Email hosting small business

Pache

Administrator
Sugar daddy
Salut,
Un prieten cu o firma la inceput de drum a achizitionat un domeniu .ro si doreste sa foloseasca cateva mailuri cu respectivul domeniu (momentan sunt 3 angajati). M-a sunat sa ii recomand ceva, am studiat putin 'piata' si am vazut ca solutiile viabile ar fi doua: hosting dedicat (gen asta) care la un pret modic ofera 1Gb spatiu si adrese nelimitate sau GoogleApps, care pentru nimic (mda, e moca) ofera 7Gb de spatiu, maxim 10 users si toate avantajele (si dezavantajele) Google.
Ce recomandati? Aveti experiente pozitive/negative cu una dintre solutii?
 
Vai, dar multumesc pentru raspunsurile argumentate. Doua intrebari: versiunea free suporta POP/SMTP?
Multumesc :smile:
 
E Google... pentru mine asta e un argument in sine. Am folosit versiunea free cativa ani de zile fara nici un fel de probleme si pot sa confirm ca suporta POP/SMTP.
 
Dacă vrea neapărat e-mail hosting separat, poate găsi inclusiv la 2$/lună pentru webmail, sau 2,5$/lună pentru a avea și „sincronizare cu clienți de mail” (mă gândesc la POP3/IMAP): http://www.namecheap.com/email/email-hosting.aspx . De la 4$/lună deja e shared hosting cu suport full POP3/IMAP.

Însă nici unul din clienții webmail nu e la fel de comod și puternic ca și Google. Asta e. Pentru așa puțini oameni și pentru a fi simplu de administrat și folosit, Google mi se pare și mie cea mai bună soluție.
 
Din cate stiu si vad aici versiunea free suporta POP client, dar nu Outlook 2003-2010 (probabil ca se refera doar la Windows Mail sau Outlook Express)
 
Am folosit o perioada Gmail-ul pe Outlook, cred ca prin 2006-2007, daca atunci mergea, nu vad de ce n-ar merge acum. Trebuie doar bifat ceva prin setarile Gmail-ului sa-ti faca sicronizare pe POP.
 
Dragilor, nu am zis ca nu stie POP3, am zis doar ca e posibil sa nu suporte Outlook fara pluginul de Google Apps Sync for Outlook, care nu e disponibil pentru versiunea free. Altfel nu vad de ce nu e bifat si Outlook 2003-2010 in linkul din postul meu anterior.
Mai multe detalii despre plugin aici.

Citez:
”You can use Google Apps Sync:

As a Microsoft® Outlook interface to your Google Apps account, if you prefer sticking with Outlook for awhile over switching to the Google Apps interface.”

PS: Nu e vorba de gmail clasic, ci de cel la care vii tu cu domeniul tau.
 
Am avut cativa ani de zile mailul firmei la Google si toata lumea folosea Outlook, cu POP3, fara nici un plugin aditional.
 
JustIn, nu mai incurca omul cu Google Apps Sync for Outlook ca nu are absolut nici o legatura cu discutia de fata. Vezi aici ce face Google Apps Sync.

Vorbim strict de mail care se va putea lua cu POP3 chiar si cu clientul de mail dintr-un telefon vechi de 10 ani, daramite cu Outlook (orice versiune o fi el).
 
Back
Top