Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Celly

Eh...cine a zis ca overclockingul pe placa de baza intel este imposibil s-a inselat :smile:. Era vorba de un mobo Intel bazat pe chipsetul i810 cu video on-board, fara agp(era o placa pe cat se poate de games-UNfrendly) procesorul era un Celeron 600mhz 66 psb..etc. sursa no-name de 200W si restu nu mai conteaza... Dupa ceva timp de chinuit cu el...mi-am luat alt calc AMD of course :biggrin:, si m-am hotarat sa-l ovc pe-asta orice-ar fi...(adica ori scot macar un mhz din el...ori moare de mana mea:hihi: )voltajul n-aveam cum sa-l modific, in bios nu puteam modifica decat CPU Ratio, iar pe placa de baza era un jumper 66Mhz/100Mhz. Dupa lungi incercari...nimic...se facuse deja noapte..l-am oprit si mi-am vazut de IRCu` meu..(era la moda). A doua zi dimineata vroiam sa ma reapuc de treaba...pornesc calculatorul si observ cu stupoare 750Mhz in loc de 600, dupa ceva teste mi-am dat seama ce trebuia sa faci ca sa-i pacalasti mutiplicatorul:goofy: , intrai in bios, il puneai la valoare dorita, opreai calcu, puneai jumperu pe 100mhz, porneai calcu, vedeai ca nu merge, opreai calcu, il puneai inapoi pe 66... il porneai la loc si Voila...Overclocking pe Intel... Nici acum nu am putut sa-mi explic de ce facea asa...


PS: Nu mergea mai mult de 20-30 de min in windows overclocat, indiferent de frecventa...cel mai mult a mers 900Mhz, dar s-a blocat pana sa vad desktopul.
 
Originally posted by Marius '95
:biggrin: (Chiar si eu rad de partea comica a postului tau.)
Timpul il recuperez sau se compenseaza cu altceva. Eu pot face skip oriunde pe CD doar tragand de un cursor. Tu poti?
În general, eu nu folosesc mouse-ul. :tongue:
 
Originally posted by Marius '95
:biggrin: (Chiar si eu rad de partea comica a postului tau.)
Timpul il recuperez sau se compenseaza cu altceva. Eu pot face skip oriunde pe CD doar tragand de un cursor. Tu poti?

Eu nu folosesc CD-uri Audio :tongue:
 
Recent am facut rost de o unitate de discheta Mitsubishi MF356F-899MF. A facut parte dintr-un sistem IBM. De ce e neobisnuita? Fiindca e de 2.88 MB.


Am vrut sa mi-o instalez in sistem dar, ghinion!, n-are mufa de alimentare.


Conform informatiilor de pe internet, am incercat sa-i fac un cablu. Detalii aici: http://www.tavi.co.uk/ps2pages/ohland/floppy.html Bineinteles ca pana la urma am distrus cablul complet iar floapa tot n-a mers. :biggrin:
 
Last edited by a moderator:
Memtest86 (v3.2) bootabil fără erori. Nici un fel de eroare în nici un fel în cel mai stresat mod posibil care l-am inventat. În schimb Prime95 cât şi MemTest de Windows raportează erori in 2-3 minute. Chiar trebuie oare să instalez Windows iar, dupa un an jumătate doar?
 
Poate fi de la altceva. Eu am dat Memtest la 275MHz 2-2-2-5-1T 25 passuri test#5, apoi vreo 18 passuri test#8, apoi vreo 4 passuri complete. No errors. Crapa Windowsul singur, ce sa mai spun de prime...poate acolo ti se plafoneaza procul. Sau placa de baza.
 
Placa de bază e cu semnul întrebării. Trebuie să văd ce este în neregulă cu ăsta micul şi cred că sâmbătă mă voi ocupa ca lumea de el. Sau poate TP430W are ceva în neregulă. Nu ştiu. Sper să aflu pentru că la mine sunt ceva probleme în sistem. Ceea ce totuşi mă nemulţumeşte este de ce memtest bootabil nu dă nici o eroare oricâte teste i-aş da iar cel de Windows raportează erori în câteva minute?
 
Nici un test nu acoperă toate situaţiile posibile, ci doar o gamă foarte largă. Faptul că Memtest-ul de DOS nu dă erori, nu înseamnă nimic referitor la comportamentul celui de Windows.
 
Ştiam că MemTest de „DOS” este cel mai cuprinzător şi că dacă nu ai cu el erori, şansele sunt foarte mici să ai probleme.
 
Bun. 2,5-3-3-8 generează erori de la 10-15% în memtest de Windows deşi în versiunea bootabilă nu arată nici o eroare. 2,5-4-4-8 a dat prima eroare la 850% iar în câteva minute a dat eroare şi Prime95 (acesta raportează 28min). Mă lămureşte şi pe mine cineva cât timp trebuiau să ruleze amândouă pentru a se considera 100% stabil sistemul? Nu că ar crăpa vreo aplicaţie, dar aşa, de dragul artei.
 
Pentru siguranţă 100%, trebuie să rulezi la infinit. Şi nu Prime95 sau Memtest, ci toate programele care există şi vor exista vreodată.

Aşa întrebare, aşa răspuns. :tongue:
 
Mersi. Trebuia să specific că nu asemenea răspuns vroiam (culmea e că mă aşteptam să completeze cineva ceea ce m-am abţinut să spun eu).
De ce la 850%? Cauze de natură termică oare?
 
Pe vremea cand aveam un Barton 2500+, overclockat la 3200+, am bagat Prime-ul si dupa ~45 de ore a dat o eroare. Se putea considera ca este instabil?
 
Evident că da, există calculatoare destinate să ruleze mult mai mult de 45h. Ce e drept, marea lor majoritate nu sunt supuse operaţiunii de overclocking...
 
Vroiam sa spun ca in lucrul de zi cu zi nu am dat peste nici o eroare sesizabila in foarte mult timp. Deci nici un soft nu poate sa iti spuna cu acuratete cat de stabila e o componenta.
Trebuie sa il testezi la infinit cu toate softurile si in momentul in care pica ceva e clar ca e instabil :biggrin:.
 
Back
Top