eBay, PayPal

Marius '95

troubleShooter
Ma gandeam la un moment dat sa cumpar o chestie de pe eBay. Am vazut ca metoda preferata de a plati este PayPal. Am mers pe site la PayPal si am constatat surprins ca nu ma pot inscrie; din toate statele de pe Pamant, doar Romania lipseste din lista lor.

V-ati confruntat si voi cu problema asta? Cum ati depasit-o? Ce alte metode *safe* exista pentru a putea cumpara de pe eBay?
 
There is no "safe" way to buy off e-bay. Romania e blacklisted (shitlisted defapt) pentru diversele probleme cu baietii din Valcea si alte zone defavorizate. Poti sa achiti prin cashier's check sau bank transfer daca e de acord vanzatorul (chestie destul de putin probabil pentru ca tu vii din .ro, tara unde se trag tepe). Sau poti sa rogi un prieten din strainataturi sa isi faca un cont pe PayPal cu care sa iti achite tie tranzactiile, dupa care sa-i rambursezi banii in diverse moduri. Alta metoda nu pot sa-mi imaginez...
 
M-am lovit si eu de problema cu PayPal si nu cred sa fie rezolvata in curand. Le-am trimis un mail sa-i intreb care e problema dar n-au raspuns.

Partea buna a lucrurilor e ca numai PayPal (si un alt serviciu identic) nu ne agreeaza, in rest poti cumpara/folosi orice serviciu. :biggrin:
 
Am trimis si eu email la PayPal si nici mie nu mi-au raspuns. :frown:
Vanzatorul, in cazul meu, accepta si transfer prin Western Union, doar ca eu trebuia sa platesc in avans si abia apoi imi trimitea el obiectul prin FedEx. Tipul era din China avea 99.9% voturi pozitive (1100+ in total) dar ce garantie as fi avut eu ca-mi va trimite obiectul dupa ce ar fi primit banii?
 
Originally posted by Marius '95
avea 99.9% voturi pozitive (1100+ in total) dar ce garantie as fi avut eu ca-mi va trimite obiectul dupa ce ar fi primit banii?
Nici una. Poate ca avea 1099 prieteni care l-au votat fake ca sa faca voturi pozitive si apoi sa tepuiasca un roman. Cine stie? Dar asta e principiul de functionare pe ebay.
 
Gresit. Romanii au invatat de undeva. Sigur nu-s romanii cei mai tari tepari. Poate cei mai mediatizati la noi...
 
Poate procentual aşa este. Sau poate că e dificil să-i urmărească justiţia (birocraţie, costuri...).
Hm, să li se taie degetele?... :mda:
 
Mi-au raspuns la mail cei de la PayPal:
Thank you for contacting PayPal with your concerns. We apologize for the
delay in responding to your service request.

We sincerely appreciate your interest in becoming a PayPal member.
Unfortunately, we are not yet providing services for Romania. Establishing
our service in each new country or region involves complex changes due to
different regulations. We are always looking to expand our availability;
however, due to the complexities of global expansion, we cannot provide a
specific time frame. We are working hard and look forward to expanding our
services to additional countries and regions in the future.

Visit https://www.paypal.com/ and click the "PayPal Worldwide" link in the
upper right corner of the page for more information on the countries and
regions that PayPal supports.

I understand your frustration regarding this matter and apologize for any
inconvenience it might have caused you.

Sincerely,
Mary
PayPal Community Support
PayPal, an eBay Company
Dupa catva timp am primit si un link catre un site de statistica unde ma intreba cat am fost de multumit de raspunsul lor...
 
Înainte să apuci să cumperi de pe ebay trebe să te înregistrezi. Procesul poate prezenta dificultăţi dacă nu ai card care să meargă pe net, deoarece
If the email address you entered during registration cannot be used to verify your identity, you will be asked to place your credit or debit card on file. This usually happens for one of the following reasons:
  • The email address came from a free, Web-based account such as a Yahoo! or Hotmail account.
  • The email address is invalid when eBay attempts to send a message to this email address and it is repeatedly bounced back to eBay.
Dacă nu ai/nu vrei să te identifici pe baza cardului,
you might want to try registering with an email address from a company, school or paid Internet Service provider. Our automated system will determine by the email address that you use whether or not you would still require verification through a credit or debit card.
De aici.

Sistemul lor automat pare a exclude adrese de mail cu .ro în coadă (deşi e adresă plătită).
 
Eu m-am înregistrat recent pe e-bay.de şi, după ce m-am chinuit cu google translate (nu ştiu germană, dar anunţul care mă interesa era pe .de), am putut să folosesc contul şi pe e-bay.com. Pentru activarea contului am folosit o adresă de Gmail şi un card ING Visa Electron.

Totuşi nu am licitat pe nicăieri pentru că nu ştiu exact cum se procedează cu coletul la sosirea in România. Mai trebuie plătită vreo taxă? Am văzut că mulţi se oferă să trimită coletele ca "gift", însă unele chestii le-am găsit doar la "shop-uri". De trimis in ţară am găsit pe cineva din US dispus să trimită dacă trimit banii prin Western Union.
 
Eu m-am inregistrat acum 2 saptamani pe ebay.com si nu mi-a cerut nici un fel de card si au acceptat adresa de mail pe yahoo.com.
Deci, ?!?!
 
Dacă are card valabil online şi vânzătorul acceptă această modalitate de plată (deci non PayPal), nu cred că va întâmpina probleme.
 
Şi cardul cine i-l procesează? Vânzătorul, persoană fizică, ce a pus anunţ de vânzare pe eBay? Încă n-am văzut altă metodă de a plăti cu cardul decât prin PayPal, care presupune să te înregistrezi, care nu poţi face fiindcă nu eşti într-una din ţările acceptate. Aşa că rămâne doar să trimiţi cec sau money order, care e altă bătaie de cap, durează, etc. Iar cu WesternUnion nici să nu vă treacă prin cap să plătiţi vreodată la licitaţii, aşa se fac ţepele.
 
Corect. Cecul şi postal money order-ul presupun legitimare la ridicarea banilor, pe când la WU îi ajunge o parolă.

Însă nu sunt sigur că eşti obligat să te înregistrezi ca să poţi plăti cu un card prin PayPal, dacă destinatarul are un merchant account.
 
PayPal a fost cumparat de cativa ani buni de Ebay. So, daca Ebay nu ne agreeaza, nici PayPal. Si nu visati ca altii ne-au invatat pe noi! Chiar daca romanasii au prins "meseria" de la nigerieni, acum o fac de sute de ori mai bine.

Vreau si eu sa-mi cumpar cate ceva de pe Ebay. Credeti ca am curaj? Doar COD as face asta si cine e nebunul care trimite un produs in Romania, cand suntem cunoscuti ca fiind in top 3 in lume pentru phishing, spamming, carding, mai pe scurt stealing.

Va vine sa credeti ca poti auzi discutii despre "cum se ciordeste de pe net" intr-o cafenea sau in alte locuri publice? Sau SPAM pe mail cu pretentii gen "vreau si eu niste carduri, care aveti"? Traim intr-o lume nebuna iar Romania se afla tocmai in portiunea de jungla, daca ma intelegeti.

Nu stiu cat de curand o sa ajungem si noi sa {cough <luam tepe>} cumparam de pe Ebay. Sunt servicii mai serioase! Nu inteleg de ce le alegeti pe cele pe care se dau cele mai mari tepe posibile.
 
Back
Top