Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Condensator umflat. :biggrin: Acum serios, daca nu exista nicio problema software inseamna ca este una hardware. Poate chiar foarte basic hardware, daca sculele sunt antice.
 
E greu sa gasesti un condensator care nu functioneaza corect cand nu e umflat vizibil pe placile de baza. Sunt multi in paralel.
Apoi se pune problema daca mai si merita bataia de cap cateodata cand e asa de veche. Exceptie piticii numiti politicos hobby.
 
Placa de baza e noua. Tunerul e antic si mai e si fierbinte in functionare. :zbang:
Intre timp am reluat eforturile de a pune pe picioare tunerul USB DVBT/T2/C/analog. Am gasit un hack la cazacii de peste Prut. A iesit asa. Sa vedem daca i-a venit mintea la cap.

PS: In ele de uSMD-uri... :zbang:
 

Attachments

  • arhackok.jpg
    arhackok.jpg
    411.2 KB · Views: 51
Sistem nou cu Ryzen 2700x si ceva placa AsRock 470 SLI, a stat cateva zile in teste la firma si totul a fost OK. Trimis pe curier, ajuns la client, restart-uri la 30s, fara sa afiseze vreo imagine. Dead mobo. :nuts:

Clientul? Socru-meu. :nervos:
Ai dat cu agheazmă înainte să-l pornești? Nu? Vezi?!
 
Condensatorul ala pus acolo chiar merita un premiu daca asa a venit din fabrica. Daca nu, tot merita un premiu cine l-a pus.
 
Calculator. Booteaza doua instalari ale aceluiasi XP, de pe partitii diferite, cu grub, la alegere. Brusc unul dintre XP-uri nu mai vede neam al doilea hdd (sata) din sistem. Dat scan for hw changes - in device manager. Nimic! Reinstalat driverele chipsetului. Nimic! Scobit registry cu repair tools. Nimic! Daca bootez celalalt XP, totul OK.
Sunt blocat. :capu:
 
Sunt doar curios de ce ai nevoie de 2 instalări ale aceluiași XP :biggrin:

De asemenea, de la XP în sus parcă SO are obiceiul prost de a scrie prin părți care nu-l interesează. De exemplu, ai două instalări de Windows pe același HDD, partiții diferite, fiecare cealaltă partiție este invizibilă OS-ului care este bootat în acel moment, dar totuși OSul bootat în acel moment face AVC și scrie deamboulea pe cealaltă partiție și fote respectiva instalare (sau marchează partiția cealaltă dubios). Există posibilitatea să se fi întâmplat ceva similar aici, dar nu știu dacă se și poate rezolva cumva.
 
Numai una dintre partitii este vizibila dupa boot. Pe cealalta o face grub hidden. Lucrez asa de ani de zile si n-am avut niciodata probleme. XP-ul nu face AVC. :tongue:
Am facut restore dupa o imagine veche de 2 zile si am rezolvat. N-am mai stat sa investighez.
 
TLDR: Sunt happy! Acum ramane de vazut cat m-o tine! :smile:

Ianuarie 2019 -GPS ul de pe telefonul meu PIXEL1 se hotaraste brusc sa nu mai functioneze. Totul ok, telefonul "vede" satelitii, dar nu face lock la niciunul. In rest, flawless, telefonul e ca nou!
Citit sute de pagini cu situatii similare, resetat de 14 mii de ori, dus la un service, concluzia hardware fault, ura si la gara!
Nu era o problema, pentru ca aveam PIXEL2 deja (care e un supertelefon) dar n-as fi crezut niciodata ca as putea sa sufar atat de mult din lipsa jackului audio.

My precious a stat pe birou langa mine, l-am mai pornit din cand in cand, i-am mai facut cate un update si tot asa i-am verificat GPS ul. Mort! (Citisem la un dude pe reddit ca telefonul lui si-a revenit din senin.)
4 luni mai tarziu, imi propun sa instalez Android Q beta pe Pixel, pentru ca tot il tin degeaba. Marti ii facusem update de Aprilie si am verificat GPS ul. Mort!

Azi, inainte de a instala Android Q verific GPS ul! Bam! Flawless victory, se conecteaza instant la sateliti!
 
Aseara am auzit ventilatorul de la calculatorul de pe birou, care nu are carcasa ci e doar o placa de baza cu procesorul si memoria pe ea, un SSD pe SATA si nimic altceva. In sfarsit, noaptea tarziu, i-am dat un shutdown si l-am lasat asa. Acum de dimineata l-am pornit ca am ceva de lucru si am vazut ca face zgomot ventilatorul de pe procesor. In idle, turatia era mare, mult mai mare decat de obicei. Ma uit mai atent, coolerul avea un unghi ciudat, vreo 5 grade fata de placa de baza: s-a rupt urechea de prindere in soclu si facea contact doar intr-o parte, dar fiind in idle nu s-a incins nici macar cat sa dea ventilatorul la maxim.
Momentan am desfacut clema in cealalta parte si sta gravitational, ca placa de baza e orizontal pe masa. Temperaturi excelente, zgomot minim.

De ce naiba s-a rupt clema aia de una singura? In afara de tensiunea din cooler nu are nici un fel de forte suplimentare. Cred ca o sa gasesc o clema de inlocuit, cred ca se potrivesc la multe placi de baza, dar mi se pare ciudat.
 
Şi care-i comportamentul neobişnuit al hard/software-ului în cazul tău? Clema s-a rupt pt. că plasticul îmbătrâneşte şi devine casant.
 
Şi care-i comportamentul neobişnuit al hard/software-ului în cazul tău? Clema s-a rupt pt. că plasticul îmbătrâneşte şi devine casant.
Cat de des se rup clemele astea? La mine e prima data cand mi se intampla personal si prima data cand aud de asa ceva, in special in mers (ca or mai fi rup altii cleme cand montau coolerul, nu se pune) si in pozitie orizontala a coolerului (ca daca e unul de 1 kg si montat vertical sa zicem ca mai inteleg).
Pe cale de consecinta, mi se pare neobisnuit. Foarte neobisnuit.
 
Back
Top