Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Ca o chestie să zic oarecum cretină, problema chiar era de la USB underpower. Am juryrigged un încărcător de telefon pe post de alimentator suplimentar pentru hub-urile USB și omgwtf it works now -.-'

Modificat, da, însă tot de Windows Mobile dai în final...
Sau nu :smile:

Manilla 2.5 chiar a reușit să ascundă în proporție de 95% winmo de dedesubt și trebe să fii total masochist să reușești să dai de el la fiecare utilizare :biggrin:
ScreenShot1.Png ScreenShot2.Png ScreenShot3.Png ScreenShot4.Png ScreenShot5.Png ScreenShot6.Png ScreenShot7.Png ScreenShot8.Png
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Asta vara imi da un amic o placa de baza skt. 478 + CPU celeron + 256 MB DDR pentru diagnoza - cica nu mai functionau. La vremea respectiva am incercat reset de BIOS + alte DIMM-uri RAM + alt CPU si nimic... Am declarat ansamblul "mort" si l-am pus intr-un raft just in case.

Astazi cotrobaind printre rafturi, am dat de ansamblul respectiv si am zis sa mai fac o incercare. Am alimentat totul, am incercat o pornire... nimic. Am schimbat din nou memoria si surpriza: a pornit. :what:

O fi avand praful efecte benefice asupra hardware-ului?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Clar acarienii au evoluat și s-au transformat în naniți, care la rândul lor au reparat chestii p-acolo :biggrin:

Grijă mare să nu te trezești într-o dimineață hibrid om-PC că le-a venit vreo idee piticilor :biggrin:
 

marius.v

Membru
Joined
Oct 12, 2010
Location
In the mist
Scurt la memorii din cauza de praf. Am patit si eu la fel. La mine a fost si mai straniu. Am inlocuit memoriile cu altele, nu a mers.
Am INVERSAT memoriile initiale, a mers. Le-am reinversat, nu a mers. Am crezut ca innebunesc. Memorii Corsair, nu no name-uri. Asa ca si acum calculatorul functioneaza bine mersi cu memoriile inversate. Curios ca la inceput mergea cu ele montate oricum.
Banuiesc ca intr-una din datile cand l-am curatat de praf, am atins ceva. Sau sunt spirite de acarieni cum a zis Neo.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Ca o paranteză, curățarea prafului de pe componente electronice se face cu aer comprimat și cam atât. Dacă ai sânge-n șosete, merg și șervețele/hârtie igienică/dischete demachiante, dar dacă nu se înlătură cu grijă toate reziduurile pe care acestea le lasă în urmă, sigur se poate lăsa cu ceva scurturi.

On topic: laptop spirits ftw. Azi a fost ziua erorilor cretine.
 

Attachments

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Well, in servisul asta romanesc unde lucrez io praful se indeparteaza cu pensula si inca nu am vazut la culoare un spray cu aer comprimat. :goofy:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Ca idee, unele pensule din material sintetic generează energie statică, care poate bzzzfry cam orice chip. Dar sunt sigur că știți asta, deci trag concluzia că aveți sânje-n șosete :goofy:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Ca idee, unele pensule din material sintetic generează energie statică, care poate bzzzfry cam orice chip. Dar sunt sigur că știți asta, deci trag concluzia că aveți sânje-n șosete :goofy:
So they say.
Cred că 5 ani de zile în care manipularea componentelor IT a avut loc cu p*la mi-au spus un singur lucru: românu-i norocos, mânca-ţ-aş! (Sau practica bate la cwr teoria...)
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Eu am invatat de la tehnicienii aia de la IBM cu camasi curate cu maneci scurte si pantaloni de stofa ca in IT componentele se curata cu wrist strap legat de labuta. Ba chiar mi-am legat una odata, cand au venit aia in inspectie. In rest in toti anii astia in care am atins mii de componente nu am parlit nici una descarcandu-ma electrostatic... Aspirator si pensula rulz. Am curatat servere din care ieseau scantei cand le atingeam cu aspiratorul si n-au avut nici pe naiba... :biggrin:
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Location
între 0 şi 1
Am păţit eu cu o placă video şi posibil o placă de sunet. Cel puţin asta cred că s-a întâmplat. Camera respectivă avea parchet laminat pe jos şi orice clanţă atingeam mă descărcam.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
^^

O memorie a crapat de mainile mele si ale unui coleg. In rest, in 7 ani (sâc, w4p :tongue:) de manipulat nu mi s-a mai intamplat.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Zilele trecute lasasem calculatorul pornit si plecasem de acasa. Cand m-am intors l-am gasit blocat, fara semnal in monitor.
- reset - nimic
- scos din priza, descarcat condensatori din sursa, bagat la loc - nimic
- reset de BIOS - nimic
Am inceput sa suspectez placa video cumparata acum o luna. :what:
- inlocuit placa video - nimic
- am scos memoriile, i-am dat drumul si a prins glas pc speakerul.
Am pus memoriile la loc + noua placa video si totul functioneaza ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

La memorii nu a mai umblat nimeni de 10 luni de zile de cand am montat totul intr-o noua carcasa, iar motivul pentru care n-a mai mers e dincolo de intelegerea mea.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Păi dau sâmbătă o raită pe Maica Domnului, mă uit și după o mufă din aia. Așa e și a mea la TV tuner.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
E cam complicata istoria, dar mie mi se pare relevanta.

