Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
E film BluRay. Încearcă să îl rulezi sub VLC, am şi eu un film BluRay şi numai sub VLC am reuşit să îl văd.
Eu il vad cu orice player, am probleme doar cu subtitrarile si cu timpul ciudat in MPC-HC.

Incearca si PotPlayer. E facut de nenea care a inventat KMPlayer (pe care l-a vindut si abandonat) si e tinut la zi. Mie-mi place (comparat cu MPC-HC).
Nimerit la fix, merge fara nici o problema. Bye-bye MPC-HC :smile:
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Dap, ma bucur ca-ti place. Are si el nspe filtre prin shadere dar avantajul principal (pentru unu' lenes ca mine) a fost ca i-am dat drumul si mi-a accelerat direct prin GPU mkv-ul fara sa citesc ghiduri pe net. :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
DXVA nu tine doar de player, fara suport din driverul placii video nu ies minuni, iar suport in playere exista si e suficient de bun. Eu am avut probleme cu asta si am testat mai multe player-e si pana la urma s-a rezolvat cu un driver de placa video care a aparut foarte tarziu (la vreo 9 luni de la lansarea Ati 5xxx). Da, e un player dragut, interfata e curata, arata chiar bine (MPC-HC sufera la acest capitol si la user experience).

Dar intrebarea care ramane e de ce primele doua player-e nu vad subtitrarea? Folosesc filtre diferita, Windows Media Player foloseste DirectVobSub (care nu mai are decat un DLL, nu se poate forta incarcarea lui), iar MPC-HC are propriul filtru de subtitrari. Problema cu timpul o fi bun in MPC-HC, o avea ceva probleme cu formatul respectiv.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Si SPlayer face asta automat si, in plus, descarca automat subtitrarile de pe net. Daca nu ar avea niste optiuni lipsa (setare encoding subtitrare de exemplu) sau meniuri contextuale in chineza ar fi playerul perfect dpmdv.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Calculatorul meu e putin cu capul (i5 750 + ASRock P55M Pro + Corsair XMS3 2x2Gb).

Cu setari implicite la frecvente si voltaje da erori in Prime dupa ~10 minute. In timpul utilizarii normale nu sunt nici un fel de probleme, nu e instabil. Si Linx da erori dupa 15 rulari. Temperaturile sunt ok, procesorul ajunge la maxim 66 de grade.

De dimineata am scazut voltajul la memorii de la 1.65V la 1.54V si a tinut Prime timp de vre 30 de minute. Temperatura procesorului a ajuns la maxim 62 de grade. Nu l-am mai lasat pentru ca a trebuit sa plec la servici.

Chestia asta nu e asa deranjanta, e mai mult un pitic care se agita aiurea. Cumva partea de alimentare a placii de baza sa nu faca fata?

Cum ar trebui sa investighez problema asta?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am patit exact acelasi lucru cu vechiul sistem. La mine nici nu trecea de POST in 50% din cazuri. La un moment dat am fost atat de ofticat incat m-am apucat sa fac o lista cu frecvente, timing-uri si voltaje - care combinatii merg si care nu merg. Rezultatul a fost ca am pierdut o zi degeaba - nu exista nici o legatura intre ce mergea si ce nu mergea:
2 GHz procesor, 200 MHz FSB - mergea
1.6 GHz procesor, 166 MHz FSB (frecventele default) - nu mergea - era un chin sa-l pornesc dupa un reset de BIOS.
1 GHz procesor, 100 MHz FSB - mergea
0.5 GHz procesor, 100 MHz FSB - nu mergea

Intr-un final l-am lasat la 2000/200 si gata. Am acceptat ideea ca altceva nu-i place.

Actualul sistem face figuri la power management. Cu Cool&Quiet despre care se spune ca poate face sistemul instabil, merge. Fara C&Q, dar cu Enhanced Halt State (sau cum se cheama), nu merge.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Thor said:
Cum ar trebui sa investighez problema asta?
Verifica sa nu ai activat vreun profil XMP in BIOS. Ca si EPP, XMP face numai dude.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
@L: Nu am gasit nimic legat de XMP in Bios, am lasat toate setarile implicite.

