nu te poți adapta să nu mai mănânci). Adaptarea la keto depinde de fiecare în parte și de cât de sănătoase sunt psihologic persoanele. La fel ca și cu un regim de sală serios.
 
Sunt trei aspecte aici:
1. postul doar cu apă se ține pe perioadă limitată spre deosebire de o dietă (dacă dorim să fie eficientă),
2. același tip de post s-ar putea să facă mai bine decât o dietă în cazul persoanelor cu diverse probleme (în cazul meu sigur e așa, numai că nu e voință),
3. nu știi până nu încerci. :wink:
 
Postul "cu apa" era un tratament obisnuit si inainte de ''89. Era practicat la nu'sh ce institut de nutritie si boli metabolice, cu urmatoarele precizari:
- pe perioada tratamentului, bolnavul va fi alimentat numai cu ceaiuri indulcite cu zaharina;
- tratamentul va dura maxim doua saptamani;
- pe durata tratamentului vor fi monitorizate permanent functiile hepatice si renale.
Deci.
 
Ai bunăvoința și privește documentarul ăsta. Știu, m-am săturat și eu să-i tot dau linkul, dar chiar merită. Spre deosebire de luatul de sânge și aruncatul în cap de pe clădiri, beneficiază de câteva studii științifice făcute. Posturile lungi, firește, trebuiesc ținute sub supraveghere medicală, dar cele scurte de câteva zile le poate ține oricine. O spun în cunoștință de cauză, fiindcă am ținut așa ceva. Nu foamea e problema, ci poftele. Și încă o chestie: mi-am schimbat părerea despre cei ce "se chinuie" în greva foamei. De fapt, își fac un bine. :wink:
 
Revenind: dupa o saptamana in care am constatat ca nu s-a mai dat jos niciun gram, am descoperit vinovatul: vin rosu sec. Am pus 5mm intr-un pahar, l-am lasat sa se evapore. Am descoperit cu uimire ca pe fundul paharului a ramas un strat gros de ceva lipicios ca mierea si extrem de dulce. Deci fructoza. Deci glucide. :kill:
Urmeaza o noua saptamana experiment: saptamana berii. :smile:
Va tin la curent.
 
Dacă vă plictisiți, câteva resurse mai lungi pe două teme: zahăr și alimentație la modul general. Le-am mai partajat în trecut pe forum.

Unhappy Meals | Michael Pollan
http://michaelpollan.com/articles-archive/unhappy-meals/

Is Sugar Toxic? - The New York Times
http://www.nytimes.com/2011/04/17/magazine/mag-17Sugar-t.html?pagewanted=all

Fat Chance: The Bitter Truth About Sugar by Robert Lustig – review | Books | The Guardian
https://www.theguardian.com/books/2013/jan/25/fat-chance-robert-lustig-review

The bitter truth about sugar - Telegraph
http://www.telegraph.co.uk/lifestyle/wellbeing/diet/9160114/The-bitter-truth-about-sugar.html

Robert Lustig - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Lustig

Review and summary of “Sugar: The bitter truth” | Froztwolf.com
http://froztwolf.com/2010/05/sugar-the-bitter-truth-review-and-summary/

Sugar: The Bitter Truth - YouTube
 
Back
Top