Discutii generale despre surse

Am incecat dracia de la OCCT, a reusit sa sara in 240-250W si sa dea eroare de fiecare data. Impresionant consum, nu am ce zice, pacat ca nu da nici un fel de detalii despre eroare.
 
Eroarea e "Error in core x" si se opreste, nu se reseteaza si nu se blocheaza. X a fost o data 2 si o data 3, temperaturile erau spre 70 de grade (limita e 85), voltajele erau raportate a fi in limite, sursa nu avea nici o problema. Daca o sa am timp mai incerc cate ceva, dar eram doar curios - nu am un motiv sa aflu ce e in neregula cu un procesor care e la mine doar pentru 3-4 zile si are garantie.
 
Înseamnă că-i ceva ciudat cu procesorul, de-aia zic Prime95, acolo te mai poți orienta oarecum :biggrin:
 
Dacă dă eroare într-un core, nu e cumva voltage ripple? Nu mă pricep la electronică cine ştie ce, dar am mai întâlnit faza asta acum 2 ani, aprcă, la un prieten. A pus o sursă mai puternică şi n-a mai avut problema asta.
 
Testat din nou, de data asta s-a dus la 70 de grade si a stat acolo aproape un minut inainte de a da eroare. Tot "Stopped. Error detected on core #2". Graficele de temperatura sunt orizonale, cu CPUTIN la 70 si cele de Core #x la 52, cele de tensiuni la fel sunt orizontale, fara ripple.

Apoi am pus Linpack din aceeasi aplicatie OCCT 4.3.2. S-a plafonat la 70 de grade CPUTIN, 49.63 Core temp, 235W consum la priza si l-am oprit dupa vreo 5 minute ca nu se mai intampla nimic.
 
Ce arată graficele/senzorii de tensiune poate fi o medie, iar "dedesubt" să fie o variație destul de mare. Ar merita încercat cu o sursă mai mare, dar poate fi și de la placa de bază - nu cred că toată lumea a pus surse care să țină ~130W. Destul de complicat de făcut plăci de bază pentru AMD, când te gândești că un i7 3770k are nevoie doar de 77W ca să fie mai bun decât AMD-ul. Pe de altă parte, i7 e cu 50% mai scump, care nu-i de neglijat dacă nu-ți pasă de consum și zgomot.
 
Placa de baza e Asrock 970 Extreme4, model peste medie, suporta oficial procesorul etc. Pot sa pun si alta sursa, o sa incerc cu un Antec mai mare, dar in Linpack e totul in regula si diferenta de consum e minora. Sa vad daca fac rost la timp de un 990 Extreme4 pentru testare.
 
Mai poți să încerci un undervolt ușor. Puterea variază cu pătratul tensiunii, adică orice modificare de tensiune se cunoaște. Teoretic o scădere de tensiune de la 1.4 la 1.35V înseamnă 10W în minus.
 
Depinde de noroc. Presupun că nu e Intel, să țină undervolt de 20% fără să te chinui, da' 3-4% poate ține.
 
Tocmai mi-a depus cineva pe birou un 6300, o sa il incerc si pe asta sa vad cum se comporta. Asta inseamna ca timpul pentru cautat 8350-ul de bube'n cap s-a cam terminat. Sursa o sa tina sigur pentru ca TDP-ul e mai mic cu vreo 30W, case closed.
 
Sursa pozata duce un sistem format din Core i5 9600K 3.70GHz si o placa video GeForce GTX 1070?

sursa.jpg
 
N-a desfacut-o nimeni sa se uite in ea, merge pe un calculator care va fi upgradat. Multumesc!
 
Singurul meu semn de întrebare pe lîngă condensatorii ăia ar fi faptul că e o sursă group regulated care nu prea servește crossload iar sistemul pe care o pui practic are load-ul pe 12V și mai deloc pe 3.3/5V.

Dar cred că o să fii OK dacă nu te apuci de overclock pe azot. :biggrin:
 
Back
Top