Evenimente muzicale şi culturale

Între 15 şi 21 februarie, Ambasada Japoniei la Bucureşti va organiza Festivalul de Film Japonez. Cu această ocazie, în sala "Jean Georgescu" de la Cinemateca Română vor fi proiectate filmele "Duel tăcut" (1949), "Amanţii crucificaţi" (1954), "M-am născut, dar..." (1932), "Povestea crizantemei târzii" (1939), "Revolta samuraiului" (1939), "Domnişoara Oyu" (1951) şi "24 de ochi" (1954).

Detalii.
 
Vinerea asta, pe 2 februarie, o sa aiba loc la Studio Casandra spectacolul "Teatru Sport". Vor juca, gratuit ca la orice spectacol de la Casandra, o promotie de absolventi ai UNATC coordonati de catre Vlad Massaci.

Teatru Sport este un spectacol de improvizatie. Se joaca pe titluri propuse de sala.

Este singurul spectacol la care am fost de trei ori si vi-l recomand cu caldura.

Daca nu reusiti sa ajungeti vinerea asta, e posibil ca spectacolul sa se mai joace la Casandra si cu alte ocazii.

Tip: daca vreti sa prindeti loc este bine sa ajungeti la 18:20/18:25 la Casandra in timpul saptamanii (lu-vi), si pana in 18:10 sa/du/in zile in care nu se lucreaza/invata. Daca vi se zice "nu mai sunt locuri, puteti pleca acasa", ei bine, mai sunt locuri si nu e bine sa pleci acasa.

Studio Casandra, str. Franceza, nr. 9
021-310.35.74
 
Vă invit marţi, 13 februarie ora 20:00, înainte de mult mediatizata "Valentine's Day", în Lăptăria lui Enache (etaj 4 - Teatrul Naţional), la un spectacol, organizat de către "Compania de Teatru D'AYA", intitulat "Dragostea durează 3 ani". În rolurile principale aş numi pe Cristi Iacob şi Adriana Trandafir. Dacă aţi citit cartea lui Frederic Beigbeder ştiţi despre ce este vorba, în cazul în care nu aţi facut-o vă dau câteva hint-uri. :smile:

In primul an cumperi mobila,
in al doilea an muti mobila,
in al treilea an imparti mobila.

sau

Iubita mea, nu te-am inselat de placere.
Te-am inselat pentru supravietuirea speciei.

sau

Cand nevasta iti devine prietena,
E cazul sa-i propui unei prietene sa-ti devina nevasta.

Este un spectacol susţinut de "Academia Caţavencu".
Detalii despre spectacol pe www.daya.ro.

Pun şi două poze din timpul spectacolului.

dragostea1zg6.jpg


dragostea2ae7.jpg



Vi-l recomand!
 
Last edited by a moderator:
Acum o saptamana am vizitat Brasovul, cateva ore.

Casa Sfatului (cladirea prezenta foarte frecvent in poze despre Brasov, are un ceas vechi si e in Piata Sfatului): ce am remarcat la acest muzeu este ca obiectele pareau a fi utilizabile. La Muzeul Taranului Roman din Bucuresti spatiul muzeului este unul foarte modern, in contrast cu obiectele expuse, iar obiectele sunt curiozitati, nu lucruri pe care le-ai folosi in anul 2007. La muzeul din Brasov atmosfera e calda, lucrurile iti vine sa le iei acasa, iar muzeul in sine imprima placerea pentru a studia istoria. De vazut!

Biserica Neagra nu m-a impresionat in mod deosebit. Presupun ca e OK, dar mie nu mi s-a parut nimic deosebit la ea. Totul e mai mare, e o atentie in plus la detalii si cam atat. Pentru mine.

In fine, Bastionul Graft are si el un muzeu. La acel muzeu exista o muzeografa al carei rol nu l-am inteles. E platita de vizitatori pentru a putea avea acces la o camera mica si inghesuita, cu foarte putine exponate, unele reproduceri rudimentare. Muzeul ar putea fi din punctul meu de vedere inchis.
 
La Muzeul Taranului Roman, intre 24.02 si 1.03 (10-18): Vizitati martisoare si aflati ...

Puteti sa si cumparati! Sunt prezenti la adunare vreo suta cincizeci de persoane … fabricanti de martisoare! La sat erau doar snur si moneda? ....Cum migreaza martisorul la oras si ce face el acolo? ....Cand si cum incepe s-o ia razna? ....

Irina Nicolau a scris cea mai frumoasa poveste despre martisor, iar la Muzeul Taranului Roman povestea se citeste in fiecare an la Targul de Martisoare.

