Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,375
Şi uite cum aţi ajuns la conceptul de "suficient de bun".

Nu uitaţi că nici memoriile "stabile" nu sunt perfecte şi comit erori, că doar nu sunt ECC. Întrebarea care se pune mereu e: poţi trăi cu eroarea? Stabilitatea e ceva relativ. Restul e... poezie. :biggrin:
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Originally posted by Bill
Întrebarea care se pune mereu e: poţi trăi cu eroarea?
Depinde cat de maniac si perfectionist esti. Cei mai multi nici nu stiu care e eroarea, dar sa mai si protesteze ca exista.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,870
Pai la cata memorie irosesc programele din ziua de azi e mult mai probabil ca eroarea sa apara intr-un element grafic (unde n-o va sesiza nimeni) decat in cine-stie-ce variabila super-importanta.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Originally posted by hulubei
Bun. 2,5-3-3-8 generează erori de la 10-15% în memtest de Windows deşi în versiunea bootabilă nu arată nici o eroare. 2,5-4-4-8 a dat prima eroare la 850% iar în câteva minute a dat eroare şi Prime95 (acesta raportează 28min). Mă lămureşte şi pe mine cineva cât timp trebuiau să ruleze amândouă pentru a se considera 100% stabil sistemul? Nu că ar crăpa vreo aplicaţie, dar aşa, de dragul artei.
Am continuat lucrul la problema de care va tot ziceam mai sus. Dupa alte cateva setari am reusit un 3000% Memtest (pentru Windows) si cam 3-4 ore de Prime95 si nici o eroare. Am rulat apoi PCMark05 si in 2 minute de la inceperea testului restart (cred ca a fugit si un BSOD rapid). Faina treaba zic. Reinstalez Windows si ghici ce acum! 1000 de puncte mai putin la 3DMark2001. Si mai fain!
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,575
Start - Run - cmd. Bun, apare prompt-ul. ping
'ping' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.
La fel pentru tracert sau cam orice altceva din c:\windows\system32. Start - Run - ping îmi zice să aleg un program cu care vreau să deschid fişierul. Dacă folosesc calea completă (c:\windows\system32\ping) merge. Bun, e ceva bai la %PATH%. echo %PATH% îmi arată (printre altele) %SystemRoot%\System32. echo %SystemRoot% îmi zice C:\Windows. Singura modificare faţă de când mergea ping-ul e că s-a înfipt un c:\OMNeT++\bin (network simulator) la începutul cârnaţului ce apare la echo %PATH%, dar nu văd cum ar putea asta afecta „vizibilitatea” ping-ului...

P.S.: Mi se pare ciudat că Start - Run - cmd merge, dar Start - Run - ping sau altă comandă nu, având în vedere că şi cmd e un executabil din system32.

Later edit cu soluţia: PATH-ul încadrat era, de fapt, Path (adică P mare şi restu` mici). L-o fi schimbat OMNeT ăla când l-a modificat. Cică Windows-ul nu face diferenţa între litere mari şi mici...
 

Attachments

Last edited:
Joined
Mar 7, 2006
Messages
38
Intamplare de la serviciu (repetata de 2-3 ori):
Se dau 7 calculatoare Celeron Tualatin 1,1 Ghz, placi de baza Matsonic.
Se da o cadere de curent generalizata pe etaj.
Din 7 calculatoare mereu au existat 2-3 care nu mai porneau.
Reparatie:
Se inverseaza intre ele cablurile de la calculator cu cel de la monitor (ramase in priza, se schimba in mufele calculatorului si monitorului)
Daca operatiunea de mai sus nu are succes se aplica o lovitura in dreptul sursei.
De 3 ani de zile nu s-a mai intamplat acest lucru, insa atunci s-a repetat in decurs de 2 luni.

O alta intamplare de acasa. Sistem Duron 950, cand il bagam in priza facea o flama si se auzea ceva pocnind. Am lasat in priza si am repetat operatiunea cu mufa de la sursa, rezultat flama. Miroase a ars putin si sistemul porneste. Functioneaza si acum.

De la serviciu, dar electronistii probabil vor explica de ce: 2 calculatoare Pentium 4 merg unul langa altul, la 5 cm. Cand pun mana pe oricare din ele nu se intampla nimic. Atinse ambele carcase deodata in spate la sursa, te curentezi de nu te vezi.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Toate "intamplarile" astea sunt perfect explicabile. :rolleyes:

1. Nu trebuiau inversate ci scoase cablurile din surse si lasate asa pentru un timp. Dupa 10-20-30 minute ar fi mers 99% sigur.

2. Asta se intampla pe multe sisteme, si nu numai la PC. No problem.

3. Lipsa impamantare...
 
Joined
Mar 7, 2006
Messages
38
Originally posted by Cosmin_C
1. Nu trebuiau inversate ci scoase cablurile din surse si lasate asa pentru un timp. Dupa 10-20-30 minute ar fi mers 99% sigur.
Deci am comis o mare greseala ca am inversat cablurile intre ele si calculatoarele au pornit imediat :confused: .

Altceva care se intampla si in prezent pe XP Pro SP2: setez din Tweak UI Powertoy pentru XP un autologon pentru un user. Ei bine, dupa 0-3 reporniri in care merge, uita setarea si trebuie iar setat din Tweak UI.
Am instalat Tweak UI pentru 98/Me, acela cu tab-uri sus, pe 3 randuri. Am copiat fisierele .cpl si .cnt in /system32 si il vede normal in Control Panel (cand ii dadeam install nu voia sa-l instaleze). Pornesc din Control Panel TweakUI si fac setarea, care apare dupa aceasta ca bifata si in TweakUI de XP. Si nu mai pleaca de acolo.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Nu e vorba de o greseala, dar explicatia nu e ca ai inversat cablurile, ci ca le-ai deconectat pur si simplu. Dupa caderile de curent unele surse intra in protectie si nu mai pornesc pana nu le decuplezi de la reteaua de alimentare. Inversarea cablurilor a fost doar "overkill".
 
