Discutii generale despre surse

Dacă chiar găsesc ceva aş putea şi să cer poze, nu văd unde ar fi problema dacă vânzătoru' n-ar avea ceva de ascuns. :smile: Sau poate găsesc pe cineva din Cluj care vrea să vândă una.

În schimb răcirea silent, dar şi eficientă în acelaşi timp, a sursei nu va fi nici un fel de problemă la câte ventilatoare am pe aici.
 
Am eu un Delta de 300 silent, fan de 12 daca te intereseaza. Nu are conectori SATA, in rest e superb.
Ii zice Delta DPS-300PB-2 REV 00.
 
Acum cativa ani era in Bucuresti o firma Discovery Computers (Gotton Computers) care vindea surse Delta si CWT. Initial aveau sediul undeva pe langa Piata Universitatii. Aveau si carcase cu un nume chinezesc dotate cu surse Delta. In Iulie 2006 am cumparat de la ei cateva bucati de Delta 300W (isi mutasera sediul deja in alta zona). Aveau si modele de 250W si 350W. Cam la 800 de mii luai surse bune pt sisteme bazate pe railul de 5V. Un amic de pe forumul XF stiu ca mi-a deschis gustul pt sursele Delta (ventilatoarele Delta deja imi placeau :smile:). Lui ii mergea foarte bine si foarte silentios sursa asta pe un A64 si un Geforce 6600 Gainward Golden Sample. Siteul initial nu le mai merge de ceva vreme. Google a gasit doar asta. Mai stie cineva de ei ?
 
Last edited:
Îmi aduc aminte de ei, am luat pentru cineva o carcasă ciudată cu sursă Delta de 300W. Foarte bună, merge şi acum fără probleme (era acum vreo 3 ani).

Am avut în seara asta timp de câteva teste pe Corsair CX400. Tensiunile par ok.

Sistem de test: Abit AN8 Ultra, Opteron 170, 4x512MB RAM, GF7950GT, 3 HDD-uri, 3 ventilatoare de 120mm la 6V, TV tuner, SB Live! 5.1, DVD-RW. Testat cu OCCT 3.0.0.b18, Power Supply test, câteva minute. Măsurători cu Protek 506 legat la un laptop.

În idle tensiunile sunt 12.26V şi 5.03V. La pornirea testului a scăzut tensiunea pe 12V cu ~0.1V, la 12.17V, iar tensiunea pe 5V a crescut cu 0.03V, la 5.06V. Probabil că nu mai există consumatori interesaţi de tensiunea 5V. Testele separate, GPU sau Linpack, reuşesc să scadă tensiunea pe 12V doar cu 0.05V. Testat real-life, după o oră de joacă, tensiunea minimă raportată a fost de 12.18V iar tensiunea medie 12.22V.

În grafice tensiunile nu sunt foarte stabile din cauza testelor OCCT, din câte am văzut testul grafic nu dă tensiuni stabile - poate nu-i place de placa mea grafică, pentru că FPS-ul în test e foarte variabil, cam între 10 şi 30FPS.

O să revin cu măsurători de consum între idle şi OCCT Power Supply, mi-e lene să opresc sistemul acum să conectez gizmo-ul de măsurare.

LE: Sistemul consumă 110W în idle şi 212W cu OCCT Power Supply. Cu 80% eficienţă ar însemna 170W scoşi de sursă, deci n-am ajuns nici măcar la jumătatea încărcării.
 

Attachments

  • 5v_power_supply_test.png
    5v_power_supply_test.png
    10.1 KB · Views: 26
  • 12v_power_supply_test.png
    12v_power_supply_test.png
    10.6 KB · Views: 30
Acum cativa ani era in Bucuresti o firma Discovery
Computers (Gotton Computers) care vindea surse Delta si CWT.[...] Mai stie cineva de ei ?

Fix acele carcase cu nume chinezesc (Yeong-Yang) cu tot cu surse Delta Electronics (20-pin) 250-300W la magazinele DOMO acum un an si mai bine, la preturi de dumping: 50-70 lei bucata. Probabil cam de atunci a incetat business-ul domnilor sus-numiti...
Fireste ca la asa o oferta n-am ezitat sa imi inzestrez toate rudele cu carcase de calitate. Inclusiv sistemul meu sta intr-un YY-3509. Cu alta sursa, fireste.
 
