Echipament drumetie

Dar si cand te-o pali virusul, sa vezi ce o sa visezi la bluza de corp din merinos si windstopper PACLITE :smile:
 
Vorbesti de ski? Imi este foarte peste mana, este prea departe si prea scump. As vrea dar este mult pana acolo.
 
Orice material organic este descompus de transpiratie si ajunge sa puta mai devreme sau mai tarziu. Bonus bacteriile.
De-aia s-au inventat toate draciile astea sintetice, care sint antibacteriene si mai si respira.
Lana da, este buna atit timp cit temperatura nu variaza. Daca variaza, error: ai transpirat.
 
Voi chiar suportati tricourile alea sintetice? Eu put a hoit dupa 1-2 ore de purtare, de mi-e frica sa nu atrag lupii.
De cativa ani de cand urc pe coclauri prefer tricourile de bumbac, cu un fleece peste si o geaca impermeabila. Care geaca ajunge in rucsac dupa ce ma incalzesc. Suprapantaloni si niste colanti d'astia sintetici in caz ca e frig. Bocanci Scarpa 3 sezoane luati la super reducere. Si o sticla de palinca/tuica.
 
lai, este foarte greu sa bagi tot ce este sintetic in aceeasi galeata. Incearca Coolmax si Outlast (pentru ca ma indoiesc ca despre astea e vorba), si apoi sa-mi spui daca mai miroase ceva.
 
Intr-un fel are dreptate lai: tine de metabolismul fiecaruia. Eu nu duhnesc (transpirational vorbind) decat vara. Dar atunci se zvanta repede tricourile. In rest, plasticul mi-e drag si il schimb abia peste zi. Bumbacul ar prinde 3kg/ora de purtare la cat de bine se pricepe corpul meu sa elimine apa.
 
Și eu transpir abundent ca să mă răcoresc, iar faptul că de regulă am temperatura mai ridicată (36,8-37,1) nu mă ajută când e foarte cald. Mirosul e un indicator al hiperactivității bacteriilor de pe piele, din haine și din încălțăminte, mult mai puțin substanțele excretate de piele. Deci, problema #1 e igiena corporală, iar #2 e întreținerea echipamentului.

Pentru 1, ar trebui să găsești care săpun antibacterian funcționează cel mai bine cu pielea ta. Pentru mine, de exemplu, Protex funcționează doar pentru 1-2 zile fiindcă îmi usucă foarte tare pielea și atunci organismul compensează prin secreții. Depilarea ajută, și dieta contează.

Pentru 2, echipamentul de calitate din poliester este tratat antibacterian; dacă nu apare scris niciunde, poți presupune că nu e. Există detergenți speciali pentru protecția membranelor speciale. Dacă folosești detergent de rufe obișnuit, folosește măcar unul lichid ca să eviți particulele nedizolvate, nu folosi niciodată balsam de rufe și respectă temperaturile de pe etichete. Pentru pantofi folosește spray-ul antibacterian când bacteriile sunt cel mai active - imediat ce i-ai dat jos din picioare.

Bumbacul mi se pare înfiorător acum. Rămâne ud ore întregi, prinde miros mai repede, nu are tratament antibacterian, trebuie călcat :biggrin:
 
Pentru pantofi folosește spray-ul antibacterian când bacteriile sunt cel mai active - imediat ce i-ai dat jos din picioare.
La pantofi se da cu spray fungicid, nu antibacterian, gen Lamisil. Cauza uzuala a problemelor e athlete foot (o ciuperca).
 
True; io am un spray Scholl pentru pantofi, acum m-am uitat la textul mărunt și zice de ingrediente antibacteriene și antifungice.
 
De bacterii nu scapi niciunde, dar in general nu fac atat de rau ca ciuperca aia. Asa ca e bine sa nu aiba nici bacteriile viata prea buna pe acolo.
 
