Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Bart

Membru Senior
Joined
Jan 16, 2010
Messages
228
IceCub, evident.

AdrianB1, momentan nu mai am nici o placa video pe acasa. Am vandut tot.:smile: Trec pe laptop. Sistemul asta e al parintilor.

Oricum, tocmai am gasit pe situl intel un driver care cica rezolva problema asta. La mine face mai mult rau decat bine. (adica tot nu afiseaza bine 1680x, si ca bonus nu mai pot selecta nici 1440x, cea mai mare rez wide fiind ceva de genu 12xx). Dar macar m-am convins ca e de la video. Daca o sa am timp si chef o sa iau o placa video dedicata. Ceva ieftin la SH.

Multumesc celor care au incercat sa ma ajute.

L.E.: miahi, sigur ca am facut si update de bios. :smile:
 
Last edited:

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Am păţit şi eu ceva asemănător cu o placă onboard (nu vroia să afişeze corect 1280x1024, orice altceva era ok), s-a rezolvat cu un update de BIOS (ne-video, de placă de bază). Nu mi-e clar de ce, în changelogs nu se spunea nimic de vreo modificare de video.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Pfff!... Azi se trezeşte Avira să-mi semnaleze ceva troian în SP2004. Wtf?!... Bag un scan online, stupoare! Şi da, e acelaşi fişier cu cel de pe site, nealterat. Evident, nu mai folosesc varianta aia, e obsolete, dar am folosit-o acum câţiva ani, niciun antivirus n-a zis nici pâs...
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
"Submite" fisierul ca false positive (au astia undeva pe situl lor treaba asta). Probabil analiza heuristica a detectat ceva ce semana cu un malware mai recent. Cu anumite setari pana si compresia mai deosebita a fisierelor face Avira sa tipe.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
M-am apucat acum vreo câteva săptămâni să mut toate casetele video pe calculator. Am terminat cu cele Hi8 și am trecut la VHS (diferența mare e durata medie a filmului, casetele VHS au 3 ore, cele Hi8 au o oră). Formatul capturii la toate casetele e identic, ceva slab sau deloc comprimat (80 GB pe oră) dintr-un preset de la tuner.

Le convertesc cu VirtualDub în H264 (codec - x264 VfW, 2 threads) pe același computer. Aceleași setări și bitrate, la toate mai puțin unul am ~45 fps, la unul am ~20 fps. Wft? (nu e vorba de Wednesday, Thursday and Friday).
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Interlaced, noisy, prostii de-astea? La astea ar putea să stea ceva mai mult, că-s mai complicat de determinat vectorii.
 

Bart

Membru Senior
Joined
Jan 16, 2010
Messages
228
Inca o experienta mai neobisnuita:

Cred ca de un an, nu mai imi merge site-ul Microsoft-ului.:goofy:
Habar am ce are. Am incercat cu alt browser, cu alt SO, cu alta configuratie... Mi-am schimbat si netu (Cablelink->Fiberlink). Nimic. Tot nu vrea.:smile:
Nici cand un program ma intraba daca vreau sa down .NET, sau DX..

Foarte ciudat.. Dar la Micromoale nu ma mira nimic:wink: La naiba.. Cand o sa mearga o sa ma intreb de ce merge:tongue:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Interlaced, noisy, prostii de-astea? La astea ar putea să stea ceva mai mult, că-s mai complicat de determinat vectorii.
După cum spuneam, setările sunt la fel la toate filmele. Și nu au nici un filtru suplimentar, doar conversie audio (Lame) și video (x264) cu setările advanced default (pus de mână doar bitrate).
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
O fi, dar eu sunt alergic la expresia "nu merge", am auzit-o de atâtea ori şi nimic altceva, înct sunt sătul. My pet peeve :smile:
 

Bart

Membru Senior
Joined
Jan 16, 2010
Messages
228
Nu merge adica apare ceva ca in poza.
Virusat nu e ca doar am incercat si cu alta configuratie, alt OS (xp, vista)..
Doar la M$ face asa. In rest merge perfect:smile:
 

Attachments

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,869
Pai da-i inainte cu Diagnose Connection Problems.
Daca nici macar nu te-ai obosit sa faci setari, vrei sa-ti rezolvam noi problema? Si inca fara sa vedem o eroare? Asa, pocnind din degete?

PS: Virusate sunt probabil toate configuratiile, toate hardurile, toate partitiile, toate executabilele si neexecutabilele. :smile:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Erm, ca să nu mai vorbim de "More Information" ăla de acolo :smile:
Pot fi o căruţă de chestii, eu bănui ceva IP aiurea pus în hosts :smile:
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,575
ping în gateway ai? Mai departe de gateway? ping în microsoft.com?
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Zilele trecute am dat peste un desktop cu o placa grafica mai putin obisnuita: Mobility Radeon X700 pe slot PCIE x16 :rolleyes:
 

Attachments

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Messages
628
... Mobility Radeon X700 pe slot PCIE x16 ..
A prezentat L un Mobility X600 pe AGP acum ceva vreme, deci se poate :smile: Sau era PCIe? Oricum, daca exista suprastoc sau oferta de cipuri ieftine, de ce sa nu le implementezi...
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,869
Exista vreun motiv intemeiat (altul decat acela ca e Asus) pentru care o placa de baza de server detecteaza 3.2 V pe linia de -5 V?
(Asta se intampla in BIOS, deci nu e chestie de incurcat senzorii in software.)
 
Top Bottom