Discutii generale despre surse

La 100W mai e cum mai e, dar la 50W e jale iar un HTPC pe-acolo stă de obicei, dacă nu chiar mai jos. Nu am pus problema banilor, dacă îi costă la fel să facă o sursă de 250W pentru HTPC și una de 450W pentru gaming să mi le ofere la același preț, nu mă supăr, știu că nu plătesc per Watt.

Iar diferența de la 79% (din unul din link-uri) la 100W la 88% (eficiența maximă a surselor bune) este mare, nu atât ca preț al curentului electric economisit cât ca și răcire. Sursele de 200-250W cu eficiență de 88% nu mai au nevoie de ventilator, 25-30W îi mai răcești pasiv, 52W nu (21% la 250W).

În sfârșit, eu descriu vise și viziuni, mai e ceva până când o să le vedem în carcasa de sub birou.
 
Eu pun pariu ca diferenta de pret in productie si R&D intre 400W si 500W nu este chiar mare cum vrea sa lase de inteles. Dar heh, nu poti spune "pe noi ne costa cu "3$ mai mult dar voi stiu ca platiti vreo 20$ in plus". Poate intre 400 si 800 sa fie ceva diferenta, dar nu salt de 100W sa fie prea costisitor.

AdrianB1, pierzi 10% la eficienta, dar conteaza si din ce. 10% la 50W sunt egali cu 1% la 500W.
 
PS. Am inceput sa ma uit urit la M-12 500-le meu de cind cu Signature asta. :nuts:
Pentru linistirea acelui pitic nebun un Mos si mai nebun a venit cu un cadou care m-a lasat cu gura cascata si fara cuvinte. Ad literam.

signature.jpg

Ce pot sa zic? Eu nu prea-s obisnuit cu chestiile de lux, dar sursa asta respira lux incepind de la ambalaj si pina la ultimul conector. Nu prea am multe ce sa va spun ca review-urile au facut-o mult mai bine ca mine.
Principalul e ca semi-modularitatea ei este perfecta pentru mine, are ca si cabluri fixe conectorul ATX 20+4, AUX 4 pin, EPS12V 8 pin si cite un mat cu 3 mufe molex si un floppy si altul cu 3 SATA, adica exact cablurile care au fost folosite si la M-12.
La ureche nu-mi dau seama de absolut nicio diferenta intre ea si M-12 dar in schimb cred ca mi-am omorit cu totul piticul responsabil cu sursele. :biggrin:

La final alaturi de multumirile din suflet Mosului pun si o poza si cu ajutorul meu la schimbare.

dori.jpg
 
Multam' de urari. :beer:
Promit solemn ca daca mai iese la rampa f'un pitic cu sursele il string de git cu mina mea. :biggrin:
Valabil cel putin 2 ani d'acu' inainte.
 
Don't make promises you can't keep, parcă văd în 9 luni că-ţi mai face cu ochiul ceva... Şi, în ultimă instanţă, dacă piticul tău moare, noi de unde mai aflăm de bunăciuni din astea? :smile:
 
Ti-am tot vazut sistemul si niciodata nu am inteles logica de a astupa gaura de sus, eu as fi pus acolo cooler, eventual prin eliminarea celui de pe spate. Nu de alta dar aerul cald chiar ar iesi natural pe acolo, de ce sa nu folosesti acest feature numit legile fizicii ? :tongue:
 
Nu-mi plac gaurile in carcasa. Incerc sa astup cit mai multe. :biggrin:
Plus de asta n-am valuri de caldura de scos, ajunge configuratia clasica cu un intake si un exhaust. Adica asa cred.
 
Am început să-mi trag un sistem simplist pt. acasă, vreau ceva silent. Când am ajuns la alegerea componentelor, m-am lovit de un zid, pt. că după cum unii au observat (ştiu că nu interesează pe mine :tongue:), nu mai sunt la curent chiar cu toate chestiile din hardware. Iniţial mi-a zburat mintea la un Seasonic S-12 330, dar nu cred că o să mai găsesc după atâta vreme de când a apărut.
Păreri? Sugestii?

Mulţumesc.
 
Ceva mai ieftin nu se găseşte? WTF, e un sistem cu un amărât de Celeron (sper să-i fac rost de un Ninja Mini... anyone?), un ASRock cu G31, grafică integrată, un HDD, fără optic pt. o vreme, etc. :biggrin: Bineînţeles că nu vreau ceva no-name, da' pt. aşa ceva şi o sursă brand de 250-300W ar trebui să fie mai mult decât suficientă. Măcar de s-ar mai fabrica aşa ceva...
Şi pt. că am uitat să menţionez, sistemu' respectiv o să funcţioneze doar 2-3-4 zile, odată pe lună.
 
Ia dom'le un Spire Jewel de 380W sau 420W ca i-au reparat si problema cu fan controllerul si ai garantie lifetime. Nu cauta neaparat o sursa de putere mica, nu se mai fabrica...
 
Good point. :biggrin: Din păcate am găsit numai de 420W, pe comandă. Să vedem când or primi, deşi am făcut comandă. :hihi:

Rămâne culăru' (Mini Ninja), da' nu-i în stoc nici la furnizor. ITDirect cumva?
 
Daca nu are nici IT Direct nu stiu cine ar putea avea, din cate stiu ei aduc Scythe in Romania... daca nu au nici ei vezi daca poti intreba cand vine urmatorul transport.
Din păcate am găsit numai de 420W, pe comandă. Să vedem când or primi, deşi am făcut comandă.
Las' ca aia de 420W e nitel mai bine inchegata; ar trebui sa primeasca imediat ce vor cere, am auzit ca la importator sunt pe stoc. :biggrin:
 
Eu am de cateva zile Corsair-ul CX400. Nu se aude cu un consum de ~200W (Opteron 170+7950GT).
 
Eu am luat prin vară Fortron Bluestorm II de 350W și a fost foarte ieftină la vremea aia. Nu știu unde o mai găsești, la PcGarage nu mai este în listă.
 
De la garaj nici n-aş lua.
Cosmin_C, dacă aşa ai auzit, te cred pe cuvânt.
AdrianB1, n-o dai?

Mulţumesc pt. recomandări. Am găsit şi un Ninja Mini, SH, văd eu cum rezolv.


PS: până confirmă Intend comanda, dau o tură pe la SH-uri, poate prind un S-12. :hihi:
 
Aia de la Garaj au produsele la promotie mai scumpe decat le au alte magazine online la oferta normala :rolleyes:. Ma refer la 400CX de care vorbeste miahi mai sus sau 450VX (si multe altele) care la garaj sunt cu cel putin 10-12lei (pentru produsele relativ ieftine) mai scumpe decat in celelalte magazine desi sunt la "promotie".
 
PS: până confirmă Intend comanda, dau o tură pe la SH-uri, poate prind un S-12. :hihi:
Chiar este o idee buna, sau o alta sursa brand dar nu mai veche de 2-3 ani ca deja are condensatorii (prea) mult sub specificatiile originale. Ar fi super daca ai putea inspecta sursa respectiva si pe dinauntru...
 
Back
Top