Bumbac la drumetie:NU!La dormit poate da.
Lana subtire de tip asa zis merinos are propietati muuult mai bune mai ales anti imputire decat orice outlast coolmax spui tu ipman.Chestie testata pe pielea mea si a altor 5-6 amici.Am nike/adidas coolmax, nu am avut ever oulast deci nu vorbesc de el, dar in general o bluza de lana o agati pe ghiozdan 1 ora si nu mai pute, un spandex trebuie neaparat sa il speli.Daca doriti sa va protejati imbracamintea puneti o in ceai verde cald 2-3 ore.
Este cel mai bun tratament si mai natural pe care il puteti face.Puetrfixer, echipamentul tratat atimicrobian de calitate are ori substante tip argint sau tip titan pe el pentru antimicrobian, si costa 500+ de lei.Ambele sunt la fel de nepermanente ca si pelicula de tip goretex, dupa x luni/ x ani nu mai exista.
 
Numa' fețele de pernă brodate de mână de străbunica țin o viață :biggrin: și chiar aș vrea să nu fie cazul, că mi-e coșmar să le primesc cadou de nuntă (când o fi) și să nu le folosesc nici măcar o dată; e cineva atât de masochist încât să se trezească dimineața cu imprimeu floral pe meclă?

Hainele din plastic le-am „spălat” (mult spus; le-am clătit 30 de secunde) în râu sau la o cișmea în mijlocul turelor cu bicla, apoi le-am atârnat pe rucsac și erau uscate și fără miros după scurt timp. Polarul de pe mine s-a uscat în mai puțin de 20 de minute de făcut pauză, deși când mă oprisem se vedea umezeala în el. N-am luat chestii foarte scumpe, ci acceptabile; dacă țin mai mult de un sezon, eu sunt mulțumit. Tocmai am prins un preț decent la bibs pentru ciclism în Decathlon, am mai luat o pereche de rezervă fiindcă la cei de acum doi ani mi-e că se va uza bazonul înaintea plasticului.
 
Clar ca bazonul se toceste rapid.Incearca daca ai drum pe la vreun magazin pantalonn de top de la shimano:bazoanele sunt absolut genial mai ai un pic si dormi pe bicla....Eu merg pe sa tune needle fara bazon si inca nu simt nevoia...dar de il mai port asa de frica viitoarelor dureri
 
Temporar titlul thread-ului ar trebui schimbat în "Echipament pentru mers la serviciu".

IMG_7104_small.jpg IMG_7134_small.jpg IMG_7060_small.jpg
 
Echipamentul meu de mers la servici e pe 4 roți. Cel mai bun pe vreme d'asta. De fapt e bun pentru orice vreme. :biggrin:
 
Right, povestea un coleg ca la pasajul Lujerului erau masini care de dimineata nu mai puteau urca, derapau. Eu am avut o dilema - sa pun sau nu parazapezile. Nu le-am pus, nu s-au udat pantalonii pana la metrou. Si la servici deja se curatase calea de acces de un nene cu un utilaj.
 
Pai daca piesa aia dintre volan si scaun nu stie ce sa faca cu pedala din stanga si batul din mijloc, asa-i.
Dimineata pe o rampa din apropierea serviciului venea un Clio cu avariile puse, in viteza intai si blana. Rotile se invarteau in gol, dar soferul nu se lasa impresionat usor.
Langa casa, proprietarul unui Audi a pus fundul (gras) in masina, care era ingropata in zapada mai sus de bare. Si blanaaa ....
 
Aseara a inceput sa bata un mare vant, iar noaptea a nins. La 6:30 am iesit din bloc, pe geam nu parea multa zapada depusa, s-a dovedit ca e multa. Am luat-o usor spre garaj, deja la iesire spre strada era un mare troian de zapada, m-am gandit ca lopatez eu si gata. Dau sa deschid garajul, in lacat in mare dop de gheata. Dupa 5 minute de suflat in el, bagat in manusa, incalzit fara succes, m-am intors acasa, mi-am luat un windstopper subtire, cagula, am schimbat bocancii de strada cu ghetele de zapada, am tras parazapezile deasupra si am plecat spre serviciu.

Foarte marfa drumul, frig si viscol, e super sa mergi prin zapada asa cand esti bine imbracat si nu te uzi la picioare, e ca si cum te-ai uita cum ninge din dosul ferestrei. Ba la un moment dat ma impingea vantul din spate asa de tare incat am inceput sa alerg usor. Am scapat si de lopatat si de datul zapezii jos de pe masina la intoarcere si am facut si nitica miscare. As face un experiment cu bcicicleta, cu soricei de plastic pusi in jurul jantei.
 
Back
Top