Joined
Mar 7, 2006
Messages
38
Nu ma indoiesc ca ai dreptate. Ah, si am uitat, curent intra in placa de baza, led-ul de pe ea era verde, doar ca nu pornea la apasarea butonului de power.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Condensatori inca incarcati pentru a alimenta placa de baza in standby.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
Adaug si eu ceva: tensiunea de stand-by (-5v) de obicei este obtinuta de la un LM7805 separat de sursa in comutatie.
De asta placa de baza ramine alimentata chiar si cu sursa oprita sau chiar defecta.
 

avenger

Membru
Joined
Feb 27, 2006
Messages
12
Este ora 6 dimineata, Duminica, computerul booteaza singur:eek:. Ma trezesc si vad ca monitorul dupa ce a avut o tentativa de aprindere intra in stand-by. Incerc sa-l repornesc dar face acelasi lucru. Deznodamantul: sursa stricata si placa de baza arsa. Placa de baza soket A nu se mai gasea, asa ca am preferat sa-mi cumpar computer nou:biggrin:. Nici pana in ziua de azi nu mi-am dat seama de la ce a fost.
 
Joined
Mar 7, 2006
Messages
38
Acces Point wireless Made in China:
- nu raspunde la ping
- nu poate fi configurat prin http
- continua sa-si faca treaba

Acces Point Client:
- raspunde la ping
- nu isi face treaba
- nu merge configurare http..

Rezolvare: se scoate din priza, se injura timp de 2 minute si se reconecteaza la tensiune (nu este nevoie de resetat echipament). Se intampla cam des, si sint 5 echipamente.
China has been generous!
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
Asta da defect :smile:
Dar se pare ca si asta are cam aceeasi explicatie: sursa de alimentare defecta si/sau tensiunea de alimentare variabila in limite prea mari (admis plus/minus 10 procente).
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,870
Va sa zica ai un Acces Point anti-hackeri si anti-administratori si un client-problema.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Daca ceva merge bine, nu umbla la el.
Am hotarat sa fac un pic de curatenie in sistem. Sters praf, curatat radiatoare si ventilatoare, schimbat procesor :biggrin: (de proba).
Am pus un Barton 2500+, care mergea la 2300MHz voltaj default. Dupa ce l-am montat, totul a mers ca uns pana dupa POST. In Windows nu intra nici mort. Am redus treptat frecvente, am crescut timpi, am umblat la voltaje... Pe masura ce manaream eu in BIOS sistemul mergea mai prost. Adica pana la urma nici nu a mai trecut de POST.
Am stricat si procesorul asta...
Am pus la loc procesorul meu. Aceeasi poveste, cu o modificare. Acum sistemul ma informa ce se intampla cu el - vezi poza. (Nu, codurile afisate de LED-urile de pe placa de baza nu m-au ajutat cu nimic :frown: )
Totul s-a rezolvat de la sine, fara vreo interventie externa, cateva minute (si cateva reseturi) mai tarziu.
Culmea, acum Windows-ul vechi de ani de zile se incarca mai repede decat proaspat instalat. Nu am stat cu ceasul in mana, dar bara aceea nu apuca sa faca nici macar o cursa si jumatate.
I should do this more often...
 

Attachments

Joined
Mar 7, 2006
Messages
38
Originally posted by ipman
Asta da defect :smile:
Dar se pare ca si asta are cam aceeasi explicatie: sursa de alimentare defecta si/sau tensiunea de alimentare variabila in limite prea mari (admis plus/minus 10 procente).
Sigur e din cauza asta.
Am trimis pe cineva la antena AP-ului care se alimenteaza prin UTP (20 de metri de cablu). Cablul se frecase de zid si erau 2 fire intrerupte.
Oricum face si acum probleme, dar isi revine. Cred ca e o combinatie de sursa Made in China, combinata cu cablu UTP de calitate proasta. Mai astept ceva timp si apoi o sa pun problema de schimbare a echipamentelor. Tipul angajat inaintea mea pe postul meu a avut afacerea lui personala cred cu echipamentele astea, deja baietii de aici au inceput sa-si exprime pareri total nedelicate la adresa lui, dar pe vremea cand era sef aici nu prea isi permiteau (am auzit ca era un sef perfect, aspru cu subordonatii si servil cu sefii, insa a pupat fundul care nu trebuie si dupa ce fundul respectiv a fost concediat a urmat randul lui).
Oricum trebuie sa mai astept vreo 2 saptamani, de-abia sint aici de la 1 Martie si de-abia m-am acomodat cu serviciul (e primul serviciu in care sint un fel de sefa peste alti 10 angajati din IT, din care doar 2 sint tipe). Nu e cazul sa ma apuc de propus schimbari inca.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Un şef bun e aspru (exigent) cu şefii şi grijuliu cu subordonaţii :smile:
 

avenger

Membru
Joined
Feb 27, 2006
Messages
12
Asta s-a intamplat ieri. In timp ce overclock-am computerul, ca de e la moda, am observat un efect secundar cam ciudat: nu mai mergea mousele optic (are cam 2 saptamani). L-am scos din portul PS/2 l-am bagat din nou si nimic. Rezolvarea s-a produs in felul urmator: scos mouse din computer, fugit la magazinul de jos, cumparat alt mouse, bagat mai intai mouse-ul vechi, asa de proba, si culmea mergea:biggrin:. Acum sunt mandrul posesor a 2 soricei perfect functionali.
 
Top Bottom