Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

V

Vasile-Incepator

Guest
As putea si eu sa povestesc ceva. Nu stiu cat de ciudat vi se pare, dar daca ati putea sa imi dati niste raspunsuri m-ar bucura foarte mult.:smile:

Cu ceva timp in urma, placa de baza s-a stricat. Fara motiv as putea spune: a mers perfect cu o seara inainte, iar dimineata am incercat sa pornesc computerul, si singurul lucru care s-a intamplat a fost sa se miste ventilatorul procesorului timp de 2-3 secunde, apoi mort. Doar LED-ul de activitate era aprins, in rest-nimic.

Aveti vreo idee despre cce s-a intamplat atunci?

P.S. Ceva asemanator si acum cativa ani cu placa video...
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Da, s-a stricat. Ce anume s-a stricat de pe placa, poate sa-ti spuna doar mama omida. :smile:

Tocmai ai descris modul in care apar 99% din defectele a componente PC (si electrice in general) de pe planeta. Intradevar, foarte neobisnuit. :biggrin:
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Eu am avut surpriza cu o placă de bază nouă, tot la fel făcea ventilatorul şi în rest nu mişca nimic. Câteodată pornea şi mergea impecabil, am instalat windows-ul şi vreo 2-3 programe dar la primul restart murea. După un număr aleator de reset-uri pornea, mergea fără probleme până la shut down sau restart.
Am dus-o înapoi la magazin iar cei de acolo au spus că problema ar fi de la chipset. Mi-au schimbat-o cu acelaşi model iar placa nouă merge impecabil de vreun an jumate.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
De ieri ma macina o problema. Instalez pe un Lenovo T60 cu HDD nepartitionat, un Windows XP slipstreamed cu SP3, IE7 si alte updateuri. Termin instalarea, pun drivere de la Lenovo de pe site proaspat descarcate si despachetate. Cu primul update de Windows, removal toolul MS imi spune ca a scos 2 troieni. Pun Avira Free, inca vreo 2 de care nu scap. Bun, scanez driverele, scanez CD-ul cu XP folosit si ma minunez, nimic, niciun semn de virus sau troian sau altceva.
Acum am facut o instalare intr-un VM a XP-ului folosit, l-am scanat e clean. Deci sa recapitulam:
-HDD clean, nepartitionat de la bun inceput.
-Drivere de la Lenovo descarcate, clean, fara urma de virus in ele.
-Kit de Windows curat, fara probleme.
De unde mama naibii fac rost de troieni. Apropo, sa nu zic ca la fisierele infectate de care nu scap, dau si de un mighty Vundo.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,869
Probabil ca sunt pe CD-urile sau stick-urile pe care le-ai folosit la instalare. Sfatul meu este sa te uiti ce este pe ele pe un calculator neinfectat.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Stickurile le tot dezinfectez de zor in tranzactia intre cel infectat si cel curat. Nu am putut concluziona sursa infectiei, am renuntat complet la CD-ul slipstreamed, la stickuri la tot (adica am sters la instalare absolut toate partitiile infectatului). Acum se pare ca am cam scapat. Reincep sa suspectez ori un stick care plimba infectia ori CD-ul slipstreamed.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,575
1) conectat placă grafică GF 9500 via DVI (prin cablu DVI - HDMI) la televizor Philips something fullHD. Încercat tot felul de setări din control panelu` ăla de le Nvidia, imaginea apare intermitent pe televizor (ca şi cum ar încerca să-şi facă auto-adjust), după care TV-ul afişează nu există semnal video sau ceva de genu` nu poate fi afişată imaginea. Drivere 182.xx (ultimele) pe Windows XP. De menţionat că imaginea e afişată cum trebuie pe TV de la pornire până apare ecranul ăla cu Welcome... De asemenea, din ce-am înţeles, merge ok până la instalarea driverelor.

2) conectat placă 8600 din acelaşi calculator, cu aceleaşi drivere şi cablu, imaginea e afişată fără probleme.

3) conectat laptop cu 9500M GS via cablu HDMI. Nici măcar nu apare televizorul detectat. Drivere 180.70, SO-ul e Vista.

