Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Am văzut la nişte HP-uri (dc7900).
Şi la nişte Dell-uri cu ceva Radeon 2400 cu o singură mufă DVI (Optiplex 755), dar nu ştiu dacă e aceeaşi conectică.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Maine verific si eu sa vad sigur daca e ceea ce cauta. E vorba de conectorul de la Dell.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,343
Sa va povestesc si eu ce s-a intamplat pe la inceputul lunii decembrie, cand am facut sistemul lu' fratemeu; obiectele in cauza au fost o placa video HIS HD4850 IceQ4, un cablu DVI si un monitor Horizon 22" - restul nu cred ca a avut importanta. Deci, fac si eu sistemul respectiv, il testez bine la firma dupa care-l duc acasa. Stupoare, no signal detected desi sistemul parea sa booteze normal. Nici o problema, testez monitorul cu semnal din laptop, tot nimic, schimb cablul DVI, acelasi rezultat. L-am pus pe analog si no problem, semnal ok, totul merge cum trebuie. A doua zi ma prezint la firma cu monitorul unde am un al doilea soc, DVI-ul merge fara probleme, testat pe 3 placi video si 2 cabluri DVI. Ajung cu el acasa, same shit, no signal on DVI; dupa un weekend pe analog aduc de la firma un alt cablu DVI si cu asta am in sfarsit semnal digital. Doar de amorul artei incerc si cablul DVI pe care-l aveam initial si mergea si asta asa ca l-am lasat asa...

Deci in rezumat, dupa 3-4 zile de experimente am revenit la configuratia initiala placa video - cablu - monitor si totul merge perfect de peste 2 luni de zile. Si dupa aia unii ma considera nebun cand le spun ca la calculatoare nu merge cu logica. :smile:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
In sfarsit un domeniu in care cablurile fac diferenta. :tongue:
 

unic

Membru Senior
Joined
Nov 28, 2003
Messages
465
Mi s-a întâmplat de n ori ca, fiind chemat să văd "ce are imprimanta" sau probleme din categoria asta, echipamentul defect să înceapă să funcţioneze de cum intru pe uşa biroului. După cum spuneau clasicii, totul ţine de sincronizare ...
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,498
Yep, confirm. Macar asa mai fac si eu ceva miscare prin birouri. :biggrin:
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,576
Confirm şi io. Treaba asta mai ajută şi la socializare. :biggrin:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Eu nu confirm, bă, de-al dracu' :smile:
Ba confirm, că nu vreau să mint p'aici.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
Mi s-a întâmplat de n ori ca, fiind chemat să văd "ce are imprimanta" sau probleme din categoria asta, echipamentul defect să înceapă să funcţioneze de cum intru pe uşa biroului. După cum spuneau clasicii, totul ţine de sincronizare ...
Asta e clasica, ce e urat tare e ca incep sa nu mai mearga tocmai cand intri inapoi pe usa la tine in birou...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Tocmai am dat de ceva ciudat de tot. Voiam să mut ceva de pe laptop pe SAN și am descoperit că nu ar fi bine să fac mount la volumul de SAN în mod read-write pentru că era deja mounted de pe desktop. Așa că mut cele 2 fișiere de 1 GB fiecare pe desktop, viteza fiind de vreo 40 MB/sec (normal). Când se termină copierea pe desktop pornesc copierea pe SAN, moment în care rămân blocat: după 3-4 secunde per fișier și viteză raportată de Total Commander de 300-350 MB/sec copierea se termină. Deschid repede Task Manager și verific utilizarea rețelei bănuind o copiere în background (fișierele erau deja în cache la desktop, încăpeau lejer, dar pe SAN nu există nici pe departe atâta memorie pentru cache), dar nu se confirmă. De pe laptop deschid fișierele (video) de pe volumul de SAN: merg impecabil.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Copierea pe desktop s-a făcut de pe desktop sau de pe laptop?
Network Utilization ce-a indicat?
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Prima copiere a fost de pe laptop de desktop, făcută pe laptop, a doua de pe desktop pe SAN făcută pe desktop. Laptopul vede volumul SAN doar read-only, iar filmele au fost redate corect la 3-4 sec după ce turbo-copierea a raportat că a fost terminată. Network Utilization pornit abia după ce copierea a fost raportată completă arăta 3-5% (trafic web).
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Afişarea vitezelor supraluminice e cunoscută în TC dacă fişierele se găsesc cached în memorie. La 100% n-a stat câteva secunde înţepenit? Mie aşa îmi face.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nu, știu acele simptome și nu e cazul. Tocmai de aceea consider că e ciudățenie.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Păi e cache pe laptop, ok, dar asta nu explică viteza de transfer fantastică înspre SAN.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Nu, dar explică accesul ok la fişiere - din cache-ul laptopului. De-aia am sugerat CRC.
 
Top Bottom