Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Numa' eu pun ip-urile opendns peste tot? 208.67.222.222, 208.67.220.220. Nu bat la ochi ca alea google, dar includ și protecție anti-malware, au distribuție globală and stuff.
 
  • Like
Reactions: Neo
Am folosit o perioada OpenDNS, dar am avut reclamații de la utilizatori care intrau pe google.ro/.com și se trezeau pe google.nl sau în alte părți.
 
Na și li-i greu să belească ochii în colțul din dreapta jos, unde au setări pentru google care vor fi ținute minte de browser? Pot să și-l seteze și-n swahili dacă vor. Pfff.
 
Numa' eu pun ip-urile opendns peste tot? 208.67.222.222, 208.67.220.220. Nu bat la ochi ca alea google, dar includ și protecție anti-malware, au distribuție globală and stuff.
Si nu le intercepteaza ISP-ul si iti da alt raspuns, pentru ca poate?

Azi-dimineata m-am apucat sa imi copiez un backup de pe NAS pe un stick USB3 ca sa il iau la birou. Viteza de copiere a fost surprinzatoare, 117-119 MB/sec constant, un fisier de 2.5 GB. Am mai pus un fisier de 5 GB de pe SSD-ul local, cam 130 MB/sec constant, deci atat de bine merge acel stick USB.
Si pun primul fisier pe laptop, tot cu SSD: scriere constanta la 40 MB/sec. Un Samsung care scrie cu "pana la 520 MB/sec". Da?
 
Eu am ceva kindof asemănător, doar că e M.2 și în teorie niște IOPS în plus pe scriere. Și eu obțin 40-50MB/s la copiere de pe NAS pe SSD-ul din laptop, dar asta pentru că transferul se face prin wifi :smile:. SSD-ul merge rezonabil, am vrut să fac un test copiind de pe SSD-ul "bun" pe cel din link un film de 450MB și nici n-a apărut fereastra de copiere, a fost instant. Cu un fișier de 15GB e cam așa (viteza de la început era citirea fișierului în RAM, nu scriere):

ssd2.png

Nu-s chiar 500MB/s, dar nici 40.

Ah, și se încălzește pe la 50 de grade; un Sandisk de lângă el stă la 36, iar Samsung-ul "bun" la 43 în exact aceleași condiții (sertar M.2 cu thermal pad între SSD și carcasa laptop-ului).
 
Ce sa zic, la mine de pe NAS pe stick e foarte rapid, de pe stick pe SSD local e foarte lent. Nu am nici o explicatie rezonabila.
 
Doua mobile unul langa altul.

1) Se cupleaza ambele la internet prin hotspot AFI. Mesajele trimise prin Whatsapp ajung imediat, 2..3 secunde delay. Mesajele trimise prin Telegram ajung in N minute. :zbang:

2) Se cupleaza ambele mobile la internet prin Vodafone. Ambele aplicatii merg la fel de bine, 2..3 secunde delay.

Are AFI ceva cu Telegramul? :confused:
 
Acu' doua seri cind sa inchid calculatorul imi zice ca are un update pregatit pentru mine. Buna asa, instaleaza-l atunci.
Dupa vreo juma' de ora si 2-3 restarturi si-a facut treaba. L-am lasat in pace si m-am dus la nani.

Ieri vin de la munca si hai sa vad cu ce m-am ales. All hell breaks loose. Cica m-am ales cu Fall Creators update.
La boot citeva mesaje cu rosu. Adobe Reader nu mai vrea sa se lanseze. Speedfan cica nu mai are driver instalat. Windows Defender nu mai poate porni (unknown error). Nu's ce dll nu mai exista. Dar durerea cea mai mare e ca nu mai am sunet in Steel Ocean. E singurul joc pe care-l joc o ora-doua pe zi ca sa treaca timpul.

Am reinstalat Adobe si Speedfan si se pare ca le-am potolit. Windows Defender e cu rosu in continuare si nu stiu cum sa aduc sunetul inapoi la SO.
Mai am 3 jocuri instalate (War Thunder, Crossout si Assasins Creed Origins) care au sunet in voia cea buna. Am sunete si in Windows, youtube, whatever.

Am reinstalat driverul de la Xonar. Am activat sunetul onboard. Am dezinstalat SO. Nimic frate, nu am sunet deloc in rahatu' ala de joc.
Aveti vreo idee ce sa mai incerc? M-am dat pe goagle aseara fo' ora da' n-am gasit nimic relevant.

Ah si colac peste pupaza am o banda de leduri pe spatele monitorului ca sa ma lumineze noaptea cind ma joc. Pina acum se stingea cind inchideam calculatorul. Dupa update-ul asta sta aprinsa si cu calculatorul stins. WTF?
 
Altul care face beta testing pentru Microsoft :biggrin:

Probabil își bagă nasul prin UEFI stuffs și ține porturile USB pornite. De asemenea, driverii de la Xonar sunt săracii violați constant de Windows 10. La mine la D2x când face cold boot desktop-ul bootează cu control center de la Xonar deschis dar lipsește juma de fereastră. Repornirea aplicației rezolvă problema, dar totuși.
 
Cica m-am ales cu Fall Creators update.
Prima dată m-am fript și eu. Am descris pe undeva cum îmi mergeau jocurile în reluare + alte probleme. Am revenit atunci la versiunea anterioară.
I-am mai dat o șansă de curând, iar a doua oară a fost cu noroc: în afară de modificarea setărilor de strălucire/culoare/contrast, n-am avut altă belea. Asta s-a rezolvat simplu printr-un task care să mențină profilul nVidia.
 
Back
Top