Evenimente muzicale şi culturale

Eu fan al genului. Poate fan e mult spus - hai să zicem că-l gust, îl caut, îl savurez. Da' de nenică ăla n-am mai auzit. Maybe it's me. Sau poate s-a găsit rețeta afacerii de succes, aduci întâi două nume mari ca să-ți faci un pic de equity și continui cu niște anonimi într-o țară unde cererea e mare și cunoașterea mică, faci un pic de marketing că-i de-ajuns să pună botu' câteva sute ca să umpli o sală, și ai finanțe pentru afterparty.

Nu de alta, da' au mai făcut și alții averi aducând pocnitori taiwaneze ceva mai îngrijit lucrate la ambalaj și finisare, încadrându-le la preț în rând cu brand-uri consacrate. Să amintesc doar de mp3 playerele Creative, niște gunoaie comparativ cu fiabilitatea Sony sau calitatea iRiver, dar prețuri nejustificat de mari, pe ideea că românul oricum nu știe și înghite.
 
Adrian, credeam ca asta e un forum de oameni civilizati. Tu tocmai ti-ai facut niste nevoi pe gusturile lui unic (si probabil ale altora). What the hell's wrong with you man?
 
Gustul lui ar fi fost "e bun"; "merita" e un indemn de a cumpara bilete. Nu discut daca tipul e bun sau nu, nu il cunosc si nu am cum sa am o opinie (si vorba ta, daca e vorba de gust nu prea e de discutat), dar "merita" e mai altceva decat asta. E un aproape necunoscut care are o reprezentatie la un pret de celebritate mondiala sau macar locala. Suntem inca in tara in care 125 de lei reprezinta salariul mediu pe vreo 2 zile, 16 ore de munca, nu 3 hamburgeri, drept pentru care "merita" e ceva care are nevoie de un pic de demonstratie.
 
Vorbind de stand-up comedy, oameni din ăștia sunt mulți. Foarte mulți. Mai ales britanici. S-a întâmplat să stau un pic de povești cu un om din branșă, englez, după un spectacol în care s-a legat un pic de mine (printre alții) cu glume etc. - harmless fun, dar o bună ocazie după să vorbim :wink: Și omul mi-a povestit istoric cum că pub-urile englezești, ca să aibă clienți și în timpul săptămânii, s-au apucat să organizeze tot felul de jocuri ca să atragă oamenii seara la băutură. Au început cu bingo, karaoke, trivia și alte jocuri (cum se mai fac acum în Mojo), apoi au ajuns la făcut spectacole diverse - concerte și stand-up comedy. Mii de comedians din ăștia umblau din pub în pub să-și facă reprezentații în fiecare seară. Au ajuns atât de mulți încât nu le sunt de-ajuns pub-urile; concomitent, trendul a început să scadă și acest gen de spectacole să nu mai fie gustat de publicul local. Așa că acum e un pool mare de oameni, mai buni și mai slabi, ce-și caută ocazii de a avea spectacole și altundeva. De-aia se apucase Club 99 din fața pieței Spaniei să facă spectacole lunare cu câte 2-3 britanici la tarife de câteva zeci de lei de căciulă pentru un grup de poate 60 de oameni, însă e ceva nou și la noi și clientela a început să se subțieze după o vreme, deși comici din ăștia mai sunt cu duiumul, și buni, și dornici să vină pentru niște bănuți frumoși. Club99 a trecut pe comedy românesc, englezii s-au mutat în Mojo. Văd acum că alții încearcă norocul la scară mai mare, cu diferența că prețul e mult mai mare și cât e de bun ăla de pe scenă. E competiție sănătoasă între comicii străini, deci sunt buni - mulți MULT peste nivelul lui Teo, Vio și Costel, sau Sergiu, sau alții - însă nu sunt mulți dintre ei care să fi făcut trecerea de la pub stage la big stage și audiențe de sute de persoane. Una e Eddie Izzard care are deja n turnee internaționale big stage, cu DVD-uri și recunoaștere pe Comedy Central, alta e versiunea engleză a lui Micutzu, dacă mă-nțelegeți.
 
Eu sunt de acord cu asta, dar nu si cu exprimarea folosita care este o insulta la adresa lui unic. "Nu e cam mult 125 lei pentru un tip necunoscut?" ar fi fost mult mai decent.
 
Eu mă așteptam ca XF să fie un loc unde X să îi poată spună lui Y verde-n față ce gândește, nu o altă versiune politically correct a locului de muncă, ffs.
 
Nu știu dacă Adi a intenționat să jignească, dar eu n-aș fi luat-o ca pe o insultă. Mi se pare că omenirea a devenit mult prea sensibilă în ultima vreme :smile:
 
Neo, e o diferenta intre a spune verde in fata si a insulta. Parerea mea.

Nu am nimic de impartit cu nimeni, deci nu are sens sa discutam despre insulte. E nevoie sa pun un disclaimer de fiecare data "acest mesaj nu e decat prea sincer"?
 
@Neo: there's also a fine line between sarcasm and an insult, and this topic was not the place for either of them.
You're both skillfully missing my point, so I'm out.
 
Poate trebuia să spun merită după părerea mea, dar mi se părea că tocmai asta se subînțelege. Eu l-am văzut pe Dylan Moran în Londra și mi-a plăcut foarte mult (știam de el înainte). Nu înțeleg de ce ar fi scump 125 de lei pentru un show de tipul ăsta și nu pentru un concert Chris Norman nu. Anyway, continuați.
 
Vineri, la ArCuB (în spate la Intercontinental), de la ora 20, două concerte în spectacolul Jazz Compas Live: Elena Mîndru Quartet (dublu câștigătoare a concursului de jazz de la Montreux) cu Tuomas J. Turunen (Finlanda), apoi Cătălin Milea (saxofon) în trio cu o orgă Hammond și tobe. După, petrecere și jam session în foaier. 48 lei biletul standard, 38 pentru studenți, reducere pentru grupuri de 6 oameni; 3 lei/bilet pentru self-print, sau mai mult pe livrare prin curier pentru cine vrea așa. Eu voi fi pe rândul 13, în extaz.
 
Back
Top