Evenimente muzicale şi culturale

A fost si Ternipe & Roma Fest Gypsy, desi cred ca nu s-au vandut nici macar 10% din bilete (in afara de artistii de pe scena, din pacate n-am vazut picior de tigan in sala), asa cum m-am asteptat, ungurii au facut un spectactol de zile mari. Romanii de la RFG au fost surpriza serii, au fost aplaudati pana au inceput sa usture palmele. Pacat ca astfel de evenimente sunt atat de rare.
 
Concert Damian & Brothers, "Aprinde focul din tine"

Damian & Brothers, trupa care a cucerit întreaga lume prin stilul si abordarea muzicala inedita, va sutine un concert incendiar în data de 3 iulie 2008, la Arenele Romane.

De la cersetor, la Grammy, la “Piratii din Caraibe” si colaborari internationale de prestigiu cu Zucchero, Andreea Bocceli, Gypsy Kings etc, Damian Draghici revine în România pentru a va oferi un concert de muzica autentica romanes cu trupa sa, Damian & Brothers (www.damianandbrothers.com) si invitatii sai, formatia Amaro Del, din Serbia (www.amarodel.com).

În calitate de Ambasador al Anului European al Dialogului Intercultural 2008, Damian Draghici lanseaza o invitatie deschisa la dialog, la constientizarea importantei colaborarii si a bunei convietuiri între etnii, în vederea frunctificarii colective a bogatiei patrimoniului cultural European.

Sub egida Anului European al Dialogului Intercultural 2008, trupa Damian & Brothers va va încânta cu un repertoriu nou, care introduce în stilul autentic romanes mai multe genuri muzicale, evidentiind complementaritatea stilului balcanic, cu jazz-ul si piesele traditionale românesti.

Biletele la concert sunt distribuite numai prin reteaua bilet.ro: Magazinele Flanco si Flamingo, Sala Palatului, Magazinul Muzica, Magazinele Music Shop, Libraria Libri, Librariile Libris si Carturesti, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Iasi si Iulius Mall Timisoara.
Sample 1, sample 2 & bilete.
 
Eu i-am vazut pe Damian & Brothers intr-un mod absolut intamplator: am mers la teatru sa cumpar bilete si vanzatorul m-a informat ca urmeaza un concert cu ei. Atmosfera incendiara! (cum ar titra OTV :biggrin: ). Asta a contat mai mult decat muzica in sine: cum te simteai in sala, cum a reactionat lumea. Am ajuns acasa si am download-at (err, cumparat) melodii cu ei si nu mi se parea ca am ascultat acelasi lucru.
 
Festivalul international de Pirotehnie a inceput ieri si dureaza pina simbata. Se desfasoara in zona Parcului Tineretului, in apropiere de Palatul Copiilor. Motociclistii au intrarea libera. :smile:
 

Attachments

  • IMG_2554.jpg
    IMG_2554.jpg
    182.4 KB · Views: 53
  • IMG_2555.jpg
    IMG_2555.jpg
    258 KB · Views: 39
  • IMG_2585.jpg
    IMG_2585.jpg
    218.2 KB · Views: 49
Fui la Damian & Brothers, organizarea dezastruoasa, Concert Masters se alatura Sfinx Experience in categoria "concerte de doi bani":
- 2/3 din locurile in picioare erau de fapt scaune de plastic, pline de babe si copii cu invitatii. Damian s-a simtit si i-a rugat sa scoata scaunele, astfel "fraierii" cu bilete au putut sa-si sparga si ei urechile;
- reverberatii, sunet prea puternic, stateau oamenii cu mana la urechi cand mai tipa Damian ceva.
- au dat invitatii cu sacul, cred ca peste 90% din spectatori au fost pe invitatii, se calca lumea in picioare.
- 3/4 intrari pentru invitatii "Gold Vip", la a 4-a o coada de zile mari, 90% invitatii "Vip". Doar inca un cuplu am vazut sa fi avut bilete in coada aia.
- muzica mi s-a parut de slaba calitate, au luat melodii consacrate, Radu mamii, Cine-a pus carciuma-n drum, Saraiman si le-au zbierat.

Azi am aflat ca Damian & Bro au fost mediatizati, invitati pe la Prost TV & stuff. Daca stiam, nu mai mergeam, asa se intampla de fiecare data cand chemi plebea la dantuiala.

Am plecat mai devreme, plictitit si sa ratez aglomeratia, am dat prin Parcului Tineretului, spectacolul de artificii a fost intr-adevar unul de calitate (cat am prins din el). Aproape sigur mai merg (fara moto).

LE: impresia e impartasita.
 
