Extensii bune pentru Chrome

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Încep timid o listă de extensii utile pentru Chrome, poate aveți și voi chestii indispensabile.

Blur:
  • blochează trackere din pagini
  • oferă un serviciu de e-mail masking (generează un alias random @opayq.com care face forwarding spre adresa ta reală de mail, și ține minte corespondența dintre alias și site-ul pentru care a fost generat, pentru ca ulterior să știi care site ți-a vândut adresa de mail și să oprești forwarding-ul)
  • are și un account/password manager inclus; varianta plătită oferă și sincronizare a conturilor/parolelor între toate PC-urile pe care le folosești, altfel rămân doar pe PC-ul respectiv

Adguard AdBlocker:
  • varianta mai light a AdBlock Plus
  • l-am descoperit doar aseară (*facepalm*)

Disconnect:
  • blochează trackere
  • un bun înlocuitor pentru Blur, dacă doar de funcția asta ai nevoie
 
Adguard il folosesc de mult tare. Il am si pe mobil. :smile:
Mai e si uBlock Origin tot asa mai mic si mai eficient.

Mai folosesc si Xnotifier sa-mi culeaga mailurile de prin conturi si cam atit spre rusinea mea.
 
Pentru Chrome/Firefox:

Privacy Badger

  • Privacy Badger is a browser add-on that stops advertisers and other third-party trackers from secretly tracking where you go and what pages you look at on the web. If an advertiser seems to be tracking you across multiple websites without your permission, Privacy Badger automatically blocks that advertiser from loading any more content in your browser. To the advertiser, it's like you suddenly disappeared.

HTTPS Everywhere
  • forteaza HTTPS acolo unde se poate
 
Blur/Disconnect/Privacy Badger par să facă cam același lucru, iar AdBlock/uBlock au liste de reguli similare:
 

Attachments

  • tracking-lists.png
    tracking-lists.png
    100.2 KB · Views: 24
Da, sunt competitori în aceleași categorii.

Privacy: Blur/Disconnect/Privacy Badger/Ghostery - blochează trackere/cookies, cu abordări diferite. Diferită e și politica fiecăruia de a-ți vinde totuși detaliile personale unor advertiseri și a-i lăsa contra cost pe unii să îți facă tracking. Ghostery are niște bube din punctul ăsta de vedere, Disconnect pare mai ok, Privacy Badger e „new kid on the block” și posibil să nu filtreze suficient de bine, iar Blur face mai mult de atât.

Ad blocking: AdBlock Plus/uBlock/Adguard etc. - previn încărcarea bannerelor, unele mai agresive, altele mai puternice la configurație (dar nu pentru noobs). Io am ajuns la Adguard fiindcă va fi pentru laptopul tatălui meu, pentru care point & click pentru un banner e suficient de complicat, fiind în engleză.

Encryption: HTTPS everywhere, diverse variante de VPN-uri...

Pentru GMail sunt o groază, de la notifiers pentru mailuri necitite sau stocare offline, până la unele ce fac analiză pe text și-ți recomandă să eviți folosirea unor cuvinte ce indică neprofesionalism, nesiguranță, îndoială etc. (mai ales pentru uz profesional).
 
Back
Top