Echipament drumetie

Scrie pe el WOLA? Daca nu, nu e bun azi la nimic. La mine pe strada valurile de zapada au intre 1 si 2 metri inaltime, nu a miscat nici o masina (nici 4x4) pana acum 30 min cand a venit utilajul (platit de noi) sa faca drum.

Echipamentul meu de mers la servici e pe 4 roți. Cel mai bun pe vreme d'asta. De fapt e bun pentru orice vreme. :biggrin:
 
În Trolălăia (ţara lu' LNT) nu există pasaje.
Există da's deszăpezite și nu se parcurg pe jos. :tongue:

Apropo, vine geru puternic zilele următoare și nu prea e recomandat să faci drumuri lungi pe jos.

Scrie pe el WOLA?
Eu vorbesc de mine, asta nu înseamnă că iei ce spun eu și generalizezi. Apropo, nici eu nu stau în Giurigu, așa că mă descurc momentan cu mașina. Când or fi probleme și nu mai circulă nici mijloacele de transport în comun rămân acasă, până atunci sunt ok. În ultimii 7 ani nu am avut probleme.
 
Apropo, vine geru puternic zilele următoare și nu prea e recomandat să faci drumuri lungi pe jos.
Ar fi bine să se facă mai frig, acu' cam mor de cald până la serviciu. Dacă totuşi va fi frig va trebui să renunţ la suprapantalonii de vară şi să scot patanlonii de ski + un polar pe sub geacă + mănuşile de ski. Poate şi nişte ciorapi groşi în bocanci.
 
Anii trecuti, sa cum scriam si pe topicul de biciclete, baietii uracau de anul nou la balea pe soseaua inchis pt masini pe bicle.Ei nu auzisera de legile fizicii si mai uracau si pe cauciucuri de tip cursiera max 28-32. Am iesit astazi pe niste kenda de 2,75 pe zapada, cu gheata sub.A fost distractiv atata timp cat nu ma grabeam sa ajung undeva si mergeam la plimbare.Cum schimbam ritmul, cum eram gata sa ma imprastii.Si cand te gandesti ca exista cauiucuri si de 4.
 
Nu stiu cum se poate merge pe cauciucuri de 28 pe zapada, nu prea cred ca se poate, dar orice cauciucuri ai (chiar si de 2.75) pe zapada ai tractiune mai slaba si orice schimbare de ritm trebuie sa fie domoala.
 
Chuck Norris a urcat pe Everest pana in varf pe cursiera, bandouri si foaia mare. Balea is for pussies.
 
Aveți experiență cu rucsacuri cu mesh pentru ventilație, gen Deuter Futura? E diferență sesizabilă de respirabilitate față de cele fixate pe spate? Și dacă da, aveți vreo recomandare de rucsac cu mesh de cca 35 l?

Eu am o mare problemă cu alegerea straturilor de îmbrăcăminte din cauza rucsacului, în sensul că ori mă îmbrac pentru temperatura de afară și mă fac ca porcul pe spate din cauza bureților rucsacului, ori mă îmbrac pentru temperatura spatelui și îmi îngheață brațele.
 
Am si eu un Osprey Atmos care are acelasi sistem intins pe cadru metalic. Recomand, e foarte bun.
Din pacate cadrul metalic il face cumva curbat inauntru si prinde o forma ciudata si curbata, dar poti trai si cu asta, nu e grav.
 
Am uitat să menționez că între timp am prins un Osprey Stratos 34 la reducere. E ok, confortabil, materiale de calitate, se vede diferența de preț la construcție, îmi plac buzunarele pe centură, dar nu simt mare diferență la aerisirea cu mesh. :frown:
 
https://www.salomon.ro/salomon-sosete-drumetie-unisex-x-ultra-access-crew-2-pack-negru.html - pareri? Ma intereseaza niste sosete pentru purtat in asa ceva. Imi trebuie ceva mai inalt, nu caldurosi dar sa rezistea bine la umezeala, si de la balti si noroaie si de la transpiratia proprie (redusa, dar exista). Astia au ceva lana in ei si restul sintetic, nu stiu daca exista alternative mai bune din punct de vedere calitate sau pret.

De asemenea ma mai intereseaza niste bocanci usori, gen https://www.salomon.ro/ghete-multisport-barbati-salomon-x-ultra-4-mid-gore-tex-negru.html, dar nu stiu ce a mai aparut in domeniu in ultimii ani si am fost un pic cam dezamagit de partea de Goretex de la Salomon, pe motocicleta am luat apa la galosi la orice ploaie serioasa. Ca utilizare secundara vreau ceva cu care sa ma pot duce la birou si sa pot sta o zi intreaga si sa pot merge lejer, bocancii moto sunt la limita comfortului dupa mai mult de 6-8 ore din cauza talpii prea rigide. Asta inseamna neaparat o culoare decenta, nu hi-vis si nu roz fosforescent, desi am vazut o gramada de tipi cu incaltaminte de culori care erau considerate foarte gay.

LE. Nu stiu de ce apare asa atasamentul, e o poza luata de pe site-ul producatorului si pe desktop se vede corect.
View attachment E5B5170A-95E4-422B-A1C1-1DFF23588884_760x760.webp
 
Last edited:
Intotdeauna mi-au placut Lorpen ca firma. Outlast iarna, Coolmax vara. Impreuna cu Goretex sunt minunate.
Acum pe moto sunt multe chestii, depinde de unde a venit apa aia. Dar pot sa spun ca nu am avut niciodata surpriza sa intre prin cizme atat timp cat stratul de Goretex era intact.
 
Back
Top