Fără grăsimi

whiskas

Chronic suicidal
Băi Neo, eram foarte fan ceea ce-ai scris pînă cînd am citit-o p-aia cu grăsimea e periculoasă. :biggrin: What gives?
 
Băi Neo, eram foarte fan ceea ce-ai scris pînă cînd am citit-o p-aia cu grăsimea e periculoasă. :biggrin: What gives?
Există diferențe între grăsimi. Eu am slăbit ~30kg cu dietă keto, deci sunt mare fan al grăsimilor, pe de altă parte sunt conștient că nu voi putea s-o țin la infinit și că nici bine nu face în cele din urmă.

Sunt grăsimi ok și sunt grăsimi care sux. Crede-mă, alea care se acumulează în pui de ajunge ăla super sfrijit după ce-l pui la rotisor nu sunt bune decât să-ți belească arterele. Ca exemplu, iaurturile full fat sunt ok, la fel și laptele full fat și la fel și slana aia de tot pun ăștia pe-aci de-mi stă-n gât puddingu' :biggrin:
 
Faceti PM in grup. Si eu bag keto momentan si merge. Sunt curios cu faza pe termen lung, ca pana acum este singura "dieta" pe care o vad posibil de tinut a la long, fara imbecilitatile alea cu 5 ciuperci la gratar si 100g de varza cu 2 picaturi de otet...
 
În cât timp ai dat jos cele 30 kile? Pot să te stresez pe PM niţeluş?
1 an, dar am și crescut efortul fizic (sală), deși nu cât aș fi putut.

Este foarte mișto pentru că schimbă metabolismul, deja am două vizite în România cu super abuzuri alimentare (mâncat efectiv di tăte, fără alegere, chiar și prăjituri că mi-era o poftă de amandine de numa') și n-am luat un kg în plus.
 
Keto e foarte ok, dar tricky. Dacă vrei să slăbești și să arăți ok după, do it like a man, go to gym. Eu am slăbit așa 25 kg fără nici un fel de dietă.
 
Cred ca ma duc sa-mi fac niste analize... :frown: Bag in mine ca spartul, orice mananc mai inghit si paine peste... fluctuez intre 85 si 87, in functie de anotimp. Hmmm...
 
Keto e foarte ok, dar tricky. Dacă vrei să slăbești și să arăți ok după, do it like a man, go to gym. Eu am slăbit așa 25 kg fără nici un fel de dietă.
Eu cu sport serios, 3 ore intense de cardio si HIIT pe saptamana, pot sa ma si ingras, daca bag carbs / bere / dulciuri. Asa ca pentru mine keto rulz, pe 2016 am scazut de la 119 la 104 (am inceput keto prin august, aveam vreo 113 atunci) si trag spre 95 pana la vara. Si de sarbatori am bagat si eu friptane si slane si altele, insa fara paine, cartofi, orez sau altele si m-am intors cu juma' de kil in plus. :goofy:
 
3 ore pe săptămână e ok dar nu suficient dacă obișnuiești să mănânci mult. La 119 kg nu vreau să știu cum ieșeau orele alea de hiit :biggrin:
 
Tu tot cu palinca te mentii in forma? :biggrin:
I got the joke, da' mâine-poimâine se fac 10 ani de când n-am mai atins alcoale. :wink:
3 ore pe săptămână e ok dar nu suficient dacă obișnuiești să mănânci mult. La 119 kg nu vreau să știu cum ieșeau orele alea de hiit :biggrin:
5 minute acum, 5 minute peste 3 ore, etc? :hihi:
 
Funny thing e că bag în mine ca spartu', always did. :smile: Bine, nici nu bag Mc, KFC, etc. Câte un Mado/Mama Manu odată la câteva luni, în rest mâncare făcută acasă și cantină. 1-2 ori pe săptămână bag o porție (mare * 2) de cartofi prăjiți făcuți cu o lingură de ulei, la bazaconia de friteuză Tefal.
 
Bun. Deci la cati motociclisti 2/2@0.110+ tone avem pe forum, cred ca e bine sa ramanem la berile prin skype / teleconferinta. :biggrin:
 
Nu prind faza cu motociclistii, dar eu nu am tinut vreodata cura de slabire. Cam 80-82kg in viu de obicei, minima de 78 dupa un concurs de ciclism la care m-am deshidratat rau (am consumat doar 4-5 litri de apa in ziua aia).
 
