Evenimente muzicale şi culturale

Gabriela

Dominion
Sugar daddy
M-am gândit că n-ar fi rău să avem un thread dedicat, care să centralizeze anunţuri şi alte informaţii legate de concertele sau evenimentele culturale de altă natură, ce ar putea prezenta interes.


Şi pentru că am înţeles că ar fi mai mulţi fani ai formaţiei Therion pe aici, încep prin a anunţa un al doilea concert al lor în Bucureşti, la Sala Palatului, pe 9 decembrie 2006. Acesta se va desfăşura sub numele de "Therion Goes Classic", denumire justificată în principal de orchestra simfonică ce va acompania membrii formaţiei pe parcursul concertului.

Biletele vor fi împărţite pe trei categorii (€70, €55 şi €25) şi vor fi puse în vânzare începând cu data de 25 octombrie. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al formaţiei.
 
Samael si Therion la câteva zile distanţă. Alegere proastă, dar asta e. Presupun că o să mă duc la Samael, dacă o să am posibilităţi.

Back on topic, câteva concerte de care cunosc şi eu:

- OCS în Iaşi, 26 octombrie, Club XS, concert de promovare a noului album. Afiş aici

- Negura Bunget în Iaşi, 31 octombrie, Club Sundays, concert de promovare a noului album. Afiş aici

- Exodus şi Biomechanical în Budapesta, 28 noiembrie.
- Samael la Bucureşti, 2 decembrie, Sala Agronomia. Detalii aici
 
The repertoire includes famous classical pieces in Therion’s version, as well as Therion songs with symphonic orchestra, some of them never played live before.
Eu am ratat concertul lor anterior din Bucuresti, dar cred ca la cel din decembrie ma duc negresit. Macar doar pentru quote. :smile:

Samael suna bine si ei... sper sa adun un minim de gasca ce sa vrea sa mearga.
 
Impresii despre concertul Phoenix de aseara de la Sala Polivalenta (in deschidere trupa "15 grade").

Ca student am mers la mai multe concerte free (pta Revolutiei, Constitutiei, you name it). Aseara un amic de-al meu m-a invitat sa vin gratuit pe baza unui bilet deja cumparat pentru o persoana care nu a mai putut ajunge sa onoreze locul cumparat. Si uite asa am fost la concert Phoenix.

Parti bune ale concertului: s-a stat jos. Puteai oricand sa mergi la toaleta. Puteai sa pleci fara nici o problema mai devreme. S-a dat un DVD cu cateva videoclipuri. Se auzea suficient de tare si totusi nu mi-au spart urechile. Doua ore si jumatate petrecute OK - adica nu m-a deranjat sa ascult muzica Phoenix, n-a fost timp pierdut. N-am adormit. Fara bere.

Parti slabe: la o piesa de teatru plictisitoare e mai multa agitatie decat cata a fost la concertul ala rock (iar majoritatea oamenilor erau studenti). Sunetul nu era de calitate prea buna. La intrarea in sala de concerte erau oameni care te intrebau "Nu cumperi un bilet?" Foarte aiurea. Te asteptai ca "[editat]Andri[/editat] Popa" sa fie o piesa care sa sune ca si cea de pe mp3. Nu stiu ce au cantat, ca nu a fost piesa aia. Nici restul pieselor nu m-au impresionat. Au fost OK, dar nu deosebite. Un amic de-al meu a adormit. La un concert rock. Sala mi s-a parut foarte primitiva. La un moment dat am stat 5 minute sa ne uitam la o proiectie de film alb-negru fara sunet. What was that? Sala n-a cantat deloc. In tot concertul a fost o singura intrebare adresata salii. O intrebare cam retorica.

Ce am facut eu efectiv la concert? Pai cu amicul meu cel mai bun am ras pana ne-am prapadit in pauzele dintre melodii. Un concert foarte funny pentru noi doi. Am comentat despre tot ce se putea comenta si am ras, ras, ras. Partea cea mai placuta la concert au fost discutiile de dinainte, asteptarea, emotiile. Concertul in sine a fost dezamagitor. Concertele din cadrul Unifestului erau mult mai bine.

Bottom line: nu m-as mai duce a doua oara la un concert (platit) Phoenix. Orice e filmat si poate fi vazut la PC will do fine.

