Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

burebista

Manic Miner
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,610
Mulțam de apreciere Pufi, mă faci să roșesc. :embarassed:

Nu sunt f'un erou necunoscut :biggrin: ci doar un tip care când a ajuns în casă a fost foarte entuziasmat s-o ia de la zero și s-o pună pe picioare.
Între timp entuziasmul s-a transformat în indiferență și apoi în lehamite dar asta e altă poveste. :smile:

Hai să aveți un uichend frumos cu tot cu luni care la mine e liberă. :angel:
 

burebista

Manic Miner
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,610
Încă una și mă duc. Promit.

M-a stârnit și Marius cu sfaturile old school și restul cu virtualizarea așa că mi-a mai trecut ceva prin cap.

Acasă în Virtualbox instalez un 2000 Server SP4 chel dar cu numele și IP-ul celui de la muncă. Eventual îl fac vhd ca să-l pot monta pe Win 10 la muncă cu Hyper-V ăla în caz că Virtualbox trebuie licențiat (trebuie?).

La muncă fac un backup la server numai la System state. Dacă înțeleg bine ăsta ar trebui să salveze tot ce ține de AD stuff:
System Registry
COM + Database
Certificate Services
Active Directory
SysVol
IIS Metabase

Vin acasă fac restore și ar trebui să am serverul de la muncă virtualizat.
Pare cam simplu, îmi scapă ceva? :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,119
VirtualBox era gratuit ultima data cand l-am folosit, acum vreo 3-5 ani. In acelasi timp era cel mai slabut la vremea aia, cu singurul avantaj integrarea de desktop - la Hyper-V merge prost in consola, in schimb merge excelent in RDC. Pentru ce ai tu nevoie e suficient si VirtualBox.

Eu as face imagine la HDD, e mai sigur si mai simplu. System state din Windows nu e tocmai ce crezi, se poate restaura peste un Windows (nu peste un disc gol) si nu garanteaza ca vei ajunge in aceeasi stare ca pe computerul de la care ai plecat. Semana ca proces cu upgrade de Windows peste unul vechi, mai toata lumea prefera o instalare de la zero din diverse motive.
 

jarod

Super Moderator
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,656
...în caz că Virtualbox trebuie licențiat (trebuie?).
VirtualBox e GPLv2, deci îl poți folosi liniștit. Doar Extension Pack-ul are licență separată (care zice că e free for personal use, deci teoretic nu ai voie să-l instalezi pentru job). Vezi aici ce aduce în plus EP.
 

burebista

Manic Miner
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,610
Thx, o veste bună. :thumbs:

O să mă joc săptămâna viitoare cu backup-ul ăsta să văd ce iese. Măcar pentru curiozitatea mea.
Gata, acu' chiar vă las în pace.
Mulțam încă o dată pentru timpul pierdut cu mine.
 

burebista

Manic Miner
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,610
Si m-am jucat.
Din putinul meu de la munca am imprumutat un core, 512 MB RAM si 25 GB de SSD si am facut o masina virtuala in Virtualbox. Am restaurat backup-ul cu System state si a iesit ceva

dcdiag VM.jpg


N-a fost chiar o plimbare prin parc dar dupa ce l-am zgindarit bine pe goagle plus citeva snapshot-uri se pare ca l-am nimerit. N-am salvat nimic din share-urile userilor, e doar AD chel deocamdata.
Mai ramine sa-mi iau inima-n dinti intr-o zi si sa-l bag in retea dupa ce-i scot matul lu' originalul sa vad ce iese dar la prima vedere am toti userii si calculatoarele in AD, Event Viewer n-are nimic important cu rosu.
Daca tot m-ati stirnit si cu P2V am facut rost de un VMware Converter 3.0.3 si o sa-l incerc intr-o zi ca sa am o imagine identica cu dinozaurul meu.

Inca o data multumiri pentru toate ideile pe care mi le-ati dat, au cazut pe pamint fertil. :biggrin:
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
Messages
617
Vezi doar ca e posibil sa ai probleme cu unele dintre computere daca se gasesc sa-si schimbe computer account password (by default la fiecare 30 zile) cand te joci tu cu scosul DC-ului vechi si bagatul celui nou. In cazul destul de putin probabil in care se intampla asta solutia e leave & join domain cu calculatorul(oarele) cu probleme.
 

burebista

Manic Miner
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,610
Prima bifă pe care o pun pe server când deschid un user nou e Password never expires. :angel:
E pentru liniștea mea și a tuturor tănticilor care uită și de ce vin la serviciu.
Mai am câțiva paranoici care-și schimbă ei parolele dar îi număr pe juma' din deștele de la o mână.
Dar ca idee în cazul în care-și schimbă parolele între swap-ul de servere nu e de ajuns să le schimb eu parola pe server? Trebuie musai leave & join domeniu?

Și o întrebare tâmpă. E vreo problemă dacă folosesc imaginea asta făcută azi peste vreun an să zicem? Adică expiră ceva p'acolo legat de useri/computere/permisiuni/token/dracu-lacu?
Bineînțeles mă refer la userii/calculatoarele de azi, alea care apar între timp înțeleg că n-o să fie. :biggrin:
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
Messages
617
Vezi că și computerele au parole, nu doar userii și la computere nu există bifa de "never expire". Mă rog, sunt slabe șanse însă am zis ca să știi că se poate întâmpla.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,119
Și o întrebare tâmpă. E vreo problemă dacă folosesc imaginea asta făcută azi peste vreun an să zicem? Adică expiră ceva p'acolo legat de useri/computere/permisiuni/token/dracu-lacu?
Nu as face asta. Teoretic merge, mai ales daca faci ce a zis balauru' mai sus, dar e bine sa ai macar un backup saptamanal si sa il folosesti pe ala.

Daca ai loc pe un server, pune asta sa mearga virtual acolo si gata. Daca ai 2 servere cu Windows recent, poti sa faci si un pic de High Availability sau migrare online de pe unul pe altul, in caz ca te plictisesti prea tare.
 

burebista

Manic Miner
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,610
Multam baieti. Am sa incerc si un P2V intr-o zi ca metoda asta cu backup la System state nu e chiar click Backup-click Restore si gata. :biggrin:
Eu sunt multumit ca am de ce sa ma agat. Culmea tupeului o sa fie intr-o zi cind pe calculatorul ala cu Win 2019 Server o sa pun Virtualbox cu Win 2k Server. :rotf:
Azi am mai testat o chestie ca sa stau linistit. Am facut o imagine la calculatorul de la munca si am montat-o in Virtualbox in aceeasi retea cu aia de 2k Server. Se pare ca functioneaza brici, niciun Event viewer ciudat, calculatoarele se vad intre ele.

vm network.jpg

Inca o data multumiri pentru tot. :notworthy:
 
Top Bottom