Funny thing e că bag în mine ca spartu', always did.
Până pe la 42-44 de ani am avut aceleaşi obiceiuri (multe mi-au rămas încă :hihi:) şi nu se punea nimic pe mine. După, s-a cunoscut şi nu-mi explic schimbarea aşa de rapidă, că pe la 45 de ani deja treceam de chintal. Eu care am fost mereu pe la 85-95 kg la 1,88 m ai mei.

Titlul splitului creează confuzie, deşi am înţeles conotaţia de "grăsimi la purtător". S-a dovedit că se poate slăbi şi cu grăsimi, şi-încă foarte bine şi consumate cu simţ de răspundere. :biggrin: Cred că mai potrivit ar fi "Diete".
 
Last edited:
Keto e foarte ok, dar tricky. Dacă vrei să slăbești și să arăți ok după, do it like a man, go to gym. Eu am slăbit așa 25 kg fără nici un fel de dietă.

Chiar daca sportul este o solutie buna, nu este solutia cea mai buna pentru slabit si o sa explic de ce.

Slabitul este (conform multelor articole si studii citite) dependent 100% de dieta.

Calories in vs calories out, deci caloriile pe care le bagi in tine trebuie sa fie mai putine decat cele pe care le arzi zilnic, fie ca stai in fotoliu, fie ca stai la sala toata ziua. Asta e singura regula fixa.

Sportul ajuta, evident, dar este o cauza indirecta a scaderii in greutate. Daca faci sport si mananci mai multa mancare din cauza efortului nu vei slabi, ba poti chiar sa te si ingrasi.

Vorbim insa aici de membrii XF, de la care ma astept la mai multe, deci presupun ca voi nu faceti greseala asta.

Slabitul doar cu activitate fizica insa are o alta problema, un pic mai insidioasa: ce faceti daca va opriti din acea activitate? Probleme in viata apar tot timpul. Fie ca este vreo articulatie, fie ca e vreo alta boala, fie ca ai probleme de familie sau de alt gen, sunt destui oameni care se lasa de sport si spun "ca se apuca din nou mai tarziu" si nu o mai fac. Ce face greutatea? Revine cel mai probabil la situatia initiala, ba uneori chiar mai rau. Asta este de fapt problema si cu orice dieta. Daca o numesti dieta, probabil o vei opri la un moment dat, iar studiile spun ca trebuie multi ani de zile pentru ca organismul sa se obisnuiasca cu noua ta greutate.

Daca insa inveti sa-ti controlezi un pic alimentatia, daca inveti ce bagi in tine, daca iti formezi un reflex sa calculezi cate calorii are fiecare masa si gustare care ajunge in fata ta, ei bine o sa ai un avantaj pentru tot restul vietii.

Discutia este lunga, dar greseala pe care o fac cei mai multi din cei care "nu pot" sa slabeasca e sa estimeze foarte gresit numarul de calorii pe care le baga in ei. Nici nu vorbim aici de mancat sanatos, de vitamine, minerale si alti micronutrienti, de efecte asupra sanatatii pe termen scurt si lung, vorbim strict de slabit sau ingrasat.
 
Last edited:
Acum o saptamana am ajuns cu o prietena cam obeza (vreo 20 kg in plus, estimez eu) la un restaurant libanez. Eu mi-am comandat tot ce mi-a poftit inima, ea a remarcat: "ce sanatos mananci" - aveam doar salate, fara nimic altceva, dar aia aveam chef sa mananc (si salatele libaneze sunt ++ ). La cantina de la birou m-au intrebat de o gramada de ori daca sunt vegetarian pentru ca nu luam aproape niciodata carne - de fapt nu aveam chef, o gatesc ei prost. Mananc cam tot ce imi trece prin cap, in afara de lactate si chestii picante, dar aparent mancatul cumpatat imi e un obicei, nu rezultatul unei decizii constiente.

Am observat ca dupa cateva zile de mancat mai usor decat de obicei nu pot sa mananc 2 feluri de mancare la o masa gen pranz. Pur si simplu nu intra. In schimb dupa cate o tura cu bicicleta intra 2 feluri de mancare si o prajitura. De sarbatori e un chin, ca sunt mancaruri specifice pe care ai mei nu le gatesc in restul anului si nu pot decat sa gust putin din fiecare, ca altfel ma satur repede si nici macar nu pot gusta din restul.

Un unchi plecat de mult din tara si invatat cu alte obiceiuri (a trait prin China si prin Franta in ultimii 40 de ani) imi spunea ca el mananca pana nu ii mai e foame. Am incercat si e grozav sa nu ma ridic de la masa cu senzatia de satul si obosit, in schimb intre mese mai bag cate ceva.
 
Back
Top