În principiu, exclud probleme cu cablul ori cu calculatorul, deoarece s-au făcut tot felul de combinaţii posibile date fiind două calculatoare (în afara laptopului) şi două cabluri. Cu 8600 a mers în toate cazurile, cu 9500 în niciunul. Io suspectez probleme cu driverele, dar n-am găsit mare lucru pe net. Alte idei/sugestii?
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
Un thread al lui Maxu mi-a adus aminte de o situatie ciudata intalnita la combinatia Matrox G450 PCI / Matrox G200 PCI si 2 placi de baza Abit, KN9 si KN9S (chipseturi Nvidia Nforce 4 Ultra & Nvidia Nforce 550).

KN9 cu bios 12 + Matrox G200 PCI: merge fara probleme.
KN9 cu bios >12 + Matrox G200 PCI/Matrox G450 PCI: daca scot din priza sistemul si apoi il repornesc nu mai booteaza.
KN9 cu bios 12 + Matrox G450 PCI: usoara instabilitate in Windows 2000/XP si instabilitate foarte mare in Xubuntu Linux.

KN9S cu bios 22 + Matrox G200 PCI/Matrox G450 PCI: daca scot din priza sistemul si apoi il repornesc nu mai booteaza.

Legat de KN9 am luat legatura Abitul pe vremea cand exista (inca mai am mailurile lor) si mi-au oferit un beta bios din ce a devenit mai tarziu versiunea 14 dar fara folos.

Ambele placi video au fost testate si pe o platforma cu Intel 440BX si nu au nici o problema.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
WTF is this?
wtf.png
Am scanat wmiprvse.exe în fel şi chip, e raportat ca fiind curat.
M-am uitat şi de mizerii prin registry. All clean.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
WTF is this?
View attachment 6363
Am scanat wmiprvse.exe în fel şi chip, e raportat ca fiind curat.
M-am uitat şi de mizerii prin registry. All clean.
Windows Management Instrumentation or WMI is a part of the Microsoft Windows operating system which provides management information and controls programs in an enterprise environment. Windows Management Instrumentation Provider Service or wmiprvse.exe was primarily introduced in Windows XP platform, and later on in Windows 2003 platform.
Continuarea...
 

Stek`Ra

Membru
Joined
Apr 28, 2005
Messages
123
Si esentialul din linkul lui Ice Cube:
The filename and path is C:\WINDOWS\System32\Wbem. If you happen to observe that wmiprvse.exe running from a different origin, meaning outside the systems32 folder, then there is a huge possibility that it is a Trojan, or a Virus. Numerous kinds of malware hide under the wmiprvse.exe pretext.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,495
Io sunt sigur ca Spawn stie sa-l foloseasca pe gogu.


Io cred ca e fo' extensie sau softulet sau ceva instalat recent pe la el si care vrea sa citeasca un blog. :biggrin:
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Am încercat să citesc ceva lizibil pe-acolo... inutil.
wmiprvse e în WINDOWS\System32\Wbem şi e exact acelaşi fişier inclus în SP3 package.
Think it's more than meets the eye... Ceva program care foloseşte wmiprvse... şi la faza asta Sygate e depăşit.
Lol. "So much in life that I don't understand" D Project - ''Hide From The Sun'' exact asta cântă pe morow.
M-am jucat o vreme şi cu alte firewall-uri, dar n-am găsit nici unul care să fie la fel de simplu de folosit, şi majoritatea te bombardează cu astfel de alerte. Comodo mi s-a părut cât-de-cât ok, asta după "learning" stuff.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Se da combinatia MB Foxconn 6100-M2MA-EKRS2H + Placa video Sparkle GeForce 6800GTS. Acum ~ 3 luni se face upgrade la un Asus GeForce 9600GT + sursa mai puternica + cava memorie in plus.