Unde vedem ca: Se coleaza, deseneaza, se lipeste, se croseteaza, se toarna in aur si argint, se confectioneaza din tabla, stilca, plastic sau numai din lemn si margeluse... Ca vin de la sat cu snururi de lana, sau de la oras, de matase, de bumbac, stranse, impletite si muncite. Il agati in piept sau il asezi in vitrina. Martisorul poate fi breloc sau plocon... Semn de noroc, potcoava, trifoi si cosar. Daca pica in campul amorului se transforma in inimioara... inimioara cu inimioara... inima de aur, de plastic, de plus…. Pina la urma, se confectioneaza din orice si poate sa semnifice orice.

Muzeul iubeste fiecare martisor. Le aduna, le expune si incearca sa le inteleaga.

Afisul evenimentului: http://tinyurl.com/3bf76u

Un articol pe tema asta din "Adevarul": http://tinyurl.com/2f9b5u
 
Câteva noutăţi în legătură cu festivalul Artmania 2007 de la Sibiu.
Desfăşurându-se pe durata a 3 zile, în Piaţa Mare din Sibiu, între 15 şi 17 iunie, Festivalul ARTMANIA va propune întâlnirea cu trupe care au scris istorie în muzica rock, printre care: My Dying Bride (UK), The Gathering (HOL) si Haggard (GER).
 
Super (n-aveam cum să ajung la Braşov pe 15.03 la Haggard :frown: ). Anathema e încă pe rol, se aşteaptă o confirmare oficială. Discuţie pe tema concertului aici.
 
S-au publicat nume noi şi un program aparent oficial pentru B'estival:
* vineri, 29 iunie: Hooverphonic, Morcheeba, Faithless
* sâmbătă, 30 iunie: Kasabian, Reamonn, P!nk
* duminică, 1 iulie: Wu-Tang Clan, Alice Cooper, Marilyn Manson

Biletele s-au pus deja în vânzare pe MyTicket.ro.

Pe lângă acestea, Anathema şi-a confirmat prezenţa în cadrul festivalului ArtMania din Sibiu; iar Lake of Tears ne vor vizita din nou pe 8 septembrie, împreună cu Rage, la Sala Agronomia din Bucureşti.
 
Biletele la Blind Guardian vor avea preţul de 67RON până pe 10 mai şi 80RON în perioada 11-18 mai şi se vor putea procura începând cu 30 martie din reţeaua Diverta sau de la Magazinul Muzica.

Detalii.
 
EVZ spune ceva despre un concert Tori Amos pe 13 iulie la Sala Polivalentă din Bucureşti, ca parte a turneului de promovare pentru albumul "American Doll Posse".

LE: Iar concertul Evergrey a fost reprogramat pentru 21 aprilie, ora 20:00, la Preoteasa. În deschidere vor cânta Seven si Abigail, iar preţul biletelor (nepuse încă în vânzare) va fi de 45 RON înainte, respectiv 55 RON în ziua concertului.
 
S-au anunţat detalii despre festivalul Coke Live, ce va avea loc în zilele de 23 şi 24 iunie 2007, pe insula Lacul Morii din Bucureşti.

Day#1: The Prodigy, Incubus, The Rasmus, The Cult, Backyard Babies, Ill Niño, Nick Oliveri & The Mondo Generator, Bodhaa Boulevard, Iris, Vama, Viţa de Vie, Direcţia 5, AB4, ZOB, E.M.I.L., Luna Amară, Kumm, Grimus, Trooper, Coma, Nişte Băieţi, Danger

Day#2: Tom Novy & Lima, Vanilla Ice, Chris Lake, Agaric, Super 8 & Tab, The Model, Raresh, Vania, Seb, Gojira, Thornado, Marika, Sheeva, C-zar
 
Noaptea albă a galeriilor - 26-27 mai, orele 19:00 - 4:00. Vor fi expuse lucrările a 17 artişti în 12 galerii de artă din Bucureşti: Galeria Andreiana Mihail, ArCub, Galeria 115, Librăria Cărtureşti, Galeria HAG, Galeria H'art, Galeria HT003, Galeria Nouă, Galeria 26/ OTA, Galeria Posibilă, Galeria Streetwise, UNAgaleria.
 
La Festivalul Peninsula 2007 din Tîrgu Mureş şi-au anunţat prezenţa formaţiile Gogol Bordello (USA), Kosheen (UK), The Exploited (UK) şi Theatre of Tragedy (N); DJs Andy C (UK), Ferry Corsten (NL), Pendulum DJ set & MC Verse (AUS), Plump DJs (UK), Tom Novy (DE) şi o serie de alţi artişti autohtoni şi din Ungaria.

Perioada de desfăşurare este 25-29 iulie şi am înţeles că preţul biletului pe întreaga perioadă va fi în jur de 100RON.
 
Au fost publicate noi detalii despre concertul Lake of Tears & Rage (+Thunderstorm în deschidere) de pe 8 septembrie: acesta va avea loc la Arenele Romane iar biletele vor costa 65RON.
 
Back
Top