Dual display config pe un DFI JR GF9400-T2RS

trikki

Membru Senior
Salutare tuturor,

Am un PC cu placa de baza DFI JR GF9400-T2RS. ( http://reviews.cnet.com/motherboards/dfi-jr-gf9400-t2rs/4507-3049_7-33508109.html )
Planuiesc sa-mi construiesc un setup dual display (cu doua monitoare gemene) pentru a obtine un extended desktop. Intrebarea mea e: avand in vedere ca placa de baza are o iesire DVI-I si o iesire HDMI, ar fi un astfel de setup posibil fara sa-mi cumpar placa video? De asemenea, general vorbind, un asemenea setup ar avea un impact considerabil asupra performantelor sistemului? Are pe el 4 GB RAM si un CPU Intel Q9550.

Multumiri anticipate.
 
La ce rezoluții te gândești și ce o să faci cu sistemul? Placa video integrată are RAM dedicat sau își ia din RAMul sistemului?
 
Nu-mi dau seama daca DVI-ul si HDMI-ul sunt iesiri independente sau clone ale aceluiasi "head".
In afara de asta, dual-display nu are cine-stie-ce impact asupra performantei cata vreme nu vezi doua filme HD simultan...
 
Având în vedere că DVI-ul știe dual link, ar trebui să suporte minim două ieșiri; cât timp nu plănuiești monitoare 4k e ok.
 
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Neo, rezolutia la care ma gandesc e 1920x1080 sau (preferabil) 1920x1200 pe fiecare monitor. Placa video integrata nu are RAM dedicat (foloseste din cei 4 GB).

Marius, nu-mi dau seama exact la ce te referi cand spui "head" - banuiesc ca e diferit de cele doua iesiri? Scuze, nu stiu ce sa-ti raspund. Oricum, la doua filme HD simultan nu ma voi uita in mod sigur. :smile:

miahi, deci sa inteleg ca atat timp cat nu am "aspiratii" de mai mult de doua monitoare (ceea ce nu am), ar trebui sa mearga ok?
 
Ideea e că plăcile noi nu mai au ieșirile legate direct la mufe, fiind digitale și asemănătoare se pot "routa" mai ușor, și lumea a ales să facă asta pentru reducerea costurilor. Asta introduce limitări, adică e posibil ca tu să ai 4 mufe pe placă, dar să poți folosi doar 2-3 în paralel, și numai în anumite combinații. De exemplu dual link DVI se comportă ca și cum ai avea două monitoare - sunt două ieșiri independente care sunt grupate, folosite pentru monitoare de rezoluție mare (peste 1920x).

Cam toate plăcile din ultimii 5 ani știu să folosească două monitoare, la trei e mai complicat - de ex. unele ATI-uri puteau folosi 3 monitoare doar dacă unul din ele era legat la DisplayPort, adică trebuia să planifici bine ce monitor îți iei.
 
miahi, multumesc pentru informatii. Ce desprind eu din raspunsul tau e ca, teoretic, doua monitoare ar trebui sa fie ok si pe asta, corect?
De la bun inceput, dilema mea a aparut din faptul ca, folosind placa integrata, as fi fortat sa folosesc DVI-I pt un monitor si HDMI pentru celelalt si de aici ma temeam sa nu existe probleme/conflicte cum ar fi sa nu le recunoasca in acelasi timp etc. Daca asa ceva nu se intampla, atunci m-am linistit.
 
Cam toate placile video din ultimii 5-6 ani au doar doua ceasuri legate la DAC-uri sau TMDS, ceea ce le limiteaza la 2 iesiri simultane pe DVI si HDMI (sau combinatii gen 2 DVI, 2 HDMI). Fabricantii placii decid ce leaga si cum leaga la mufe, dar daca e bine implementat pot functiona 2 monitoare simultan in oricare combinatie de VGA, DVI sau HDMI care exista fizic pe placa. Din pacate nu ai de unde sa stii ce au facut acolo pana nu incerci sau gasesti pe cineva cu aceeasi placa de baza sa incerce si sa iti spuna.
 
Deci în principiu totul ar trebui să fie ok, după cum a zis și miahi problemele încep de la 3 monitoare în sus. Probabil vei observa ceva încetiniri în anumite aplicații care cer accelerare grafică, dar în afară de asta nu are ce să se întâmple.
 
Back
Top