Chiar daca ar veni Belinda Carlisle in Romania, nu cred ca m-as duce la concert platit.
 
Last edited:
Am fost acum cativa ani la concertul aniversar Phoenix 40 de ani, tot la Sala Polivalenta. Pot spune ca a fost un concert excelent, sala a cantat alaturi de ei, melodiile au sunat foarte bine (mai putin la inceput, pana s-au remediat problemele de sunet)... se pare insa ca au mai imbatranit si ei un pic si nu mai au aceeasi fervoare pe care au avut-o atunci... :frown:
Un eveniment cultural si cu adevarat interesant ar fi concertul Dulce Pontes din decembrie, pentru fanii muzicii Fado... daca incape in buget, sper sa ajung si eu... :wink:
In rest... Therion-ul combinat cu orchestra simfonica n-ar trebui sa sune rau deloc... nu cred ca se va putea compara catusi de putin cu S&M, insa ar putea fi interesant.
 
Originally posted by Selby ...
In Iasi au concertat luni. Sala a fost la inaltime, de la prima melodie a fost TOATA lume in picioare, si studentii s-au bulucit cu totii in fata. S-a cantat mereu impreuna cu ei. Din privinta asta singura dezamagire a fost la Negru Voda, la care numai eu ma simteam in delir, probabil ca nu e asa de cunoscuta. La bis a fost Andrii Popa, toata sala in aer (desi piesa e mai slaba din pct meu de vedere, ca traire sala/trupa a iesit cel mai bine).

Formatia e intr-adevar putin imbatranita. Nu la toti se simte, Nicu Covaci mi-a placut mereu, la fel si violonistul (rusine mie ca nu-i stiu numele :biggrin:). Mircea Vintila a fost aproape penibil, greseli nepermise la latura de interpretare, probabil e blazat si sictirit dar tot nu are nici o scuza.

Per ansamblu, a meritat (timpul, si chiar si banii, desi nici eu nu am platit :smile: ). O fi si admosfera din moldova, unde lumea nu e (inca) asa plictsita iar simtul ironiei nu e asa de dezvoltat, cel putin in privinta asta.
 
Eu am fost şi în Timişoara când au fost în primăvară, şi în Arad în 19 (oct.). Mult tineret am remarcat şi eu. În Timişoara parcă a fost mai însufleţit publicul (oarecum normal), dar în Arad mi s-a părut că s-a auzit mai bine. Poate şi din cauza poziţiei în care mă aflam.

Interesanţi mi s-au părut cei de la „15 grade” care au cântat în deschidere, care sunt nişte puşti din Bucureşti. O surpriză plăcută a fost şi bis-ul dublu, dacă pot să-i spun aşa, care, din ce mi-am dat seama, nu a fost în program. Prima dată s-au întors să cânte „Mica ţiganiadă” şi „Andrii Popa” după care au plecat, lumea s-a ridicat de pe scaune să plece şi, în acel moment, un grup de oameni au început să cânte ultima parte a melodiei „Invocaţie” (sau Phoenix, nu mi-e clar :smile: ). Aşa că s-au întors iară şi au cântat şi melodia respectivă. :smile:
 
Selby und Satov, bietul Andrii Popa nu merită mutilat, nici măcar la nume, că o fost rumân mare, bre... :slap:
 
Mare, mare, dar numai între picioare. Adică avea coa..., vreau să spun, guts.

În rest, era curat infractor, de hoţ ce era, şi nici măcar nu a "egzistat".

De ce nu cântă nimeni despre Henri Coandă şi nu scrie poezii despre Brâncuşi? Mă întreb şi eu... Parcă văd că, peste un secol, o să cânte vreun tembel despre Ceauşescu, pe versuri de Vadim Tudor. Iar prostimea, pardon, puştimea va studia la şcoală că Nicolae cel mare a domnit 24 ani, iubit de popor, temut de duşmani, dar l-au răpus boierii trădători.

</offtopic>
 
Si Robin Hood (ca tot iti plac astia mai vestici) o fost privit ca hot, de catre unii cel putin.:tongue:
Probabil nu canta nimeni despre Coanda si nu scrie poezii despre Brancusi pentru ca munca lor spune totul si nu risca sa cada in uitare foarte repede, restul e tacere.:biggrin:
 
... sau pt ca vietile lor sunt destul de bine cunoscute/documentate si nu prea mai lasa loc de imaginatie ... sau pt ca prea au fost goodie-goodie, si lipsa de controverse nu e prea interesanta :biggrin:.
 
