Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

varzmaster, îmi aduci aminte de duduile care mă sculau la 7 dimineaţa că au calculatorul virusat şi nu pot factura. Mă duceam val vârtej şi le deblocam Enterul de la NumPad şi totul îşi revenea ca prin minune. După mai multe val-vârtej le-am învăţat să deblocheze singure tasta :smile:
 
It's that the best u can ?!

Cred că am fost înţeles greşit... Nu avea cum să fie o tastă mereu apăsată, pentru că ar fi scos un cu totul alt tip de semnal. Sunetele scoase de microfon erau exact la fel ca cel care se aude atunci când computerul bootează. Singura deosebire e aceea că veneau în cantităţi industriale.

Dacă problema ar fi fost o tastă mereu apăsată, sunetul ar fi fost unul mult mai poticnit (corectaţi-mă dacă greşesc).

Ok, să vă spun până la urmă care a fost problema sau să vă mai las să vă daţi cu părerea? :biggrin:
 
1) Placa grafica nu era bine infipta in slot, desi e cam suspect ca a reusit sa afiseze imaginea.
2) A uitat sa conecteze cooler-ul de pe proc, desi alarma ar trebui sa sune alfel decat beep-ul de pornire.
 
Sunetele scoase de microfon? Vrei sa spui difuzor, nu (adica speakerul de pe carcasa sau de pe placa de baza)? :smile:
 
Zgomot ciudat la initializare

Chestia asta care mi se intampla in prezent nu e chiar asa ciudata, insa ma cam scoate din pepeni.

Uneori cand aprind calculatorul, aud un zgomot mai ciudat, ca si cand un cablu a fost prins la cooler-ul procesorului. Problema e ca nu e nici un cablu prins, pentru ca am deschis calculatorul si m-am uitat, iar zgomotul continua fara absolut nici un motiv.

Are cineva vreo idee?
Dupa cateva reset-uri inceteaza.

Apropos, problema care survenise in intamplarea din cadrul ultimului meu post era tastatura. Dar nu era vorba de o tasta mereu apasata, ci de cativa pini (parca asa se numesc) lipsa la mufa tastaturii, destui pentru ca sa nu fie recunoscuta de calculator (e bine de stiut pentru viitor :smile: ). Oricum ati fost foarte aproape.

Vreau sa ma folosesc de aceasta oportunitate pentru a-mi cere scuze moderatorilor ca nu am mai folosit diacritice si sa mutumesc lui Rabbit, care din cate am inteles eu este cel care a initiat acest forum si a creat regulamentul, pentru cel mai de calitate forum pe care l-am intalnit pe internet; si nu numai ca aspectului, ci mai ales din cauza informatiilor si a membrilor de calitate care posteaza. Stiu ca nu aici este locul pentru astfel de lucruri, dar trebuia sa-mi iau aceasta piatra de pe inima. :biggrin:
 
Dacă zgomotul este creat de un ventilator, înseamnă că este timpul ca acela să fie schimbat. Este foarte probabil ca elicea să se fi descentrat din varii motive (calitate proastă, utilizare proastă, praf, etc.). După un timp, elicea se echilibrează la mers şi nu mai „bate” astfel dispărând şi zgomotul. Încearcă să identifici ventilatorul care face aşa şi să-l opreşti scurt, pentru câteva secunde atunci când încă este zgomotos ca să te asiguri că el generează zgomotul.
 
Da, interesanta teorie. Chiar am sa incerc, nu m-am gandit la asta! Ceea ce mi se pare insa ciudat e ca nu face asa de fiecare data cand deschid calculatorul.

Si in plus de asta, calculatorul meu e nou-nout. Singurul lucru relevant in a-ti sustine teoria este ca s-ar putea sa fi intrat un cablu la unul din cooler-e (cel mai probabil cel de la procesor) si sa-l fi descentrat, ca altfel nu pot sa-mi explic fenomenul. Dar totusi, de ce nu scoate zgomotul in fiecare dimineata cand deschid calculatorul? That is the question! Asta face intamplarea o experienta hardware mai neobisnuita. :smile:
 
Nu e deloc ciudat. E tipic pentru un ventilator pe cale de a se buşi. Început de uzură.

Chiar dacă e nou, nu e exclus să fie de calitate proastă. Made for Romania.

Oricum, primul pas e să descoperi componenta/ventilatorul de vină. Mie îmi place la nebunie să bag pixul între elice, încet, 3-4 secunde, să văd dacă aud vreo diferenţă. :smile:
 
Pisoi, sper ca bagi pixul inainte sa porneasca ventilatorul. Altfel e cea mai buna metoda sa il omori. :biggrin:
 
La ventilatoarele la care nu este posibil sa faci asa ceva, adica cele acoperite de un grill, cea mai buna metoda este sa "proptesti" ceva in ele inainte de pornire. Altfel, mai ales daca bagi pixul pe partea gresita a ventilatorului (adica pe partea dinspre care trag aerul) poti sa te trezesti cu pale in minus :smile:.
 
Da, dar de ce nu face zgomotul asta de fiecare data cand aprind calculatorul? Asta ma framanta. Daca ar fi fost un cooler descentrat ar fi trebuit sa scoata acelasi sunet pentru cateva secunde bune de fiecare data cand aprind calculatorul. Sau cel putin eu asa gandesc.
 
Am avut un ventilator la sursa care facea un zgomot oribil si tinea sa ma surprinda cu alt zgomot la fiecare pornire, uneori pornind fara probleme. Tacea dupa ce ma jucam cu pixul in el :biggrin: (de fapt o scobitoare, pentru ca pixul nu intra prin grill). Deci nu trebuie sa faca mereu acelasi sunet. Si nici nu trebuie sa faca de fiecare data cand il pornesti.

P.S. Nu ne-ai spus ce era cu problema de mai sus cu bipurile ciudate :biggrin:.
 
Ba da v-am spus! :biggrin:

Originally posted by pantera
Apropos, problema care survenise in intamplarea din cadrul ultimului meu post era tastatura. Dar nu era vorba de o tasta mereu apasata, ci de cativa pini (parca asa se numesc) lipsa la mufa tastaturii, destui pentru ca sa nu fie recunoscuta de calculator (e bine de stiut pentru viitor :smile: ). Oricum ati fost foarte aproape.
 
Windows XP pe un computer mediu cu placă de reţea Intel 100VE sau ceva de genul cu IP-ul 192.168.25.12. ping 127.0.0.1 merge, ping spre alte calculatoare din reţea merge. Ping dinspre alte calculatoare din reţea sau de pe el în 192.168.25.12 îmi dă Request timed out. Verificat setări, dezactivat firewall, dat peste cap, nimic. No clues. Ah, layer 4 şi deasupra merg ok.
 
SP2? Mie nu mi-a mers niciodată perfect partea de ICMP la SP2-ul meu (integrat în kitul fără SP nu ştiu ce build). La mine e invers, pot dezactiva cât vreau eu răspuns la ICMP că răspunde de nu-i mai tace gura. Ia vezi!
 
Back
Top