Un blog post via 24 Fun:
" 02/07: Orange concept store se pregateste de Stufstock in formatie completa

Category: Evenimente
Posted by: tudor

20080703-OCS&SSK.jpg


Da, de pe 14- 16 august va dam intalnire la Vama Veche, ziua pe plaja, iar seara pe scena mica a festivalului. Acolo unde nu vom canta noi, ci trupele alese de voi direct de pe scena Orange concept store. Trupe pe care le puteti intalni/asculta live la Orange concept store in zilele de 8, 9, 15, 16 si 22 iulie, intr-o preselectie care va decide cine ne va insoti la Stufstock.
Asadar, nenumarate motive sa vii la noi, sa te racoresti cu muzica, frappe, buna - dispozitie si sa votezi cine ne va (in)canta la festival. "

Sursa:
http://tinyurl.com/5d4ypz

LE: Despre Damian&Brothers - cand am fost eu a fost un "pic" altfel organizarea. Si tot cu invitatii relativ gratis. :smile:
 
Last edited:
Fost-am la Metallica şi fost-a mişto. Lume multă; ploaie şi mai multă, iar eu am avut extraordinara inspiraţie de a mă duce în tricou. Scena cam mică pentru Metallica. Băieţii în formă, au făcut spectacol, au cîntat în mare parte melodii vechi, (The Four Horsemen, Master of Puppets, ...And Justice for All, Ride the Lightning, Sanitarium, Harvester of Sorrow, One, For Whom the Bell Tolls, Fade to Black); au mai şi dat-o în bălării pe alocuri ritmic vorbind, dar de!, îi iertăm; pe partea de sonorizare, cel mai mult a avut de suferit Kirk, căruia îi auzeai solo-urile doar dacă ştiai ce să cauţi - l-a acoperit chitara lui James aproape cu totul.

Bag sama după reacţia publicului că cea mai apreciată melodie a lor e Nothing Else Matters. ...Sau poate p-aia o ştiu toţi de la Emtivi. :biggrin:

În deschidere au cîntat The Sword, deci win-win for me. :tongue: Nu am înţeles încă de ce nu au putut să scrie de la început pe bilete cine este acel suport :goofy: act. Muzica The Sword e mai brută şi deci mai puţin pretenţioasă cu sonorizarea; faptul că am înţeles doar cinci cuvinte din ce a cîntat J.D. o pun pe seama lipsei lui de talent, nu a sunetului. Aşa par să sune peste tot.
 
Eu în vreo oră plec spre Sofia să văd cum arată şi scena lor, cea de la emagic e cam mică.
 
Legat de Metallica, copy-paste de altundeva unde mi-am împărtăşit părerea.

"Per total a fost frumos, a meritat, dar evident că au fost şi părţi care au ieşit în evidenţă, fie că au fost chestii negative sau plăcute. A fost frumos să-i văd în sfârşit live, după ce le ştiu aproape toate concertele pe din-afară. Nu mi-a plăcut pt. că vocea lu' James se auzea cam slab în timpul pieselor (deşi cred că e o chestie general valabilă în cazul meu, pt. că am problema asta la orice concert), toba mare amplificată prea tare şi că Kirk se distingea cu greu. Plus că la "guitar duel" din One nu se mai auzea deloc. Cel puţin în zona mea, pe lângă turn, cam la 10m în faţă, puţin stânga.

La nivelul publicului începutul a fost greoi, dar după un timp mi-a părut că a fost mai activ decât la unele concerte "consacrate" (Rock Am Ring <bine, acolo e şi mult mai multă lume, dar comparativ>, Download sau etc). Iar la N.E.M şi Seek & Destroy a fost şi mai bine. Interesantă şi Dracula-guitar-u' lui Kirk (părea să fie Mummy), arăta bine, dar cred că mergea mai bine cu altă coloristică. Părerea mea. :tongue:
Mi-a plăcut, am cântat la toate piesele, chiar şi prietena s-a uitat la mine pt. că nu m-a văzut vreodată aşa în mai trei ani.

Am vrut să scriu mai multe, da' nu-mi stă capul după 5 zile de stat pe trenuri, aşa că poate o să mai revin cu completări. Îi aşteptăm şi la anu', dar nu cred să vină înainte de 2010.


PS: Apropo de jetoane, mi le-am luat devreme, pe la 6, deci n-am stat la coadă (erau chiar şi gişee libere), iar când am ieşit am putut să-mi iau banii pe cele care mi-au rămas."
 
Acum vreo 2 ore am venit din Bulgaria. Concertul a fost ok, scenă mare, pe 2 etaje, mai mult loc să se desfăşoare metalicii, mai multe flăcări pe scenă. A plouat doar vreo 15 minute pe la sfârşit, şi publicul a fost (din cauza asta dar şi din cauza multor corturi de vânzare Kamenitza) mult mai activ, n-a fost nevoie de prea multe îndemnuri pentru a cânta cu coru'. Nici n-au mai întârziat aşa mult, la 9 era trecut în program, pe la 9:20 erau pe scenă.

Sunetul mi s-a părut ceva mai slab (nici cel de la noi nu m-a impresionat, dar ăsta a fost mai rău), ori sunt eu tare de urechi ori chiar nu se auzea cum trebuie, sunete prea amestecate şi voci foarte acoperite de instrumente. N-am cronometrat, dar spectacolul a părut mai lung, n-au avut aceeaşi ordine şi am auzit câteva piese pe care nu le-am auzit la noi.

N-am poze, că am zis să nu mă cert cu ăia p-acolo intrând cu camera (ai noştiri n-au lăsat nici umbrele), dar la intrare erau aşa de lejeri încât probabil puteam intra şi cu un 400mm. Şi restul organizării era relativ slabă, pe gazon cam 20% din spectatori erau la coadă la bere, o parte din locurile gold erau în spatele unuia din turnurile de boxe, aşa că toată lumea s-a înghesuit la limita dintre gold şi platinum, după 10 minute de la începerea concertului n-au mai avut curent decât 4 spoturi, cele 3 proiectoare şi restul de reflectoare şi-au revenit abia după vreo 20 de minute.
 
Back
Top