Două chestii: robinet și amplificator de semnal GSM

unic

Membru Senior
Am două întrebări, nu sunt legate una de cealaltă, dar am zis să nu încep 2 discuții:

1. Robinetul de la bucătărie e foarte zgomotos. Stau la parter, presiunea probabil că e mai mare, dar cele de la baie nu sună așa groaznic. Știți vreo soluție? Trebuie înlocuit cu ceva de calitate mai bună? Dacă da, ce firma?

2. Semnalul GSM în casă e foarte slab. Există vre-un amplificator de semnal pe care să îl pot cumpăra și configura astfel încât să pot vorbi liniștit la telefon oriunde în apartament?
 
M-ar interesa și pe mine ceva asemănător cu ce e la punctul 2, dar pentru semnal 3G/HSPA :biggrin:
 
1. Daca ai baterie monocomanda schimba cartusul (cam 10 RON/buc). In RO nu exista cartus bun sau prost, totul depinde de noroc. Daca identifici unul bun, mai cumpara cateva identice si ai un stoc suficient pentru tzeci de ani. Poti monta si un robinet de calorifer (recomand marca Bianchi - gasesti la Romstal - cam 25 RON/buc.) intre teava din zid si furtunul care merge la baterie, din care reduci debitul pana se atenueaza fasaitul. Been there, done that.

Sau iti iei direct baterie marca GROHE (sute de RON) si dormi linistit zece ani. Totul depinde de buget. :tongue:

2). Exista "GSM boostere". Ele COSTAAAAAAAAAA!!! :biggrin:
 
Poate un repetor de semnal să fie ceea ce-ți rezolvă problema. Dar va avea nevoie de o antenă externă mai bună, poate chiar ceva sectorial, pentru ca să comunice mai bine cu celula. S-ar putea să fie mai ieftină o antenă externă (auto?) pentru telefonul tău, sau un telefon GSM „fix” cu antenă mai bună.

Exemple de repetoare.
 
2. Neo, pentru internet pe 3G îţi iei mai repede un router 3G to WiFi, pe care-l pui unde ai semnal maxim.
 
Fix la asta mă gândeam, problema este că deja fac asta (folosesc tableta ca router 3G), dar nu am semnal maxim (nici măcar convenabil) cam nicăieri - exceptând o poziție cu adevărat incomodă :biggrin:
 
Toate amplificatoarele insirate mai sus sunt pe 900MHz... am impresia ca serviciile de date merg pe 1800MHz...
 
Back
Top