Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

VyRuZ

Membru
Joined
Oct 29, 2005
Location
Wonderland's Underground
Ok, cu scuzele de rigoare. Avusesem o zi proasta.
Ideea este ca nu sunt un n00b in ale computerelor si evident ca nu as fi postat aici daca as fi avut o explicatie logica pentru acele doua intamplari. Plus ca nu am gasit atunci (si nici acum) legatura intre contact mecanic imperfect, lustruirea pinilor (dovada a unui contact bun) si functionarea dupa rocada memoriilor. Le-am testat apoi (bulversat) in ordinea originala si aceleasi simptome. Am luat-on drept o dovada ca "asa vor ele si asta este".
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Se da:
- una bucata MB Lucky Tech P5MVP3 (cu VIA MVP3, logic)
- una bucata K6-2@400
- una bucata sursa no-name ATX, 400W
- 2 harduri: unul de 4GB, unul de 60GB.
- restul componentelor pana la un calc in stare relativa de functionare

Problema:
- Nu misca cand apesi butonul de pornire. Nu misca deloc! Nici macar ventilatorul sursei.
- Daca asa nu merge, atunci care este metoda corecta de pornire?

Date aditionale:
- Sursa OK. Testata pe alt sistem.
- MB+restul = OK. Testata cu o sursa AT. (e mixta, are si alimentare AT)
- Pinii butonului de pornire = cei buni.
- Pornire cu surubelnita direct pe pini = fara efect.

Raspuns:
- Iei penseta si o infigi in dosul mufei de alimentare a MB-ului intre firul verde si firul negru (oricare din ele, ca sunt doua alaturate). Efect: porneste sursa si hardurile.
- Astepti pana pornesc hardurile.
- Apesi butonul de pornire de pe carcasa. Efect: porneste placa de baza.
- Astepti pana trece de POST.
- Scoti penseta. Efect: nu se opreste! Ieeee :biggrin:
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Location
Hidden
Asta era o chestie relativ comuna pe vremea K6-2, dar nici pana acum nu am aflat cauza.
Chiar am lucrat mai demult la un icafe in care 4 sisteme nu porneau decat asa deci orice restart era o aventura :smile:
 

fxg

Membru
Joined
Nov 28, 2005
Hai sa va povestec o faza draguta.

Acum cativa ani am prins o lucrare pentru o firma care se ocupa cu prelucrare video, imagine, etc... Am fost rugat sa le fac 8 statii de lucru + retea + serverele de rigoare... Bun, zis si facut. M-am apucat de strans componente. Au zis ca nu vor statii de la producatorii mari, vor ceva mai special :rolleyes:

Insir aici doar componentele care au avut treaba cu problema:

Placa de baza Asus cu i850, socket 423 [nu mai tin minte exact modelul; stiu doar ca aveau o cutie mare si rosie :biggrin:]
CPU Pentium 4, Willy, 1,5Ghz
Memorii 4 x 256 RDRAM Samsung PC800
Video Matrox G450 Dual Head, AGP, 32MB
Monitoare Iiyama Vision Master Pro 514 HM204DT

Problema se manifesta in felul urmator: dupa vreo 5 minute de functionare, imaginea o lua razna. Da' urat de tot, adica efectul semana cu pierderea sincronizarii, ba se dadea peste cap ca la televizoarele vechi, etc... Chestia asta se intampla la absolut toate cele 8 statii.

Am luat una deoparte si am inceput sa schimb pe rand monitor, memorie, etc... Cum derivam un pic de la configuratia care trebuia pastrata, mergea totul perfect.

Solutia: +1MHz la FSB. In momentul in care am pus FSB + 1MHz [placa te lasa sa setezi frecventa de baza, deci 100MHz la bus] => 404MHz Quad-Pumped, totul a mers perfect...

Banuiesc ca intre acele componente se crea o mica problema legata de interferente... Oricum, am pierdut vreo 2 zile doar pentru troubleshooting. Statiile merg si in ziua de azi.

Funky, ain't it?





EDIT: Mi-am adus aminte de o faza draguta:

Vand o placa de baza + proc [si cooler] + ram. Vine omu', ii fac proba, teste, etc... Totul in regula. Pleaca acasa. Dupa vreo 3 ore era inapoi cu ele, ca nu merg. Le dau iar drumu, toate bune si frumoase. Pleaca omu' multumit.
Dupa vreo 2 ore ma suna ca nu merge. Ii zic sa vina cu toata unitatea. Vine omu', verific, toate puse corect. Apas butonu'... nimic. Scot butonu' din placa de baza, bag surubelnita in pini, merge. Pun butonu', iar nu merge. Carcasa era nou-nouta, un Thermaltake, dar avea o mica problema: firele pentru buton nu erau lipite pe pinii butonului de pe carcasa, dar stateau agatate acolo gratie bucatelelor de heatshrink de rigoare :biggrin: Le-am lipit si totul a fost in ordine...
Omu' ala a inebunit, ca doar a traversat orasul pentru componente si a dat o caciula de bani pe carcasa... Ma gandesc cu groaza cata benzina a aruncat... :rolleyes:
 

Krusty

Membru
Joined
Jan 7, 2006
Location
Springfield
Am şi eu un mic mister:
Se dă:
- Asus A7N8X
- Athlon XP 2000+ o/c la 2600+(fsb-ul dus de la 266 la 333).
- 2x256 DDR400 Geil Value
- Radeon 7500 de la Gigabyte
- sursa de 350 noname
- HDD WD 80GB S-ata
Asta era calculatorul meu la timpul misterului (între timp i-am mai trântit un Gf3 Ti 500).

