Evenimente muzicale şi culturale

Maine seara, 11/10 are loc concertul aniversar Vita de Vie. Am doua bilete disponibile (adica gratuite). Este cineva interesat?

Unul din motivele pentru care mă zgârii pe ochi că am plecat din .ro :frown: Nu i-am mai văzut live pe oameni de când au lansat Doi.
 
„PC. O istorie fascinantă”: O nouă expoziţie temporară se deschide la Muzeul Naţional de Istorie a României. http://www.historia.ro/exclusiv_web...j-expozitia-temporara-pc-o-istorie-fascinanta

Expoziție: „PC: O istorie fascinantă”, organizată în parteneriat cu Muzeul Comunicațiilor și Informaticii (filială a Muzeului Militar Naţional “Regele Ferdinand I”), Muzeul Universităţii Politehnica din Bucureşti şi Ing. Dr. Alexandru Floca - colecţionar.

Expoziţia prezintă evoluţia calculatoarelor, de la primele maşini de calcul la computerele moderne de astăzi. Majoritatea pieselor datează din anii `70-`80 ai secolului trecut, alături de mărcile străine consacrate aflându-se şi cele româneşti fabricate de companii precum: ICE Felix, Electronica, Centrul de Cercetări Automatica Bucureşti (CCAB). Printre modelele expuse se numără şi calculatoare reprezentative pentru industria IT din anii ’80: Apple IIc, Apple Lisa 2, Commodore 64, IBM PC 5150, Apple Macintosh Plus, HP 150, terminalul Lear-Siegler ADM-3A, Osborne I şi multe altele.

Una dintre cele mai vechi piese prezente în expoziţie este un calculator mecanic din 1943-1944, fabricat în Suedia de compania Original-Odhner, acesta fiind şi cel mai longeviv model fabricat vreodată.

Pentru a arăta istoria completă, având în vedere că nu a fost posibilă expunerea anumitor calculatoare foarte rare, expoziţia are şi o parte informativă, dedicată istoriei acestui domeniu, menită să arate prin text şi imagini evoluţia calculatorului modern, de la un simplu instrument de calcul la ceea ce este astăzi.

Expoziţia este deschisă în perioada 24 aprilie – 21 iunie 2015, putând fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 10.00 – 18.00.
 
Last edited:
Am primit un cod pentru o reducere de 25% la biletele Sonata Arctica de pe 15 iulie via iaBilet. Eu nu pot ajunge, deci dacă e cineva amator pm please.
 
Back
Top