Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Afacerea merge pentru că oamenii sunt din ce în ce mai neinformați. Am avut o studentă care avea un nou Macbook Pro și am avut ocazia să tastez puțin pe el. Dup-aia am aflat că-i așa de silent pentru că nu are ventilatoare și folosește carcasa pentru a disipa căldura. Ceea ce-i mișto dacă nu-l folosești la nimic gen codare video sau editare foto... chestii pentru care Macbooks sunt faimoase că-s bune. Numai că cele noi sunt niște jucării de feisbuc, browsing și editare documente word. Sunt convins că dacă-i dai un excel mai țeapăn intră-n throttle și crapă.


Problema nu este cu ce am scris mai sus. Problema este că Apple se pune curmeziș celor care repară Macs pe care Apple însuși nu vrea să le repare. Confiscatul la vamă de baterii refurbished care au logo Apple este la limita legalului și-or să aibă probleme mari când cei călcați pe coadă or să înceapă cu datul în judecată.

Relevant:


 
Stai sa vezi cand o sa ma vâneze M-oft pentru ca (inca) le folosesc telefonul.
Am intrat in era in care clientul nu mai decide ce vrea ci trebuie sa inghita ce-i baga corporatia pe gât. De ce? Pentru ca pot. :zbang:
 
Eu sincer nu aș mai cumpăra de la companii mari, dar mi-e o silă oribilă să-mi reconfigurez telefonul. Iau alt aifon, dau restore, totul merge din prima.

De fapt asta e problema. Marii producatori nu copiază ce face Apple bine, ci doar practicile de cacao. Pentru că pot.


 
Marii producatori nu copiază ce face Apple bine, ci doar practicile de cacao. Pentru că pot.

Exemplu: Google Pixel 3/XL

...people hoping to take advantage of the new Qi wireless charging capabilities have run into a big surprise. For some unexplained reason, Google is locking out third-party Qi chargers from reaching the highest charging speeds on the Pixel 3. Third-party chargers are capped to a pokey 5W charging speed. If you want 10 watts of wireless charging, Google hopes you will invest in its outrageously priced Pixel Stand, which is $79."

Standardul QI duce de fapt pana la 15W, dar Google a ales sa mearga in afara standardului ca vanda un incarcator wireless de $79. Link
 
  • Like
Reactions: Neo
Ieri am pierdut ~ 1 ora din viata încercând sa împerechez un "Magic" Mouse 2 cu un MacBook în Win10 cu bootcamp.
Mizeria aia ordinara care costa o avere nu a vrut sa fie împerecheat în Win10 pana nu am i-am dat unpair din MacOS (pe același calculator!).

Si cine naiba de la Apple a considerat e acceptabil sa poziționeze portul de încărcare astfel?!

Magic-Mouse-2.png

Toată experienta nu a făcut decât sa-mi întărească ura fata de Apple și produsele lor.
 
Nu pricep de ce ai cumpăra așa ceva. Eu mi-am luat Magic Mouse (primul) doar pentru că aveam nevoie de profilul ăla liliputan, dar cam atât. Nu prea poți lucra cu el cum trebuie.

Probabil are ceva memorie internă prin care își dă seama cu ce computer este paired și nu vrea să schimbe asta cu OS-ul pentru că este același computer :smile: Are portul de încărcare acolo ca să iei o pauză de 30m cât se-ncarcă :biggrin:
 
S-o dus la vale tot design-ul de cand a plecat John Ivy din firma. :smile:
 
Designul este identic cu primul magic mouse, problema este că primul funcționa cu baterii AA și ăsta are un li-ion încorporat. De unde și portul pus deamboulea (strica designul oriunde altundeva, sincer). Trebuiau să-l lase cu AA, dar atunci cum mai cumperi un mouse la fiecare 1-2-3 ani când crapă cel curent?
 
"Apple says about a month on regular use and you can get 9 hours of use on a two minute charge."
Sincer mi se pare ca lumea se supara mult prea tare pe Apple pentru locatia portului de incarcare.
 
Good joke, but my argument still stands :smile:
No, it doesn't.

Imaginează-ți nu doar că anusul este în mijlocul frunții, dar se mai și strică odată la câțiva ani și atunci trebuie să crăpi și să te naști din nou ca să continui.
 
Ideea este alta. Folosesc produse Apple, dar bateriile sealed sunt o mare durere în anus (că tot suntem la partea aia anatomică). De exemplu, am un XS Max 512GB. Doar spatele de înlocuit costă vreo 400-500 euro/britbux. Când va ieși din garanție probabil Apple va mai oferi o schimbare de baterie la preț decent (am schimbat la vechiul 6S Plus bateria pentru 20ish britbux, ceea ce a fost foarte convenabil pentru Apple Store). Dar asta durează de obicei o zi întreagă în care stai fără device.

