Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Se pare ca chipsetul Nvidia ION suporta max 3.5GB de memorie (cel putin asa spun altii).

Nvidia said:
Under the current PC memory addressing, there is a memory area just below 4.0 GB which is reserved permanently. The maximum DDR memory support is actually about 3.5GB rather than 4GB. This limitation is caused by the current PC architecture in which the missing 0.5GB of memory addresses are reserved for PCI I/O space, AGP aperture mapping space, and other onboard device I/O space. Thus although the chipset datasheet may claim memory support for up to 4GB, the system actually only offers about 3.5GB with four 1GB DDR DIMMs installed. 32 bit processors only support 4GB of address space.
Vezi daca ai prin BIOS vre-o setare de genul "Memory Hole" sau "Memory remap"...
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Nu stiu daca e threadul corect, insa nici n-am gasit un loc mai potrivit.

Am un setup format dintr-un receiver Onkyo 608 si un WDTV Live . Ca si conexiune audio video folosesc HDMI, iar problema mea este ca trebuie sa tin TV ul aprins ca sa pot asculta muzica, in caz contrar receiverul nu mai primeste semnal de la WDTV cu niciun chip (stins mort, niciun bec aprins ca si cum l-as fi scos din priza ), indiferent de orice setare as face TV ului sau reciverului sau WDTV ului.

Mentionez ca inainte a functionat, deschideam TV ul alegeam folderul cu muzica , play , stingeam TV si ascultam ore in sir. Faza e ca nu pot sa localizez in timp acel "inainte" (de ce?? functiona perfect?)

Am schimbat toate setarile posibile si imposibile, am dezactivat HDMI CEC in mediaplayer, ONKYO RIHD e off, am pus un cablu optic (nu merge), acum ma gandesc sa revin la o versiune anterioara de firmware la MP, dat fiind ca problema nu se manifesta pe PS 3 si Xbox.

Am citit pe AVS despre HDMI "handshake", nu cred ca este cazul, am deconectat tot, am scos toate cablurile HDMI am lasat peste noapte, face la fel. Idei? Sugestii?
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Am patit si eu o chestie similara (adica de twilight zone) cu Onkyo 609 si WDTV live si asta dupa ultimul upgrade de firmware (facut la ambele dispozitive) - nu merge sunetul uneori decat daca schimb din WDTV de pe Stereo pe Digital pass-thru sau invers, de obicei nici nu conteaza pe ce il pun, doar sa schimb ceva la el :frown: Nu am stat sa caut foarte mult pe forumurile WD pentru ca oricum probleme cu WDTV sunt destule raportate si de obicei nerezolvate, iar daca il fac sa mearga din cateva butoane imi e aproape suficient. Eu folosesc un cablu optic, pe HDMI nu mai tin minte de ce nu mergea bine.
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Da, pana la urma am facut roll back la 2 versiuni de firmware la WD, pana am dibuit-o pe cea care merge si s-a rezolvat. Multumesc!
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Location
Bucuresti
Am vandut unui amic camera web de care nu mai aveam nevoie. Il demonstrez ca ii merge pe sistemul de la serviciu si inchei vanzarea. Acasa ma contacteaza si imi zice ca atunci cand pune camera in usb se restarteaza sistemul.

WTF ?!

Imi raporteaza de asemenea ca nici messul nu il poate instala ca ii da o eroare la rularea instalerului. Mai incerc cateva executabile cu rezultate similare (via Team Viewer) si ii zic sa schimbe kitul de win. Schimba kitul de win dar degeaba. Ajunge sistemul la mine si il deschid sa vad ce are inauntru. Am realizat imediat motivul: condensatorii de la V-Core umflati (toti 4). Placa de baza e asta. Data cumparari placii de baza e undeva cu 10 ani in urma. Intre timp decedase si sursa si fusese inlocuita cu un Sirtec. Aparent prea tarziu.

Acum amicul ma intreaba daca stiu pe cineva care inlocuieste condesantori. Din pacate Ipman e foarte ocupat. Alti oameni priceputi la electronica pe forum mai avem ? Sau oameni care sa vanda placi socket A SH ?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Io mai am o placă de bază Socket A pe-aicea, cu tot cu procesor și memorii, dar trebuie să-i verific condensatorii că parcă tot de-aia am tras-o pe tușă.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Location
Bucuresti
A inlocuit amicul condensatorii dar acum in loc sa se restarteze sistemul primeste BSOD:

.

In sistem e si o placa de sunet Creative Sound Blaster 5.1 Live, ma gandesc sa nu contribuie si asta.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Location
Bucuresti
Multumesc de link, l-am gasit si eu, totusi camera web a mers fara probleme in Windows XP cu exact acelasi set de drivere pe un sistem de la serviciu. Inclin sa cred ca e vorba de ceva din sistemul cu placa reparata. I-am zis ieri sa folosesca cele mai noi drivere pt chipset (VIA) si pt audio si retea dupa ce scoate din sistem placa creative care by the way nu are un driver prea usor de gasit, la Creative pe site a gasit doar un hotfix (ca sa nu mai zic ca situl general al lor redirectiona catre 127.0.0.1 acum cateva saptamani).
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Location
Bucuresti
A ajuns sistemul la mine pt verificari din nou si asta e una din cele mai agasante probleme intalnite de mine pana acum, o incompatiblitate dintre o placa de baza GA-7VAX (Via KT400) si o camera web Logitech C270. Cand termina de instalat driverele si trece la testul de functionare ma aleg cu un BSOD. Am schimbat trei kituri de XP, am luat cele mai noi drivere pt placa de baza, am testat cu trei versiuni de drivere pt camera web.

