Discutii generale despre surse

Acompaniate de... :biggrin:

Vorbesc cu Razvan sa vad daca are ceva, ca mediadot nu imi inspira incredere, iar Bogdan are niste preturi... :eek: Merci Burebista.
 

Attachments

  • IMG_7453.jpg
    IMG_7453.jpg
    79.9 KB · Views: 134
Referitor la Corsair VX450: a riscat cineva să-i scoată folia aia de plastic care maschează juma' de ventilator? Cică ar trebui să îmbunătăţească modul de circulaţie a aerului prin ea da' mi se pare că e mult prea aproape de elice, plus că oricum ventilatorul nu face presiune prea mare..
 
Deci, plasticul ala nu provoaca zgomot suplimentar?

Si tot din categoria deci, deci Corsair TX750W sau Gigabyte Odin GT 550W? (sau ce alta varianta la un nivel ultra low noise or the lowes plus performante electrice peste medie)
 
Odin e interesanta cu gadgetul ala cu monitorizarea da' o sa te plictisesti la un moment dat de el, Corsair TX750 mi-a lasat o impresie so-so din review-ul lui jonny (si nu numai mie), asa ca ramine pentru tine un Corsair HX520 daca vrei modulara sau VX450 daca nu.
Cit despre cum se aude fiecare depinde de bafta/configuratie ca sa nu ciriie, miriie, tiuie, foşgăie, etc.
 
Nu stiu de ce m-as cam feri de cele Seasonic made. Prea tot fac zgomote pe cand cele CWT made nu prea fac.
De softul de la Odin ma voi plictisi din prima zi, in caz ca apuc sa-l mai si instalez.
Am uitat sa spun, sursa va intra intr-un P182 ce va contine un Q6600 (sau Q9300) spre 3.6Ghz, 4GB de RAM, 2xRaptor+1xSpinPointT, 8800GT.
TX750 ma tenta pentru fanul YateLoon de 140mm desi spre deosebire de cel din Odin, este varianta high-speed ce ajunge pana la 2800RPM.

edit: incep sa ma uit la Odin PRO550 pentru ca e o diferenta de 70lei doar pentru partea de monitorizare din cate inteleg, parte care nu pot spune ca musai ma atrage in mod deosebit. In acelasi timp ma uit la un VX550 (CWT inside). Deci sa ma uit si la ceva din seria HX de la Corsair.
 
Daca vrei musai CWT de 750 te poti uita si la un TT Toughpower sau Chieftec Turbo, pe linga Odin si TX750.
Sincer eu as opta pentru Corsair HX. Am sursa mama M-12 de un an de zile si este impecabila. Cel putin pe configuratia mea.
 
Nu am ceva cu CWT de 750W. Am ceva cu minim 500W pentru ca sistemul care l-am descris nu e chiar power-efficient. Si am zis CWT pentru ca am auzit mai putine povesti despre buzz/whine la ele decat cele Seasonic.
Si tot o tineam cu Odin sau TX750 pentru ca au ventilator de 140mm de la care m-as astepta la putin mai multa liniste, desi cred ca viteza de rotatie va fi ca in cazul variantelor cu 120mm deci zgomotul creste chiar.
Dau acum o geana peste HX.
 
Am impresia că HX520-ul meu ţârâie, dar numai în timp ce 3DMark 2005 face fade-out/fade-in între 3D tests. Ciudat...
 
Conform SPCR, nu e diferenta intre cele doua HX (520/620) - avand bazait la incarcari foarte mici. In schimb citind si la jonnyguru incep iar sa ma indoiesc. HX520 bazaie in loaduri mari sau nici nu mai stiu ce sa zic. Acesta fiind motivul pentru care tot incerc sa caut in ograda lui CWT ceva si ma tot tin departe de Seasonic. Aproape ca-mi vine sa mai arunc inca o data un ochi pe Silverstone (Enhance OEM inside).
 
Deci, plasticul ala nu provoaca zgomot suplimentar?
...
Bănuiesc că bagă un pic de fîşîit da' cum de abia are 2 luni parcă nu prea-mi vine să-i scot plasticu' să văd cum face fără el (mă rog, ideea mea era să-l mai îngustez un pic, nu să-l scot de tot). Oricum, faţă de ce aveam înainte* e silent rău, n-am sesizat să crească turaţia ventilatorului.

* Chieftec de 360W, cu ventilator de 80, controlat termic.
 
Aproape ca-mi vine sa mai arunc inca o data un ochi pe Silverstone (Enhance OEM inside).
Ihi. Vezi ca noua serie Strider (aia cu fan albastru) e Fortron inauntru. :eek:
Din pacate in ziua de azi eu nu mai pot spune ia Seasonic/Corsair/whatever ca sunt dead-silent. Nu stiu ce se intimpla si de ce se manifesta dar e foarte posibil sa apara zgomote din sursa.
Traiesc cu impresia ca tine de bafta de acu' alegerea unei surse silentioase. :capu:
 
Ma ia cu capul. Orice e Seasonic made, e la bafta daca are greieri inauntru. Orice are tipla Antec, poate sa pice in orice moment (a se vedea al meu NeoHE care e pentru a treia oara la RMA, taman ce abia venise - o sa stea mai mult la RMA decat in functiune). Despre CWT made sunt impresii imprastiate despre performanta electrica cat si despre zgomot. Chiar ma iau cu capul.
 
Mă simt din nou în epoca în care biţii erau atât de valoroşi încât trebuia scurtat programul pe cât posibil, pentru a încăpea în 64 KB de memorie.
 
M-am jucat un pic pe-acolo. Nu-mi plac sursele pe care mi le-a recomandat (VX 450/550 W). Isi regreaza turatia ventilatorului dupa consum, nu dupa temperatura.
 
Isi regreaza turatia ventilatorului dupa consum, nu dupa temperatura.
Mda...:rolleyes: Pina la 250W DC are aceeasi amprenta sonora.
Nicio sursa care se respecta nu-si regleaza turatia dupa consum ca ar insemna sa topaie fan-ul ala cind la turatii mari cind la turatii mici. Logic e sa fie la praguri de temperatura, mai ales pentru surse cu eficienta mare.

Si intimplator cele doua surse enumerate de tine sunt pur si simplu best-buy la ora actuala pentru un sistem mai inchegat (recte pina la Quad combinat cu GTX/Ultra).
 
Eu unul cred că cineva ar trebui să mai citească înainte să facă afirmaţii hazardate... -.-
 
Back
Top