Se da o ferma de Terminal Servers si se dau o multime nedefinita de clienti cu Windows XP SP2 si Win 7 pe oricati biti. Se dau probleme de conectare:
- artefacte grafice sub XP
- dublu login sun XP: te loghezi pe ferma, apoi apare un al doilea login si abia dupa el vezi remote desktop
- mesaje de atentionare sub Win 7 ca serverul la care se conecteaza (in acelasi domeniu) nu e "trusted". Instalat certificat emis de o organizatie renumita, nu merge conexiunea pentru ca la client nu apare certification path completa si nu poate verifica lista de revocari.

Primul caz rezolvat destul de simplu: descoperit accidental ca acea problema a fost indusa de un "Security Update" emis de Microsoft care a busit clientul RDP 5. Instalat 6.1 pe vreo 100.000 de computere (fara gluma), totul merge bine. In acelasi caz descopar ca dublul login e un "feature" in XP SP2, acelasi client 6.1 nu face probleme sub SP3 (unde e inclus in instalare din start) sau Vista (Win 7 are alt client, RDP 7). Cauza e destul de simpla: ferma are load balancing, primul server la care nimeresti te trimite la cel mai putin ocupat server din ferma si ... trebuie sa te loghezi din nou si pe ala. Dumb, e clar ca se poate si fara, dar din SP3 incolo.

Al doilea caz inca nu e rezolvat. Chiar si un upgrade la SP3 nu rezolva automat problema pentru ca NLA exista dar este dezactivat implicit, iar activarea inseamna modificari in Registry. Tot la vreo 100.000 de computere.

Cazul 3 e mai neobisnuit. Microsoft se jura cu mana pe inima ca merge, ca nu e nici o problema, ca nu e configurat bine certificatul, ca organizatia emitenta are o problema, ca se rezolva instaland un server IIS intern pe care sa public CRL (Certificate Revocation List). WTF?
Dupa 6 luni de sapat in problema gasesc o mentiune ca desi nu e un bug sub Win 7 SP1 RC1 problema care nu exista chiar nu mai apare. Tocmai am instalat pe o masina de test si merge fara probleme, bugul care nu exista nu mai isi face simtita prezenta. Ce e nasol e ca:
- documentatia M$ pentru utilizarea certificatelor SSL pentru RDP e cel putin incompleta (si am citit zeci de documente si discutii pe site-urile M$ despre asta). Un amanunt esential nu exista nicaieri si l-am descoperit din pura intamplare dintr-o diferenta de aspect la 2 iconite intr-o consola :frown:
- toate discutiile cu M$ au fost inutile, ei spun ca merge si ca problema e oriunde, numai la ei nu
- problema nu se poate rezolva cu uneltele M$ cam orice ai face; OpenSSL sau o unealta similara sunt necesare pentru vreo 2-3 operatiuni distincte (nu doar generare de chei, ci si conversii intre formatele de fisiere)
- pe forumurile M$ orice raspuns adreseaza orice alta intrebare decat cea pusa daca cineva se prindea sa puna intrebarea corecta, dar problema e cunoscuta totusi din moment ce a fost reparata in service pack.

Acum astept un upgrade la 100.000 de computere de la XP SP2 la XP SP3 ca dupa cateva saptamani sa treaca la Win 7 fara nici un SP. Dupa aceea astept cu nerabdare un upgrade la Win 7 SP1, sper sa fie in cursul acestui deceniu care tocmai a inceput, ca e ceva de munca :frown:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Am un film ciudat, extensie M2TS care are variatii de lungime in functie de player si nu poate fi sincronizat cu subtitrarea, care subtitrare nu e vazuta implicit de player sau filtre.

Pornesc filmul in Windows Media Player. Nu vede subtitrarea de nici un fel (DirectVobSub recent), iar prima linie vorbita e la 1 minut si 5 secunde.
Pornesc filmul in MPC-HC. Nu vede implicit subtitrarea, dar o vede cu Load subtitles (incarcata manual). Subtitrarea are fix acelasi nume fcu filmul, ca sa fiu sigur am facut copy/paste din numele filmului in cel al subtitrarii. Problema ciudata e ca prima linie vorbita incepe ori la 42 de secunde ori la 47 de secunde, dupa un criteriu aleator. Adica timpul afisat in MPC-HC o ia razna si normal ca nu se mai sincronizeaza cu subtitrarea.

Intrucat nu pot lasa sonorul suficient de tare de obicei vad toate filmele cu subtitrarile in engleza (e limba in care vorbesc cel mai mult in medie, romana e pe locul 2). Dar la filmul asta nu ii dau de cap, nu stiu daca MPC-HC are probleme cu M2TS sau nu, dar e ciudat ca nimic nu detecteaza automat subtitrarea respectiva (SRT), oricare alta merge fara probleme.
 
Top Bottom