Dă-mi voie să reformulez și corectează-mă dacă am înțeles greșit: glucidele nu sînt esențiale, dar sînt necesare pentru o viață lungă și sănătoasă.
Dacă am înțeles corect, pot întreba de ce?
Poate m-am exprimat eu putin gresit, nu glucidele sunt necesare (desi am explicat asta), ci restul nutrientilor ce se gasesc in surse de origine vegetala, care vin si cu glucide la pachet.
Pierzi fibre, pierzi vitamine si probabil pierzi alti nutrienti pe care trebuie sa te gandesti foarte bine daca ai cu ce sa-i inlocuiesti.
Nu gasesti nicaieri legume/fructe fara glucide, iar ceva legume sau fructe iti trebuie.
Vrei detalii mai multe? Cam atat am putut momentan sa obtin:
Fibre: ti-am explicat atat eu cat si Neo destul de clar de ce e bine sa ai fibre in alimentatie, aici nu ma repet.
Vitamine si minerale: sunt vitamine si minerale care au surse animale foarte slabe (
Vitamina C si
acidul folic de exemplu) sau usor exotice (
Vitamina A - se gaseste in ficat animal sau ulei de peste, variate metale au surse mai puternice in peste, scoici sau anumite tipuri de carne), sau aproape deloc spre chiar deloc (
Vitamina K se gaseste doar in surse animale hranite cu iarba,
magneziul are surse aproape exclusiv vegetale, in cele animale
gasindu-se aproximativ doar 5% din necesarul zilnic).
Pe scurt: daca vrei sa renunti complet la glucide este extrem, extrem de dificil sa gasesti tot ce trebuie in surse animale, daca nu imposibil.