PS: Merge perfect in (L)Ubuntu dar din pacate userul acestui PC care a ajuns la mine nu se descurca in Linux.

PPS: Acum urmeaza sa testez si cu Win 7.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Cum ar fi să încerci cu un Windows original cu toate updates la zi? Sunt doar curios și-ntreb dacă-i posibil.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Atenție cu driverele VIA 4 in 1: ultimele NU sunt cele mai bune pentru o placă de bază antică! Trebuie să te uiți în istoricul lor care versiuni au fost făcute pentru acel chipset (4.43?). Am văzut cum în versiuni mai noi driverul specific nu mai pare să fie inclus, ci e un driver generic ce funcționează prost. Idem la plăci video: ultimele drivere le consideră „legacy” și au suport limitat.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Location
Bucuresti
Cum ar fi să încerci cu un Windows original cu toate updates la zi? Sunt doar curios și-ntreb dacă-i posibil.
La Win XP nu am gasit kit original dar am folosit unul testat in draci in perioada 2006-2007 peste care am pus SP3 si toate celelalte updateuri minus un anume update.

Cat despre Win 7 am folosit o imagine pe care o distribuie MS + toate updateurile mai putin unul de 1,2MB (ceva cu 3310 in nume parca).

De asta a si durat asa mult verificarea, am stat dupa updateurile SO-ului.

@puterfixer

Corect ca de obicei, pe situl VIA am gasit o versiune din 2009 (4in1 Hyperion) care teoretic trebuia sa mearga de la KT400 in sus (placa de baza are KT400) dar care zicea ca nu gaseste anumite fisiere la instalare asa ca am folosit cealalta varianta de pe site, 4in1 din 2001 (4.43). Asta in XP.

Pt Win 7 nu mai exista driver 4in1 la via pe site.

Oricum ca idee generala nu a mers nici in Win 7 rezultand intr-un BSOD. Am renuntat, doar in Linux a binevoit sa mearga fara fite. Mersi VIA + Logitech. Macar astia de la VIA au renuntat la producerea de chipseturi pt altii.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Fac mirror unui port din switch. Portul către care fac mirror ajunge într-un linux unde rulez tcpdump. Link-ul are MTU de 1500, dar totuși văd multe frame-uri mai mari de 1514:
Code:
21589 17:23:34.286623 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1938 MassQuote
26795 17:23:35.284173 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 2143 MassQuote
59099 17:23:44.109267 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 2134 MassQuote
64240 17:23:44.912316 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1984 MassQuote
116180 17:24:00.754482 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1527 MassQuote
187650 17:24:22.314769 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 2450 MassQuote
190689 17:24:22.816997 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1885 MassQuote
206313 17:24:26.528673 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1539 MassQuote
211595 17:24:28.433991 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1618 MassQuote
262177 17:24:43.077210 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1780 MassQuote
262180 17:24:43.077621 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1821 MassQuote
266230 17:24:44.380377 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1605 MassQuote
278010 17:24:47.796648 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1823 MassQuote
287285 17:24:49.496441 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 2052 MassQuote
297710 17:24:50.603440 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1676 MassQuote
307884 17:24:52.912151 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 2114 MassQuote
308945 17:24:53.113334 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1645 MassQuote
312470 17:24:53.915866 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 2573 MassQuote
312541 17:24:53.974391 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1665 [TCP Retransmission] MassQuote
328813 17:24:57.130052 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1631 MassQuote
342136 17:24:59.741803 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1975 MassQuote
381067 17:25:13.374476 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1927 MassQuote
381070 17:25:13.375471 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1559 MassQuote
381075 17:25:13.378385 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 2072 MassQuote
386556 17:25:14.179872 x.y.144.27 -> a.b.17.28  FIX 1926 MassQuote
(frame length e penultima coloană)
Aș înțelege dacă aș vedea asta într-o captură pe server unde ai tot felul de optimizări la nivelul plăcii de rețea și unde pachetele ajung la wireshark înainte de a fi „sparte” pentru a nu depăși MTU-ul. Dar eu fac captura direct pe fir. WTF?! Ce-mi scapă?! :capu:
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Ce vad eu acolo este traficul din switch de la .27 la .28, nu captura efectiva care-ti vine de la span.
Poate ai jumbo frames.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Quote-ul de mai sus e output-ul de la tshark -t a -r file.pcap -Y 'frame.len > 1514'. Ca să ajungă pe linkul pe care-l capturez eu, traficul de la .27 trece printr-un firewall ce are MTU 1500 și un router care are la fel MTU 1500. Switch-ul unde e link-ul monitorizat are și el MTU 1500.
 
Top Bottom