Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

In furtuna de ieri a cazut un copac la mine pe strada; toate casele au patit cate ceva, de la picarea net-ului pana la cea a curentului sau chiar toate la unii. Eu stateam pe net si intr-o nesimtire totala, nu am patit chiar nimica. :smile:

PS: Se pare ca ADP considera ca daca ai facut acuma 6 ani o cerere de "cosmetizare a unui copac" nu este destul de veche si "s-a pierdut".
Mai mult ... copacul ala a "indraznit" sa pice fara permis. :smile:
 
Sper să ajute HDDRegenerator la hardul de 80GB. Dacă a fost aruncat de la geam totuşi nu cred să-l mai scoată. Oricum, eu şi harduri lovite le-am rezolvat cu el şi au mers brici fără să mai reapară baduri ani de zile.
 
Supun atentiei o problema care de citeva ore ma face sa ma urc pe pereti.
Am un sistem (Sempron 2500+, Asus A7S8X-MX, 256 MB DDR400 Kingmax, HDD 80 WD JB, CD-RW LG, carcasa 400W no-name, licenta Windows XP Home Edition). Ecrane albastre la instalare, erori prin sxs.dll, in fine tot tacimul. Ei, zic, memoria. Insa dupa 3 memorii, 2 placi de baza, alt procesor, alta sursa, alt CD-RW, un dvd rw, alt hdd incepi sa te enervezi. Fara alte solutii de moment, incerc un CD mai putin original, aflat in dotare. Surpriza, merge. So, astia de la Microsoft ofera garantie la CD? CD de altfel intact, fara zgirieturi, drept, nou scos din cutie. Surpriza vine de la al doilea CD, pe care 2 unitati nici nu vor sa il citeasca. De abia la al treilea!!!, dvd rw il vede ok si in momentul de fata se desfasoara instalarea. A mai patit cineva asa ceva?
 
Last edited:
Am păţit ceva asemănător cu CD-ul cu drivere al unei plăci de bază Gigabyte. Unitatea DVD-RW (nouă, ca de altfel întreg sistemul colegului meu) nu voia cu nici un chip să-l citească. CD nou, scos din cutie!
 
Sigur, problemele cu CD-uri Gigabyte care nu merg sunt mai comune. Este insa prima data cind mi se intimpla acest lucru cu un CD "licentiat". In fine problema se pare ca e doar jumatate de la Microsoft, de cealalta parte aflindu-se produsele LG. Mai precis ultimele revizii de CD-RW si DVD-RW. Care citesc doar ce vor ele.

Dupa ce am rezolvat problema cu a treia licenta, si avind doua deja desigilate am zis: "Hai sa vedem si pe Asus?". A mers. Ingrozitor de greu, cam cum e cind instalezi Windows cu L2 dezactivat la procesor, dar a mers.

PS: Nu am nimic cu LG ca firma, folosesc CD-RW, DVD-ROM, DVD-RW de la ei, acasa, si sunt foarte multumit.
 
Nu ca as vrea sa fiu carcotas JustIn dar in locul tau imi faceam de mult un CD productie proprie de instalare a XP-ului care sa includa SP2 avind astfel control asupra mediului de pe care faci instalarea. Licenta e bine sa o ai dar ai nevoie si de un CD de rezerva, JustIn case... :biggrin:
 
Sigur. Am copii la toate licentele. Si nu numai cite una. Evident, JustIn case... Insa nu le pot comercializa...:smile:.
Eram suparat ca am pierdut citeva ore pentru o problema simpla. Si de ce sa nu fi avut incredere in CD-ul original, desigilat de mine?
In fine, problema a iesit din sfera "neobisnuitelor".
 
Am instalat plăci de reţea peste plăci de reţea fără nici un uninstall, până când placa video a luat-o razna pe motiv că nu mai are resurse. Ferestre şi caractere amestecate, 16 culori, artefacte de ziceai că am overclockat ca porcu'...
 

Attachments

  • irq_problem.jpg
    irq_problem.jpg
    42.2 KB · Views: 576
Se dă Yahoo Messenger 7 final + un link scris într-o fereastră, este vorba de www.ghisler.com
Când dau click pe el îmi apare fereastra explorer corespunzătoare din Documents and Settings\current_user.
Ciudat...
Cu alte link-uri nu face aşa, numai cu www.ghisler.com
 
evenimente ciudate am avut destule, doar ca mi-a placut sa cred in "personalitatea" calculatorului, asa ca le-am catalogat drept incapatanarea hardware-ului.
unul mai interesant ar fi legat de un tv-tuner acorp care acum zace prafuit in biblioteca.
il cumpar. il instalez. nimic. la garantie...
nu vrea. nu-l vedea sistemul lor prea vechi. il las la ei...
revin. merge (demonstrat, mai putin telecomanda). il iau la pachet...
il instalez. nimic. drivere iar. nimic. iar. doar imagine. drivere de pe net. nimic. driverele lui iar. doar radio. il duc la un coleg...
il instaleaza. nimic. drivere iar. doar sunet. drivere de inca 6 ori. a 6-a oara imagine si sunet. il duc la mine...
il instalez. conflict cu mouse; conflict cu tastatura, cu imprimanta si cu placa video, pe rand, la fiecare instalare de drivere. aveti idei?

in legatura cu ascultarea unor posturi radio la difuzoarele din calculator, neavand tv-tuner: acum sunt stirile. ciudat e ca aud radio si atunci cand pc-ul e scos din retea si din priza. conditii: difuzoarele in priza, volumul la 1/2, mana pe reglaj volum. pt claritate imi recomand difuzoarele pornite.

ciudatenie clasica neexplicata (probabil ebkac): mie si nu numai, din win98 imi disparea unitatea optica din my computer. se repara din bios, dar nu am aflat ce produce eroarea.

legile lui murphy: am 3 martori ca apas pe power si pc-ul nu porneste (eram necunoscator). chem depanator si apas pe power. nimic. apasa el pe power. porneste.
 
inca una de azi: ma duc la un coleg cu un cd. ecran albastru. ma roaga sa ma duc pana la usa. ma uit la el, scoate cd-ul (eject) nu il misca si il introduce la loc. am negat influenta mea negativa. urmatorul cd: il bag eu de vreo 7-8 ori si nu-l ia. el il baga, (nu-l misca!) si il citeste. la acelasi om, cand intru in camera si el joaca, ii scade frame-rate-ul la 10fps. figura asta o face doar in preajma mea. ah, si eu nu pot intra pe net de la el. parca ma simte :eek: l-am urmarit lucrand la pc si nu e nici o gluma proasta din partea lui. cred k mi-as da seama, avand in vedere k lucreaza doar din mouse.
 
Mdeh, pe mine oamenii ajunseseră să mă cheme doar pentru a le speria sistemele: era suficient să stau în cameră şi totul mergea perfect :biggrin:
Ai grijă cum îţi exprimi ideile, a fost un chin să citesc aceste posturi (mai ales primul)!
Să te întreb de data asta dacă ai auzit de inducţie sau radiaţie? :biggrin: (legat de radio)
 
Am avut si eu o experienta ciudata: depanam computerele pentru o firma, si ceva imprimante.
Una din ele se incapatina sa nu mearga. Cum apaream, mergea subit. S-au chinuit timp de un an sa-mi arate ca nu merge, si pina la urma imprimanta a ajuns la gunoi ...
Nu isi da seama nimeni de ce si nu mi s-a mai intimplat de atunci.
 
Back
Top