eBay, PayPal

Am nevoie să cumpăr ceva de pe eBay (UK sau DE preferabil) de la oameni la care pot plăti "PayPal only". Care mai e situaţia cu PayPal, foloseşte cineva şi-mi poate da nişte ponturi? Înţeleg că trebuie să "leg" un cont de card de el, aş folosi un WebCard ING în scopul ăsta. Îl ţin mereu gol şi pun în el bani doar cînd trebuie să plătesc pe net. Cît durează de cînd faci contul pînă poţi efectiv cumpăra cu el? Ceva ce ar trebui să ştiu, horror stories etc.?
 
Vezi ca e un topic ok pe... forumul ala al carui nume nu-l rostim dar incepe cu S... si se termina cu edia. O sa ai nevoie de multa rabdare, facturi de la utilitati (pe care sa le trimiti prin fax), copie dupa CI... Nu e simplu deloc. Chiar ieri am citit cele cateva pagini de acolo.
 
Io mi-am făcut cont pe PayPal și e ok, are doar cardurile mele cu care plătesc, nu l-am legat de contul bancar sau să țin fonduri în contul PayPal (că doar nu-s acoperiți de legislația bancară).
 
Și eu tot legat de un card îl am și... n-am avut vreo problemă anume. Oricum, dacă-l legi de card ai oricînd chargeback și Visa / Mastercard în spate.
 
Atenţie şi la ce fel de card. Chargeback-ul la carduri de debit e cu cântec, şi nu numai în .ro (conceptul e destul de nou, în UK de exemplu abia acum vreo 3-4 ani au acceptat toate băncile să facă chargeback pe debit cards, şi nu e ceva foarte cunoscut).

Ultima dată când am vrut să iniţiez un chargeback, o duduie de la Ţiriac mi-a cerut dovada că nu am primit produsul comandat. Când am întrebat-o cam cum ar proceda ea să obţină o astfel de dovadă n-a ştiut ce să-mi spună. Dar asta nu înseamnă că mi-a acceptat cererea.
 
La ING am avut un chargeback cu succes. Eram în concediu în afara ţării şi m-am trezit că mi-au plecat 100$ de pe un card. A doua zi, alţi 100$. După care am dat telefon şi l-au blocat. Ulterior am făcut chargeback şi după vreo trei luni chiar s-au întors. Fuseseră traşi de un site obscur care făcea nişte chestii dubioase (aflate cu Google) şi nu înţeleg cum a dat de nr. cardului.

@Quark: Aww come on, ca să plătesc cu PayPal trebuie să le trimit tot felul de acte? :frown: Dacă n-ar fi vorba de o chestie relativ rară nu m-aş complica (card PCMCIA wifi pe 16bit).
 
Există oameni care pentru un comision de 10 RON îți aduc tot ce vrei tu de pe orice .co.uk, fie el e-bay sau alt site, oameni care au mai făcut o grămadă de tranzacții cu succes. Caută pe unu` și nu te mai complica cu asocierea cardului personal - fie și el ING WebCard - cu paypal și alte asemenea. :smile:

My 0.02$
 
Idem, utilizator de PayPal cu card legat la contul PayPal.
Este recomandat ca, in momentul in care mergi la banca, sa le spui oamenilor muncii ca ai nevoie de un card (si) pentru plati online.
De preferat )zic eu) este sa-ti iei din prima un MasterCard sau Visa (care este si) EMBOSAT.
Platit o carte luata de pe eBay si mai multe jocuri de pe Steam, toate via PayPal - nicio problema pana acum.
 
@nicolin, cam asta este ideea de la WebCard. E un MasterCard embosat cu 3D Secure, asociat unui cont "simplu" (fără dobîndă). Ideea e să-l foloseşti special pentru plăţi online, dar are chip şi bandă magnetică şi poate fi folosit şi normal.

@Neo, war4peace: pare o idee bună ce-mi spuneţi. O să caut un asemenea om. Dacă aveţi şi-o recomandare personală pentru unul anume, aş aprecia.
 
Atenţie şi la ce fel de card. Chargeback-ul la carduri de debit e cu cântec, şi nu numai în .ro (conceptul e destul de nou, în UK de exemplu abia acum vreo 3-4 ani au acceptat toate băncile să facă chargeback pe debit cards, şi nu e ceva foarte cunoscut).

De acord, la cardurile de credit se mișcă mult mai repede băncile pentru că acolo-s banii lor; problemele, însă, sînt altele cînd vine vorba de credit.
 
Merge chargeback si la cardurile de debit, pot sa confirm. De mai mutle ori am negociat cu chinezu, faceam comanda la pret intreg pe site si plateam tot, iar pe urma chinezu imi returna diferenta, intr-una, maxim doua zile.

In mod miraculos, eu n-am avut probleme cu paypal, nu mi-au cerut nicio factura de utlitati sau alte documete. Il folosesc regulat de vreo 3 ani la plata diferitelor servicii virtuale, ocazional pentru produse reale, ba chiar am transferat odata si catre un amic, persoana fizica.

Ca si securitate suplimentara am asociat la contul de PayPal un card virtual BCR Virtuon, pe care nu tin bani, decat sume infime... iar cand vreau sa fac o plata transfer fondurile necesare prin internet banking de pe un cardul in lei, Visa Electron.
 
Vreau sa cumpar o carte de pe Amazon. Cartea este tiparita in State, dar este disponibila si pe amazon.co.uk. Daca o cumpar de pe .co.uk exista cumva riscul sa-mi vina din State si sa platesc vama/TVA?
 
Cumpără de pe amazon.com. Vor stabili ei dacă e disponibilă în vreun depozit european sau nu, și o vor expedia de unde e mai aproape. Nu ar trebui să te pună să plătești TVA sau alte taxe pentru cărți.
 
Din câte știu, pentru cărți nu plătești vamă de oriunde ar veni. Cel puțin eu nu am plătit niciodată altceva decât transportul (ultima dată în septembrie, am preluat vreo 20 de kilograme de cărți și nu mi-a spus nimeni nimic de vamă).
 
Salut, vreau sa inchiriez un apartament in Amsterdam si respectiva persoana imi cere un avans (300 eur) prin paypal. Sa am incredere? Sa nu am? Pana acum am mai facut chestia asta cu proprietari din Grecia prin transfer bancar direct.
Stiti ceva de experiente neplacute? Mai este nevoie pentru deschiderea unui cont de paypal de facturi prin fax & so on?
Mersi!
 
Back
Top