Azi dimineata sistemul refuza sa mai initializeze 9600GT-ul preferand in schimb grafica onboard. Am incercat reset de BIOS, scos/bagat placa la loc, etc. - fara rezultat. Intr-un final conectez vechiul 6800GTS si totul merge ca pe roate.
Pun 9600GT-ul pe un alt sistem (identic cu cel anterior)... merge perfect. :confused:

Nu stiu ce naiba sa intamplat dar respectiva placa de baza "nu se mai pupa" cu 9600GT-ul sub nici o forma. :rolleyes: Banuiesc doar ca 9600GT neavand alimentare suplimentara a cam "abuzat" de portia de tensiune oferita prin portul PCIE.

Drept rezolvare am schimbat placile de baza intre cele doua sisteme si toata lumea sa reapucat de treaba fericita. :wink:
 

Bart

Membru Senior
Joined
Jan 16, 2010
Messages
228
Am si eu o experienta mai neobisnuita:smile:

Inculpatul: Monitorul Belinea 2225S1W. (22 inch, 1680x1050).

Acesta a functionat mai bine de un an intr-un sistem P4, cu placa video nVidia 6600, Win XP. Nu au fost probleme.

Vara trecuta l-am pus pe un sistem office (skt775, placa de baza ceva Gigabyte cu G41, placa video intel 4500). Win XP. Nu vrea sub nici o forma sa afiseze corect rezolutia 1680x1050. Nu arata o bucata orizontala cam de marimea taskbarului + ca imaginea e cam spalacita. Daca ii dau autoadjusting nu arata bucata de sus. Nici sa il ajustez manual din meniu nu merge: se misca imaginea foarte putin, insuficient pentru a aparea tot pe ecran. Am incercat cu diverse drivere de la intel, diverse refresh-uri. La 1440x900 nu sunt probleme. In Vista, nici nu pot sa selectez o rezolutie mai mare de 1440x.

Pus pe vechiul sistem totul e OK:smile: : 1680x1050 fara nici o problema.

Ma gandesc ca e de vina grafica intel integrata. 1440x afiseaza corect, iar 1680x nu afiseaza o bucata din imagine si culorile sunt spalacite.

Ce dreq are?:biggrin:


P.S. Am bagat si driverele monitorului. Nimic:smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nu poți să înfigi o placă video în sistemul office pentru un test?
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Ai incercat sa faci update la driverul video pentru Intel 4500?

M-am confruntat si eu cu o problema ciudata zilele astea, la un calculator (desktop) IBM M55: proprietarul voia sa ii setez sistemul sa porneasca automat dupa o cadere de tensiune. Zis si facut, am efectuat setarile de BIOS si totul a mers conform planului... pana si-a terminat omul treaba si a vrut sa opreasca sistemul. Al naibii calculator nu mai vrea sa stea oprit.
Dupa shut down din Windows, sistemul se opreste (inclusiv leduri, ventilatoare, tot) pentru 3-4 secunde, dupa care reporneste automat. WTF?!?! :confused:

In BIOS e dezactivat absolut tot ce inseamna WOL, WOAlarm, etc.

Dupa cateva tentative de rezolvare am zis sa renunt la pornirea automata dar am avut surpriza sa constat ca nu mai tine seama de setrile facute.

On AC power loss: Power on / Last state / Stay Off

Indiferent ce setare aleg, el porneste la 3-4 secunde dupa shut down. :rolleyes:

Am incercat urmatoarele:
- reset de BIOS / load setup defaults
- am rescris BIOS-ul
- am scos toate cablurile din spatele unitatii in afara de cel de alimentare
- deconectat UPS, legat direct la priza
- Umblat in device manager la fiecare device si debifat "allow this device to wake up the computer...."

Nimic nu a mers, asa ca la final am tras concluzia ca sistemul este "posedat". :biggrin:

Prea multe experimente nu am putut ca fac caci sistemul este un Domain Controller cu Win 2003 + niste softuri de muuuulte mii de euroi, pentru configurarea/reinstalarea carora trebuie sa bata "suportul tehnic" un drum de cateva mii de kilometri.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Bre, dacă omul dă mii de euro pe soft și alți bani pe configurare etc. nu găsește altceva mai bun de pus pe post de server de AD decât un desktop? Dă-o naibii, asta sună a legat cu sârmă :frown:
 
Top Bottom