Noaptea Albă - din data de 4 noiembrie, începând cu ora 19:00, şi până a doua zi dimineaţă, la ora 5:00.

Evenimentul se desfăşoară atât în Bucureşti, cât şi în alte 14 oraşe ale ţării: Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Iaşi, Petroşani, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.
"Noapte albă" este un eveniment iniţiat de Autoritatea Naţionala pentru Tineret. Conceptul include diferite activităţi culturale şi sportive, spectacole de stand-up comedy, spectacole de teatru, prezentări de filme, expoziţii de maşini, motoare, carnavaluri şi concursuri.
Mai multe detalii despre programe sunt disponibile aici.
 
Viena Spirit - pe 19 decembrie 2006, la ora 19:00, la Sala Palatului din Bucureşti.

Vor concerta muzicienii de la Johann Strauss Ensemble, alături de soprana Judith Halasz, dirijorul Russel McGregor şi Erich Buchman ca director artistic.
Repertoriul ansamblului conţine lucrări ale familiei de compozitori Strauss şi ale altor mari compozitori - Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert sau Dvorak.
Alte detalii şi bilete.
 
Se pare că se transformă într-un obicei ca o trupă de puştani să cânte în deschiderea unor formaţii renumite. Sâmbătă, în Alba Iulia, în deschidere la Iris, au cântat cei de la VooDoo (printre componenţi am înţeles că se află şi fiul lui Nelu Dumitrescu). Îs curios dacă vor cânta şi în Timişoara.

Cât despre concert, locurile au fost ocupate în proporţie de (aprox.) 90%, sală frumoasă (o fi proaspăt renovată), publicul mi s-a părut mai cald decât prin alte locuri.
 
Dacă nu mă înşel, "trupele de puştani" care cântă înainte de Iris &co pe la concerte chiar fac parte dintr-o campanie naţională de promovare a tinerelor talente încă nedescoperite de publicul larg. :smile:
 
Originally posted by jarod
Se pare că se transformă într-un obicei ca o trupă de puştani să cânte în deschiderea unor formaţii renumite. Sâmbătă, în Alba Iulia, în deschidere la Iris, au cântat cei de la VooDoo (printre componenţi am înţeles că se află şi fiul lui Nelu Dumitrescu). Îs curios dacă vor cânta şi în Timişoara.

Cât despre concert, locurile au fost ocupate în proporţie de (aprox.) 90%, sală frumoasă (o fi proaspăt renovată), publicul mi s-a părut mai cald decât prin alte locuri.
Măiculiţă, cum de n-a cântat Propaganda, "câştigătoare a numeroase concursuri şi festivaluri din toată ţara"? :rolleyes:

Ce tâmpenie de formaţie şi prin tot oraşu numa' de "PPG rulz" şi "PPG punkz" te loveşti.

Măcar cum au fost Iris? Îmi pare rău că n-am putut să ajung. :frown:
 
Mie mi-au plăcut. Au cântat aproape două ore. Sonorizarea a fost decentă (sau aşa mi s-a părut din locul în care am stat - am impresia că depinde şi de poziţia în sală :smile: ). Melodiile au fost cele pe care le cântă de obicei (cu excepţia piesei Lună plină pe care încă nu am auzit-o „live” ). Au cântat şi Vis pierdut pe care, de asemenea, nu o prea cântă (eu am auzit-o totuşi la începutul anului atât în Arad cât şi în Timişoara, când i-au dedicat-o lui Teo Peter). Ah, şi finalul a fost puţin diferit. De obicei, la bis cântă Floare de iris şi Strada ta. De data asta au cântat Floare de iris şi Iris Maxima.

Eu încă aştept să aud în concert piese precum Ultimul mic dejun al lui Bon, Madrigal sau Mirage, dar am impresia că o să rămân cu speranţa...
 
Melodiile habar n-am de ele, dar îmi place Iris. Îmi place genul şi muzica lor, deşi nu i-am ascultat foarte des/mult. Aş fi vrut să ajung la concertul ăla, dar chiar nu am putut.




[OT]: Tu chiar ai venit până în Alba Iulia numai pt. concertul ăsta? :biggrin:
 
Back
Top