EPROM/EEPROM/flash reader/writer

Acum ca ai mentionat de interferente, imi amintesc ca in trecut am vazut discutandu-se de aspectul asta, lucru de care am uitat complet. Ceea ce am spus legat de RUN, am spus din amintiri, amintiri care nu sunt intocmai precise, si in cazul acesta tind sa-ti dau dreptate.

Ah, acum inteleg de ce are o proiectare viciata.

Am vrut sa incerc cu alte chip-uri, dar toate chip-urile pe care le am nu sunt pe lista care vine cu CH341A. Chip-ul de pe placuta de memorie pe care l-ai citit este prezent in lista cu chip-uri suportate de catre programtorul tau? Ceea ce vreau sa spun de fapt, este posibil sa functioneze sa citesc chip-uri care nu sunt prezente pe lista programatorului?
Ah, da, puteam sa folosesc alcool izopropilic ca sa curat contactele chip-ului. Nu stiu de ce nu m-am gandit la asta.
Mi-ar fi placut sa-l fi putut moda, dar, din pacate, nu am uneltele necesare, si drept sa-ti spun, nu stiu de ce unelte as avea nevoie. Aceeasi problema e cu dezlipitul chip-ului, pentru ca placutele de adaptare le am. Nu era problema de multa munca, pentru ca as fi incercat sa invat sa lipesc cu componente defecte pana sa trec la chip.
Alta placa nu voi mai lua, pentru ca in urmatoarele luni voi lua un alt PC. Intentia era sa-l repar pe acesta, cum e cel mai puternic dintre toate PC-urile pe care le am, pana ce voi lua altul.
Dupa cum spui, exista posibilitatea ca chip-ul sa fi fost ars din capul locului.

Iti multumesc pentru informatii si pentru sfaturi!
 
Eu nici nu m-am uitat la ce zice CH341A că suportă :smile:. Pe chip-ul de pe una din memorii scria 24LC02, am căutat 24c în meniul de căutare al softului (AsProgrammer), am găsit un 24C02, merge. Și merge și cu alte memorii pe care scrie cu totul alceva și pe care nu le-am găsit nicăieri :smile:. Nu-s chiar așa de multe protocoale de comunicație de fapt, diferențele sunt de obicei de la serie (24/25) și dimensiuni (02=2k bit = 256 octeți).
 
Ca proba, am reusit sa citesc si sa scriu chip-ul PM25LV512A, de la PMC, ce avea valoarea de 3.3V, fara a moda CH341A la 3.3V, atat pe Linux, prin flashrom, cat si pe Windows, prin softul CH341A, atat cu versiunea 1.18, cat si cu versiunea 1.29.
De asemenea, am reusit sa citesc si sa scriu chip-urile de pe placile de memorie fara sa fi fost nevoie sa le selectez din meniul programului CH341A, din Windows, lucru care mi s-a parut foarte tare.
Din ce am citit din articolul de pe eevblog.com, mentionat pe prima pagina, un inginer in electronica a recomandat sa-i fie facuta modarea programatorului la 3.3V, chit ca poate scrie si citi la 5V, lucru pe care o sa-l fac in viitor daca voi avea de a face cu placi de baza scumpe.

Ai avut dreptate, doar cand programul trimite date catre chip, doar atunci se aprinde LED-ul RUN.

Din pacate, cu nicicare din programe n-am reusit sa citesc chip-ul corupt. Interesant de mentionat este ca la conectarea clestelui la chip-ul corupt, se aprindea un LED verde pe placa de baza, iar aici cred ca are loc interferenta de care ai mentionat.
M-am gandit astazi mai bine la ce mi-ai spus si o sa iau totusi o alta placa, pe care sa pot rula fara probleme E7400-le pe care l-am primit cu cateva zile in urma, cum nicicare din placile pe care le am nu permit o functionare lipsita complet de probleme. Iar pe chip-ul defect o sa-l las pe viitor. cand imi voi lua propriile unelte.

Sper ca aceasta conversatie sa le fie de folos si altora pe viitor.

Iti multmumesc pentru tot ajutorul oferit!
Iti doresc o seara faina!
 
Back
Top