Luat Spire Jewel de 420W, face ca trenu', urat de bine lu' Cosmin, peste două săptămâni rupt sigiliu'. :goofy:


Aşa mai pe scurt. :biggrin: Un pic mai detaliat, mi-am tras sistemu' pt. acasă, ASRock-u' se încălzeşte decent, placa video face ca un greier (mi-a rămas un ATi X1900 XTX şi am încercat-o), deci a zburat pt. că Warcraft 3 sau NFS Porsche merg şi cu grafica integrată, procu' stă sub Ninja Mini fără vreun ventilator, astfel că singura elice din "sistem" ar fi ventilatoru' din sursă... care face urât. După urechea mea obosită, s-ar mişca pe la 1300-1500 RPM şi nu se mişcă deloc în sus sau în jos. Am avut ventilator de rezervă la mine, da' nu mi-am băgat nasu' deocamdată pt. că sursa are "abţibild" peste o margine. :goofy:
 
Cica au pus fan control dar totusi Spire are 2 probleme, coolerul e mult mai prost ca acum 2-3 ani cand le laudam eu (face zgomot aiurea si la RPM mic) si a doua problema e foarte agresiv cand e vorba de cresterea turatiei pe motiv de incalzire, daca ai sistemul ceva mai cald devine clar audibil dupa nici 10 minute si ramane asa chiar si in idle. :frown:
 
Well, exemplaru' ăsta pare că nu are nici un fel de controller. Porneşte tare şi aşa stă. Plus că sistemu' ăla pe care îl alimentează de-abia dacă stoarce 100W din ea.
 
Inseamna ca-i din seria veche. Sau iar si-au batut joc, daca o fi asa ma voi abtine de la a mai recomanda Spire chiar si pentru sistemele ieftine. :frown:
 
Şi cam cât la sută din ăia 5 oameni care au nevoie de surse de 850W o să treacă pe noul form factor "exclusivist"?
 
Pai se potriveste in cateva carcase (Antec) deja pe pe piata. Deci aia care au deja carcasa nu au nici un motiv solid sa adopte alta sursa "de fitze" - 800-1000W. Am spus de fitze pentru ca prea rar aia 800-1000W sunt cu adevarat necesari, dar da bine sa ai asa ceva.
Oricum, nu se stie niciodata ce prinde si ce nu :smile:. Azi maine ii vezi alti producatori care sa adopte formatul la modelele high end ca sa faca ceva concurenta Antec. Cu toate ca cel mai probabil va avea soarta BTX-ului.
 
Antec poate forţa un pic pentru că "produce" şi carcase şi surse - şi a forţat deja venind cu backward compatibility. Va fi acceptată de piaţă când va veni şi un val de carcase care să suporte noul format de la vajnicii marinari chinezi.

BTW, specificaţii: http://www.antec.com/usa/productDetails.php?lan=us&id=24850 (sursa nu e vizibilă în mod normal în lista "other" din care face parte).
 
Doua LS-uri mici de la BFG @jonnyguru.
Alte Enhance-uri care-si respecta OEM-ul. In afara de crossload (care oricum e de evitat la sursele "group regulated") si o apropiere spre marginea superioara a ripple-ului la varianta 550W par surse foarte OK.
Poate-l mai bat si altii pe Varz la cap sa le aduca si pe astea pe linga flagship-ul lor ES-800. :smile:
 
In sfirsit s-a populat si lista de surse BFG si cu modelele normale pe linga flagship-ul lor ES-800. Ce-i disponibil vedeti la importatorul oficial BFG.
Momentan sunt comandate si urmeaza sa vina in viitorul apropiat. Probabil ca preturile la distribuitori vor fi ceva mai mici decit cele de la importator.
Review-uri la citeva din modelele pamintene gasiti pe jonnyguru, [H]OCP sau hardwaresecrets.
 
Antec CP-850 @jonnyguru.
Al treilea Delta care ia un 10 la performante. Sincer nu stiu cine ar cumpara-o si in ce carcasa ar pune-o dar pentru 118 USD cit e la ei eu as lua una si as tine-o pe linga carcasa. :biggrin:
 
Ştie cineva ceva despre sursele Rasurbo? Văd că sînt recomandate pe diverse forumuri, dar cînd întrebi "de ce" tace toată lumea şi nu pricep atunci de ce le recomandă. N-am reuşit să găsesc niciun review.
 
Sunt ok, nu intră în sectorul enthusiast, dar sunt destul de silenţioase şi-şi fac treaba. Nu mi-a picat niciuna din cele care mi-au trecut prin mână. E-adevărat, toate au fost folosite la office.
 
Back
Top