Hardul tocmai îl cumparasem. După montare/reinstalare de windows, etc. a început să-mi dea BSOD-uri când încercam să mă conectez la internet (pe atunci eram într-o reţea mare şi ne conectam la net prin vpn). Normal că am dat vina pe HDD. Am încercat să reinstalez windows-ul (cred ca am facut asta de vro 5-6 ori, pe "curat"), să schimb placa de reţea, să schimb driver-ele, să folosesc debugging-ul din win. Totul fără efect. Pan' la urma am facut schimb cu un prieten care avea acelaşi timp de HDD doar că pe P-ATA. Doar aşa am reuşit să rezolv problema.
Eh? :biggrin:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Nu e tocmai un mister, sunt notorii problemele de compatibilitate (nu neapărat hardware) atunci când sunt implicate HDD-uri SATA.
 

cart00n

Twisted User
Joined
May 8, 2004
Location
Bucuresti
PCI Delay Transaction pus pe Enable. Eu căpătam câte un BSOD când îmi sărea download-ul peste 7MB/s. De când e pus pe Disable totul este frumos şi roz.
 

Krusty

Membru
Joined
Jan 7, 2006
Location
Springfield
Mersi pentru răspunsuri. Hmmm... la o adică acum nu mai folosesc VPN... aş putea sa mă duc să-mi iau hardu' înapoi şi să sper că nu-şi mai găseşte alte motive de crash. :smile:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Originally posted by cart00n
PCI Delay Transaction pus pe Enable. Eu căpătam câte un BSOD când îmi sărea download-ul peste 7MB/s. De când e pus pe Disable totul este frumos şi roz.
Primeşti acum PSOD în loc de BSOD? (Pink Screen Of Death?)
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Tot aud legende urbane care zic ca 98 da ecrane albastre. Este gresit. 98-ul nu da ecrane albastre ci se blocheaza inainte ca placa grafica sa schimbe in modul text. :biggrin: (OK, glumeam.)

Tocmai mi-am rezolvat una dintre blocarile 98-ului.
Cand aparea: Cand scriam CD-uri cu Nero; random in timpul scrierii dar intotdeauna inainte sa termine.
Cand nu aparea: In restul timpului.
Care era de fapt cauza: Incompatibilitate intre Nero ASPI (mai exact .DLL-ul WINASPI.DLL din dir Nero si ASPI-ul adaptec 4.7x pe care il instalasem fara sa imi dau seama ca e ver. beta).
Cum am rezolvat: Am pus Adaptec ASPI 4.60 si am sters driverul ASPI al lui Nero din dir IOSUBSYS.

Alta: (Asta cred ca se aplica si la XP.)
MPLAYER.EXE din dir Windows da o eroare cand este pornit.
Cand apare: De fiecare data.
Cauza: Incompatibilitate intre MPLAYER.EXE si QUARTZ.DLL instalat de ???. Probabil un Windows Media Player.
Cum am rezolvat: Am pus un QUARTZ.DLL ver. 6.05.1.907
Neglijenti rau astia de la Micro$oft, nu?

De ce v-am povestit chestiile astea? Fiindca mie mi-a trebuit o luna sa-mi dau seama de cauza, luna in care am facut hacuiala masiva prin registri si permutari de versiuni cam la toate fisierele legate de CD, HDD, Nero, InCD, ASPI, respectiv Media Player, Windows Media Player, codecuri, DirectX, DirectShow, Active Movie, etc. Poate ajuta pe cineva.

Acum am alta problema, la fel de obscura ca cea cu CD-ul. Mi se blocheaza calcul cand inchid eMule, dar nu tot timpul ci numai daca l-am lasat sa ruleze ceva timp. Bineinteles ca se blocheaza exact cand eMule face ultimele completari in fisierele cu progresul downloadurilor! :frown: Problema afecteaza si Shareaza dar nu si DC++.
Idei?
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Ai cumva prea mult timp liber? Sincer, ceea ce faci mi se pare atât de inutil încât doar pasiunea ar justifica legatul la cap fără să te doară. Totuşi, pasiunea legată de tweaking-ul unui sistem de operare depăşit mi se pare precum overclocking-ul la S3 Virge. Adică bine, e interesant să încerci o dată, să vezi cum e, dar să ţii mereu overclockat S3-ul ca să joci FarCry şi Quake 4... :capu:
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Unii oamenii (putini, chiar foarte putini) nu agreeaza Windows 2000 sau XP, fiecare cu propriile lor motive... Sunt unii care cred ca nimic nu este mai bun decat un 95/98 aranjat si adus cat de cat in aceasta era. Plus ca nu se simt bine pana nu este totul exact asa cum vor, folosind numai anumite programe si facand toate tweak-urile imaginabile.
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Frumos, dar când asta îţi mănâncă o bucată mare de timp, apar semne de întrebare. Fiecare face ce doreşte cu timpul său, eu nu judec pe nimeni, doar îmi pun întrebări. :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
:biggrin: (Chiar si eu rad de partea comica a postului tau.)
Timpul il recuperez sau se compenseaza cu altceva. Eu pot face skip oriunde pe CD doar tragand de un cursor. Tu poti?
 

Attachments

Top Bottom