Nu este un telefon pe care să-l desfaci tu acasă sau să-l duci la magazinul din colț. Nu când panoul ăla costă în halul ăsta.

Prin comparație, am un 6310i căruia i-am cumpărat de pe internet trei (3) baterii Li-Pol care țin fiecare o săptămână și am plătit 10 lire total și le schimb în maxim 3 secunde.

La fel cu laptopul. La MBP Retina 15 s-a umflat bateria (3 ani+, 97 cicluri de încărcare lol). A durat 2 săptămâni, pentru că au ținut musai să-mi pună tastatura US (lappie e luat din US) în loc de UK. Pentru că se schimbă cu tot cu trackpad/mouse/topul de aluminiu. 300 britbux. HP 2570p vreau baterie extinsă, 20 britbux și o schimb în 3 secunde iar. Funfact, HP 2570p a fost 200 lire în total, ca nou de pe eBay :biggrin:

Apple deja o dă în buleli, e foarte simplu să faci un spate de telefon care se poate scoate de către utilizator și să nu afectezi funcționalitatea. Este foarte simplu să pui un jack de căști cu un DAC bun. Este foarte SIMPLU să nu ai practici de rahat.

Este și foarte simplu să nu scoți un mouse absolut identic cu cel dinainte doar mai puțin servisabil și cu un port de încărcare care îl face inutilizabil. Iar alea 9 ore de folosire după 2 minute de încărcare nu vin fără uzură masivă a bateriei în curs de 1-2 ani. Ca și colecționar de mouși, fuck that. Toți moușii pe care îi am (mai puțin Lancehead pentru că-s idiot) sunt servisabili acasă fără să-i desfac și vor ține decenii până mânușile alea din Minority Report or deveni și ele realitate :biggrin:
 
Last edited:
Na vezi, de-asta îmi intră pe o ureche și îmi iese pe alta când îmi lauzi ce mișteaux e MBP și eu o țin pe-a mea că-mi iau miniPC Intel NUC. :biggrin:
 
Na vezi, de-asta îmi intră pe o ureche și îmi iese pe alta când îmi lauzi ce mișteaux e MBP și eu o țin pe-a mea că-mi iau miniPC Intel NUC. :biggrin:
Păi tu vezi doar dezavantajele. Așa aș putea și eu să văd doar dezavantajele unui PC cu Windows, dar deocamdată mă abțin :biggrin:

Thor - deloc. Sub Jobs, prețul unui iPhone era menținut oarecum artificial scăzut, el nu a vrut niciodată să pună pe piață telefoane de 1200EUR. Și aici se vede că vizionarul a fost Jobs iar Tim Cook este doar un vânzător. De când cel din urmă a venit ca CEO, Apple a avut zero inovații - serios, sunt telefoane cu Android care au scannerul de amprentă sub ecran, Apple nu a reușit - dar prețurile s-au dus doar în sus. Adaosurile astea or să ducă Apple fix unde era înainte ca Jobs să fie reangajat CEO - multe produse scumpe degeaba, pe care nu le cumpără nimeni. Momentan încă mai sunt pe traiectorie, dar curând se duc de râpă. Pentru că nici un profesionist audio/foto n-o să-ți cumpere laptopurile dacă fac throttling, oricâte emoji bars și alte rahaturi similare le pui. Dacă răcirea la MBP nu a fost schimbată design-wise de prin 2013, asta ce-ți spune? Nu că aia din 2013 ar fi nemaipomenită, cu undervolt și repaste l-am adus la temperaturi rezonabile, dar e practic o tinichea, deși are culoarea cuprului.

Asta în timp de Razer Phone are răcire a procesorului cu vapor chamber. LOL.
 
Sistem nou cu Ryzen 2700x si ceva placa AsRock 470 SLI, a stat cateva zile in teste la firma si totul a fost OK. Trimis pe curier, ajuns la client, restart-uri la 30s, fara sa afiseze vreo imagine. Dead mobo. :nuts:

Clientul? Socru-meu. :nervos:
 
Acum o saptamana, tras chestii de pe TV, tuner analogic. Totul ok, zero dropped frames.
Ieri, tras chestii de pe TV, acelasi hardware. Sute de dropped frames.
Restore intregul sistem dupa o imagine facuta fix cand nu erau probleme cu inregistrarea de pe TV. Refacut si setarile BIOS, ca si pe astea le aveam salvate pe HDD.
Sute de dropped frames.
Verificat tot hdd-ul cu HDDregenerator. Totul fara pata, fara delays.
Microcode updates nu gust, optiunea e oricum dezactivata (si) in BIOS.
Me goes nuts. :capu:
 
Back
Top