Și eu transpir abundent ca să mă răcoresc, iar faptul că de regulă am temperatura mai ridicată (36,8-37,1) nu mă ajută când e foarte cald. Mirosul e un indicator al hiperactivității bacteriilor de pe piele, din haine și din încălțăminte, mult mai puțin substanțele excretate de piele. Deci, problema #1 e igiena corporală, iar #2 e întreținerea echipamentului.
Pentru 1, ar trebui să găsești care săpun antibacterian funcționează cel mai bine cu pielea ta. Pentru mine, de exemplu, Protex funcționează doar pentru 1-2 zile fiindcă îmi usucă foarte tare pielea și atunci organismul compensează prin secreții. Depilarea ajută, și dieta contează.
Pentru 2, echipamentul de calitate din poliester este tratat antibacterian; dacă nu apare scris niciunde, poți presupune că nu e. Există detergenți speciali pentru protecția membranelor speciale. Dacă folosești detergent de rufe obișnuit, folosește măcar unul lichid ca să eviți particulele nedizolvate, nu folosi niciodată balsam de rufe și respectă temperaturile de pe etichete. Pentru pantofi folosește spray-ul antibacterian când bacteriile sunt cel mai active - imediat ce i-ai dat jos din picioare.
Bumbacul mi se pare înfiorător acum. Rămâne ud ore întregi, prinde miros mai repede, nu are tratament antibacterian, trebuie călcat
