E-book readers

Nu-s hapsan. :smile: Strict ca eBook reader e decent (cu mentiunea ca putea fi mult mai bun). Dar cand vad functionalitatea unui dispozitiv injumatatita indirect, I say FFS si-l categorisesc drept gunoi care se impotriveste progresului.
 
Am Kindle-ul de mai bine de 6 luni. De atunci am folosit doar 3 butoane - on/off, next si back. Si nu am avut nici cea mai mica problema cu vreunul dintre acele butoane. Nu vreau/nu am nevoie de mai multe functii, butoane.
Esti, deci, hater. :biggrin:
 
Browserul integrat este vandut de amazon ca fiind EX PE RI MEN TAL asa ca n-as trece-o pe asta la minusuri.

Din cauza userilor ca voi GMail a fost beta ani de zile. Nu merge ceva? Este ceva aberant? Este BE TA. Bă. Ce pretenții ai? Well, am pretenția ca la 5 ani de la lansare Gmail să nu mai fie beta și să n-aibă probleme stupide :biggrin:

L a fost dezamăgit pentru că n-a citit specs la ecranele e-ink :biggrin: Consumă extrem de puțin curent (un Kindle îl încarci de 2 ori pe an), este perfect lizibil la lumină puternică și am spus cam tot. Dar are și un timp de răspuns execrabil.

Cu toate astea, eu sunt de acord cu L. Ideea este că lui, ca și mie, îi plac devices care să facă multe chestii. Sunt perfect convins, fără a fi fost ever la el acasă, că nu are DVD player, mp3 player, e-book reader sau alte chestii din astea specializate. Aș deduce că are mai multe computere și plănuiește să-și ia un iPad :biggrin:

Fiecare cu gusturile lui, nu se discută, clar. Dar când o tabletă o iei pe la 300$ și numai că nu te șterge la fund și singurul dezavantaj este bateria (și pentru unii sensibiloși ca lai ecranul) și Kindle 3G este 150 lire sterline și face 1/100 din chestiile care le poate face tableta... well, think about it.

Apropos, încă citesc 4-5 cărți/săptămână și nu mă deranjează ecranul de la Galaxy Tab. Uite cum se poate supraviețui fără e-ink :biggrin:
 
Atunci meri de-ți fă un consult la oftalmolog, nu prea e normal. De asemenea depinde și despre ce LCD discutăm, nu pot citi mai mult de 1 oră pe monitor, dar pe tabletă n-am probleme. Hint: se poate seta luminozitatea; se pot seta chestii odihnitoare gen negru pe gri pentru afișarea textului. Etc.
 
The Andromeda Strain de Michael Crichton este odihnitoare pentru mine la orice oră, chiar dacă aș citi-o de pe tablete de lut :tongue:
 
Dude, nu sunt singurul. Cunosc persoane care n-au niciun fel de probleme cu ochii, insa care sufera daca stau cu ochii beliti intr-un LCD ore in sir...
Apropo, a venit Kindle-ul. E superb, ecranul face toti banii la cum se vede. Iar husa cu lumina este iarasi o chestie super, scumpa, insa super. :smile:
 
Dude, realizezi stupiditatea soluției cu lumina nu? Pe mine unul m-a bufnit râsul când la decolare în avion eu citeam pe un LCD luminat slab și nu aveam nicio problemă și ăia cu Kindle au început să aprindă luminile :goofy: Și de ce este așa scumpă? E un led/bec care-ți bate pe un ecran. Care nu știe touch. Și are refreshul la 3-4 secunde. În fine, de gustibus.

Faptul că tu nu ești singurul poate însemna și "you're doing it wrong". Read again. Luminozitate scăzută, fundal odihnitor (culoarea după preferințe). WTF. Stai o zi cu ochii în monitor la birou și nu poți citi 1 oră de pe un LCD de 10 inchi? Come teh fk on, nu pot crede așa ceva :biggrin:
 
Vezi că la decolare ideea e să ții jucăriile oprite :tongue:.

Kindle nu are touch pentru că consumă. Vezi vechile versiuni de ebook readere (ex: Irex Iliad) care aveau cam aceeași tehnologie de ecran, dar în 3 zile trebuia să-l încarci pentru că prostia de touchscreen păpa o tonă de curent (fiind și singura chestie care păpa curent).

Husa cu LED de la Kindle e porcărie de marketing, probabil fac de 10000 de ori mai mult profit cu ea decât cu Kindle-ul în sine.
 
