E-book readers

Ce porcărie...
Stau și mă întreb, nu e mai ușor să publici digital sau, dacă tot publici hîrtie, nu e foarte ușor să publici digital?
 
Pe Amazon multe carti in format Kindle sunt mai scumpe decat hardcover... doar ca pentru romana, piata de e-books e inca foarte mica din pacate, nu prezinta prea mare interes.
 
După ce că sunt scumpe, calitatea e proastă și la multe din cărțile de pe Amazon. În majoritatea cazurilor e cam aceeași ca la cărțile scanate de fani (typos, dezacorduri, mai lipsește câte un rând). Te-ai aștepta ca originalele să aibă măcar imaginile puse corect, dar, la ADWD de exemplu, hărțile de la început apar doar pe cărțile de pe TPB, în nici un caz pe originalul luat de pe Amazon.
 
Ce e ADWD?
LE: got it, si la mine seria asta urmeaza la citit dupa ce termin Watch-urile lui Lukyanenko (highly recommended btw). :smile:
 
whiskas said:
Ce-i aia .mbp?

Un fişier care apare lîngă fişierul cărţii, care ţine minte adnotările, unde ai rămas etc.

whiskas said:
Eu folosesc colecțiile pentru organizare și mi se pare foarte în regulă.

La mine sînt greyed out chestiile legate de colecţii din meniuri. O fi din cauză că încă nu l-am cuplat cu un user de Amazon? Dar dacă e vorba de păstrat definiţia colecţiilor pe site la Amazon, mai bine pass.

O să experimentez în curînd cu un purchase de ebook de pe Amazon să vedem ce iese. Prin asta înţelegînd strip de DRM, altfel nu mă interesează.

whiskas said:
De unde cumperi cărți în română?

Nu cumperi. Cel puţin eu n-am remarcat decît nişte încercări foarte timide de online publishing la noi.

Pe piaţa neagră circulă PDF-uri cu literatură română clasică, şi mai sînt nişte spammeri care încearcă să vîndă "stick plin cu 8 GB de cărţi".

Eu sînt în curs de digitizare a bibliotecii fizice prin căutarea variantelor în engleză digitale. Însă la unele chestii (gen colecţia Enigma) e greu, iar la alea româneşti nu am nicio speranţă.

miahi said:
După ce că sunt scumpe, calitatea e proastă și la multe din cărțile de pe Amazon.

De asta eu rezolv chestia asta într-un mod care împacă şi capra şi varza: cumpăr de pe Amazon, după care iau o copie de bună calitate şi fără DRM din sălbăticie. Dacă găsesc.
 
De asta eu rezolv chestia asta într-un mod care împacă şi capra şi varza: cumpăr de pe Amazon, după care iau o copie de bună calitate şi fără DRM din sălbăticie. Dacă găsesc.
Dacă tot sunt proaste, prefer să fie gratis. Nu cred că autorul chiar primește ceva din vânzarea asta, iar faptul că eu dau banii și pe urmă trebuie să caut altă versiune care poate fi citită (unele originale au probleme serioase, adică nu apar paragrafe de la începutul capitolelor, nu sunt afișate corect anumite caractere, spațierea e ca naiba) nu mă face să încurajez în vreun fel lăcomia editurilor. Iar atunci când pretinzi mai mulți bani pe o ediție digitală care pe tine nu te costă absolut nimic (și mai e și proastă), față de una pe hârtie (unde la un exemplar te costă hârtia, imprimatul, transportul, depozitarea, etc) vândută în exact același loc (Amazon) nu poate fi altceva decât lăcomie.
 
E și variantă cu 3G, dar care nu e disponibilă imediat. Două chestii de ținut minte:
1) Kindle se comandă direct din SUA și vine prin UPS în 3 zile.
2) Noile modele au versiuni la preț redus, dar care afișează reclame.
 
Sper că implementarea asta de touch e mai bună decât la chestiile vechi. iRex Iliad avea problema asta acum mult timp, ecranul în sine nu consuma nimic, dar touchscreen-ul păpa toată bateria în câteva zile.
 
Io sînt foarte mulțumit cu butoanele fizice pentru întors paginile... de ce e nevoie de atingere? (Nu, strugurii nu sînt acri. :smile: )
 
Vad ca oricum durata de viata declarata a bateriei, chiar si la modelele basic, este mai mica comparativ cu versiunile anterioare.
 
Butoanele fizice pentru întors paginile au rămas, însă a dispărut tastatura fizică. Ar trebui să fie altă tehnologie - e totuși vorba de multitouch, nu doar touchscreen.

Opțiunile curente sunt:
- Kindle, 6" eInk, 5-way controller, WiFi-only, 79$ cu reclame / 109$ fără;
- Kindle Touch, 6" eInk, tastatură pe ecran, WiFi-only 99$/139$, WiFi + 3G 149$/189$;
- Kindle Keyboard, 6" eInk, tastatură hardware, WiFi-only 99$/139$, WiFi + 3G 139$/189$;
- Kindle DX, 9.7" eInk, tastatură hardware, 3G-only (fără WiFi), 379$;
- Kindle Fire, 7" color, WiFi-only, 199$.
 
N-am zis că n-au rămas butoanele fizice, ci doar că nu înțeleg de ce e nevoie și de ecran tactil.
Întrebarea mea e alta: hîrtia aia electronică folosită de ultimele modele e mai bună decît aia folosită de Kindle Keyboard? :smile:
 
Am impresia că e acelaşi lucru. Probabil o să văd eu cât de curând, că s-a aşezat cineva pe Kindle. Atenţie, sunt fragile - ecranul e de sticlă, cu grosime sub un milimetru, şi nu are cine ştie ce protecţie în spate. Din cauza butoanelor laterale, unde marginea este întreruptă, carcasa se îndoaie mult exact acolo unde încep butoanele, şi nu se distribuie pe o suprafaţă mai mare.

BTW, dacă ştiţi pe cineva cu un Kindle buşit dar cu ecran funcţional...
 
Cunosc pe cineva caruia i-a fost inlocuit fara costuri un Kindle cu ecran spart. Il cumparase de la Emag, iar cand s-a prezentat cu el la service i s-a zis ca in pincipiu nu face obiectul garantiei. Dupa ~o saptamana a primit unul nou inapoi. :smile:
 
Same here, același emag. După 2 zile m-au sunat să-mi zică să vin să-l iau înapoi, că nu mi-l schimbă, iar piesa de schimb costă cât unul nou.

Acum știu să nu mai cumpăr din magazin.

BTW, știați că înăuntrul Kindle-ului se află un RFID tag? :smile:
 
Back
Top