Discutii generale despre surse

Mie imi spune piese de 10 ori mai ieftine pentru a compensa alte costuri de productie. Sau oameni care muncesc pe gratis, sau vand pe minus. :biggrin:
 
Din ciclul cum sa faci o platforma Seasonic muci azi va prezentam AC Fusion 550RF.
Ca sa va scutesc de detalii dureroase nu pot zice decit ca in testele lui Gabe sursa e out of specs pe 12V pina in 300W load, are peak power de 550W in loc de un cinstit 500W, are 4 PCI-E da' ioc EPS12V plus toate mufele SATA insirate pe un cablu.
Daca n-a gresit cu nimic in teste sau a primit un exemplar cu probleme pot spune ca sunt perplex.
 
Stiu ca toti cei de aici stiu ce inseamna 80 plus la o sursa. Dar postez aici ca sunt si membri pe forum de la importatorul in .ro al produselor Corsair si BFG. Ce descriu ei la o sursa cu 80plus certificare: pana la 80%. Am incercat sa le spun ca pana la nu este totuna cu cel putin, dar n-am avut succes. Nici macar citatul in engleza nu i-a convins:
The 80 PLUS performance specification requires multi-output power supplies in computers and servers to be 80% or greater energy efficient at 20%, 50% and 100% of rated load with a true power factor of 0.9 or greater.
Cine n-are de invatat, nu invata.
 
Din ciclul cum sa faci o platforma Seasonic muci azi va prezentam AC Fusion 550RF.
E ceva buşit nasol acolo, şi n-are cum să fie de la fire, cum zicea el. Căderea de tensiune la 5A şi 12V pe un fir 20AWG de 60cm e 0.2V (vs 0.1 la 18AWG), abia pe la 30A ar scădea tensiunea la 10.8V. Iar el nu scotea 30A în total, nu pe un fir, în testele alea picate.
 
Pai si mie mi se pare ceva complet aiurea. Stiu oameni care au sursa si care au load de pina la 300W pe ea. La 10.xV citi zice nenea ca are pe 12V nu cred s-ar mai fi jucat omuletii. :what:
 
Pana la 300W si cea mai prastie Delux poate tine voltajele in +-5% fara nici o problema, deci exemplarul respectiv era defect.
 
Corsair CX400 @Hardware Secrets.
Sper ca e din ce in ce mai clar ca brandul Corsair domina piata la best-buy/best performance incepind cu 400W si terminind cu 1kW.
Nu mai vad nicio scuza pentru a nu lua o sursa excelenta pentru un sistem decent de gaming. Pentru 195 lei primiti o sursa care va scuteste de dureri de cap.
 
Totuși prețul e aberant, 300 RON pentru o sursă de 400W înseamnă o treime dintr-un întreg computer de marcă (check Wallmart). Chiar și 200 RON ar fi mult, să fim serioși, e doar o sursă!
 
Da domnu', perfect de acord cu dumneavoastra. Asta e Enermax de cind ma stiu, se supraestimeaza ca brand de-si permit preturile astea.
Ai Corsair CX400 care este super OK din toate punctele de vedere. :smile:
 
Despre FSP ZEN 400 silent ce parere aveti?
A vazut-o cineva la lucru, eventuale temperaturi in functionare? Astia o lauda mult si ma gandeam daca e ceva adevarat sau au fost "sponsorizati".
 
Gut feeling zice că o sursă de 400W chiar cu randament uriaș (peste 85%, chiar 90%) nu face față fără răcire activă - 40-60W e o cantitate enormă de căldură.
 
Eu am surata de 300W (cu un CPU de 125W in PC) tu ce ai in cutie de iti trebuie 400W :biggrin: ?
 
Bigger ego :lol:

E un pic de contradicție aici: vrei sursă fanless pentru că nu vrei zgomot, deci vrei consum mic în cutie pentru că altfel nu poți să scoți căldura afară fără ventilatoare. Dacă ai consum mic nu trebuie putere mare, vreo 200W ar fi mai bine decât 400W pentru că randamentul la încărcare mică gen 50-120W e mai bun la o sursă de 200W decât la una de 400W.

Sau pui sursă fanless și un monstru gen Ati 5870 și zgomotul sursei nu se va auzi oricum de tornada plăcii video. Non-lol.

Am citit și ce zic tipii ăia - cred că au mâncat creveți stricați înainte de test: sursă fanless testată pe un sistem cu 2 buc 8800GTS - doar pentru că se poate, sunt geloși pe câini.
 
Ca sa il citez pe Cosmin_C: Silent, mic si rece nu se poate decat in combinatie de cate doua.
Eu le-am ales pe primele constient fiind de imposibilitatea celei de a treia. Depinde ce doreste liubarschi.
Concluzionand, iti ajunge asta, tu stii mai bine ce urmaresti.
LE: este SH, cel mai probabil ceva reconditionat, dar ai 6 luni garantie si o economie sesizabila.
 
Va multumesc

Va multumesc ca iarasi s-a pus punctul pe I:
Exact acea sursa o doream, dar nu o gaseam absolut nicaieri, de aceea cand am gasit-o pe aia de 400, am zis ca este buna si aia.
Sincer, daca era de 200 de w, imi ajungea si era si mai bine...
Acum am o sursa de 500 de w Seasonic, care am luat-o nu pt bigger ego (cu toate ca in alte domenii posed din ala din belsug) ci ca pe aia am gasit-o si nepricepandu-ma...
Iar ca si componente, mereu merg pe cele mai slabe procesoare dual core, si pe placi video pasive mainstream gen 9500-maxim 9600, acum rulez pe un 7100 pasiv primit cadou pentru silentiozitate.
De aia acuma intreb pe altii mai priceputi.
Maxu, cum ti se pare sursa aia de 300?Este ok?
Cam cat se incinge?
Cumva ai luat-o de la sitax.ro?
Inca o data va multumesc celor ca mi ati raspuns.
 
Last edited:
Am luat-o de pe CG... Sunt constient ca are deja o varsta insa nu a dat niciun semn de instabilitate sau ceva asemanator. E drept ca vara se incinge foc, dar atata timp cat respecta abaterile acceptate de standardul ATX si exista un flux de aer in carcasa, nu imi fac griji.
 
Din pacate...

Ultimul exemplar nu pornea, iar cand a pornit tiuia de ma scotea din minti, deci nu l am cumparat.
Maxu, nu il vinzi sursa ta?:biggrin:
Cam ce tine, apropo, sursa de zici ca vara ia foc?
 
Back
Top