Dude. De ce spanac mai are airplane mode daca e musai sa le tii oprite? Cu ce interfereaza? :biggrin:
 
Airplane mode e pentru după decolare. Nu știu exact care-s regulile în Europa, dar în US legea le permite să te dea jos din avion sau chiar să te aresteze dacă folosești orice fel de echipament electronic în timpul decolării sau aterizării. De fapt legea lor zice că ai voie cu electronicele care nu interferează cu echipamentele avionului, însă nu face nimeni teste exhaustive pentru interferențe (mai ales că contează al naibii de mult unde stai în avion cu device-ul) așa că toate sunt interzise (pentru că preferă să nu caute pe o suprafață de 10km2 bucățele mici din device-ul care ar fi putut cauza interferența).
 
Aberant. Cate accidente aviatice au fost cauzate de electronicele pasagerilor? Hai sa pun problema mai simplu: cate accidente de orice fel au fost cauzate de interferente venite de la niste electronice de buzunar. Hai si mai simplu: cate interferente ai vazut voi in toata viata voastra cauzate de electronice de buzunar??
 
Telefon GSM. Si Mith Busters au demonstrat asta, disecand tot problema asta. :tongue:
 
De fapt problema e mai simpla cu inchisul electronicelor in timpul aterizarii/decolarii: daca sunt stinse nu le folosesti, adica sunt stranse in huse/rucsace. In felul asta, daca se intampla ceva cu avionul (face manevre bruste, pierde repede altitudine, aterizeaza de urgenta) sunt mai putine obiecte (proiectile). care pot zbura prin carlinga. Le e mai simplu sa iti serveasca bullshit-ul cu interferenta radio, decat sa te duca munca de lamurire cu fiecare in parte ca laptopul lui poate sa ii sparga capul vecinului daca se poticneste avionul.

De asemenea indicatia de ridicare a storurilor de la hublouri si stingerea luminii la aterizare e utila insotitorilor de zbor in cazul unei evacuari de urgenta, pentru ca pot vedea usor care parte a avionului e mai sigura pentru coborare. In plus, daca touch-down-ul e mai dur, pasagerii vad ca sunt pe pamanat, nu se impacienteaza ca au lovit ceva in aer.
 
Airplane mode e pentru după decolare.

Stai asa, adica imi inchide orice radio, gsm, bluetooth, wifi, gps. Din nou, ce cu ce interfereaza?

Si cum ma da jos din avion dupa ce decoleaza? Chiar asa rau e? :frown:

Cu proiectilele, eu tin tableta pe genunchi, inchisa, cu castile pe urechi cand trece cocoana sa verifice ca nu sta vreun taran cu spatarul pe spate la decolare. Daca nu vede ecranul aprins nu are nicio treba. Daca e deschis, comenteaza si o inchid.

Si o tableta e less proiectil vs ce scot unii la decolare din genti. A se citi dotamai ceasloavele :smile:


Powered by tapatalk, samsung and a crappy ISP.
 
Neo, tu trebuie sa intelegi un lucru: avionul lor, regulile lor. In benzinarie iti spune ca daca vorbesti la telefon langa pompa si face bum e vina ta, la tine in casa oaspetii intra in sosete desi poate au pantofii curati, etc.

Nu poate nimeni sa testezi mii de device-uri electronice ca sa vada ca nu interfereaza. Ca poate apar eu cu cine stie ce aparat SF bricolat in debara care da peste cap si sonda Voyager. E foarte greu spre imposibil sa faci whitelist si blacklist si aceste liste sa fie relevante, adica sa nu cauti in ceaslov sa vezi daca telefonul tau e permis sau nu.

Solutia e sa iti deschizi linie aeriana si sa fii un pionier care permite electronicele de orice fel pornite.
 
Ai dreptate, nu zic nu. Ideea este că odată ce pui "airplane" mode la un telefon, ar trebui să emită 0 chestii nocive pentru electronicele/whatever aparatului de zbor. Respect regulile companiei cu care zbor pentru că au papa bun și scaune largi :biggrin: Chestia este că de multe ori uit oprit telefon/tabletă, dar întotdeauna sunt puse în airplane mode (încă înainte să plec de acasă spre aeroport). Și e puțin aberant :smile:
 
Poate tu ai incredere ca la tine airplane mode face ce zice dar nu stii exact cand un amarat de bug software face ca radioul sa nu fie taiat in acel mod. Sau o chinezarie de tableta sau telefon are setarea aia pusa la misto. Cel mai sigur mod sa elimini orice interferente e sa nu alimentezi circuitul. Altfel, in teorie, oricare din circuitele din tableta ar putea genera interferente cat de mici.

Poate pare/este overkill dar cand vorbesti de zeci sau sute de vieti in fiecare avion, veti care in principiu sunt ca si pierdute daca avionul cade, parca nimic nu mai e prea sigur. Pentru mine, cel putin.
 
Back
Top