@Spawn: Nu pot sa bag mana pana acolo, e locul stramt. O sa incerc in weekend, cand il paste o dezasamblare.

Intre timp am reluat testele cu voltaj scazut la RAM: cu 1.54V in memorii ruleaza Prime de 1h 10m. Core-urile au avut maxim 63 de grade, la un ambient de ~21 de grade. Pare stabil, nu? Acum piticul se agita sa vad ce frecventa atinge cu voltajele astea. Adica sa ma joc doar cu BCLK.

DRAM_1.53V.jpg
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Location
între 0 şi 1
0.8V, cam mare vdroop. Pune VDrop Control pe "Without VDrop". Ceea ce presupune ca Intelligent Energy Saver să fie dezactivat.
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Cred ca totusi aia 0,8V sunt masurati in momentul in care procesorul rula la o frecventa redusa din cauza Intelligent Energy Saver.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Exact.
PS: Merge cu BCLK 145. La 150 moare subit. Asta e. Piticii s-au linistit. Probabil pana in weekend.
 
D

Droopy

Guest
Va salut! Sunt nou pe forum si am observat ca aici se descriu probleme mai mult sau mai putin ciudate. Tocmai din acest motiv va deranjez si eu cu o problema: PC-ul merge impecabil, fara nici o problema. Ma gandesc intr-o zi sa il curat de praf. Il inchid normal, inchid sursa, deconectez toate cablurile, il curat, reconectez cablurile, pornesc sursa si... mare imi este mirarea cand vad ca monitorul e negru, cu toate ca ledul nu indica cum ca nu primeste semnal. Dau restart... si ma pocneste un bsod de toata frumusetea, de mi-a dat peste cap tot sistemul. Fac o reinstalare de windows, merge ce merge, il inchid, scot mufa monitorului din placa video, o bag la loc si aceeasi problema. De fiecare data cand scot mufa si o reconectez face la fel. Ceva idei?
Multumesc anticipat!!!
 
D

Droopy

Guest
Multumesc de raspuns, insa, daca ar fi asa, de ce merge brici dupa reinstalare, tinand cont de faptul ca intre bluescreen si reinstalare nu ma mai ating de mufa...
 

bggboss

Membru
Joined
Feb 24, 2011
Location
Cluj
Salut
Incearca sa scoti tot sistemul din carcasa pune pe masa si vezi daca se comporta la fel.

Am avut si eu un caz interesant la calculator, mi-a luat foc buzzer-ul (atata fum alb a iesit).....
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Location
Bucuresti
Ieri am avut "distractie" cu nettopul meu. L-am desfacut sa il mai suflu de praf si dupa ce ii pun capacul (nu atinsesem nici o componenta din el, doar il suflasem si aratasem cuiva interiorul sistemului) vad ca nu mai booteaza. Draci, comentarii la adresa firmei producatoare si incep verificarile:

1-Deconectare HDD si unitate optica (ramane la fel).
2-Reset de bios prin scoaterea bateriei (ramane la fel)
3-Scoatere ram sa vedem daca tiuie( nu tiuie si ramane la fel)
4-Incercare in configuratie minimala (montare 1 modul RAM in slotul cel mai apropiat de proc)

Surpriza ! Porneste, detecteaza modului all ok. Montez si al doilea modul, il detecteaza si pe asta porneste in dual channel.

Ca sa verific teoria mea, opresc sistemul scot ramul il montez din nou (2 module) repornesc si vad ca iar nu booteaza. Scot un modul de ram si pornesc sistemul. Booteaza fara probleme. Opresc sistemul mai adaug si celalalt modul si merge fara probleme.

Aparent astia de la Asrock au facut placa de baza ca sa porneasca doar cu un modul si apoi sa il montezi pe al doilea. Cam ciudata faza dar macar m-am prins relativ repede de ea.
 
Top Bottom