Discutii generale despre surse

Mda in ritmul asta nu o sa mai posteze nimeni stiri pe XF, orice ai spune esti luat la misto. Carcase, surse, orice este inutil, scarbos, scump... daca nu va mai intereseaza hardware-ul postati nene doar la sectiunile care va intereseaza, nu mai trolati ca niste prescolari. :rolleyes:
 
Cosmin, unele produse chiar sunt inutile, scumpe sau scarboase si faptul ca te superi cand sunt etichetate ca atare nu le face cu nimic mai bune. Sunt pe piata solutii serioase low-power, cate surse de 150-200W ai vazut in ultimii 2-3 ani si cate de peste 500W? Bigger is better e o prostie, nu se aplica oricand si oriunde si daca nu iti convine nu te lua de mesager. Se vand global mult mai multe sisteme low-power decat sisteme cu placa video dedicata, daramite decat cele cu 2 placi care sa necesite putere de calorifer electric.

Btw, cine e luat la misto? Iarasi ai comentat pe XF ce ai citit in Libertatea?
 
Seasonic Platinum 1000W @JG and XBit.

XBit said:
In fact, the Seasonic SS-1000XP Active PFC F3 seems to be the best PSU we’ve ever tested in our labs. We’ve seen quiet, high-wattage or user-friendly PSUs but none of them could offer all of these in a single package!
JG said:
The Good:

  • Extremely good voltage stability - best I've seen to date
  • Platinum efficiency is no problem
  • Fully modular
  • Has a selectable semi-fanless mode
  • Excellent build quality


The Bad:

  • How the hell is Seasonic going to top this one?


The Mediocre:

  • How the hell is anybody going to top this one?

Lasind la o parte wattaj-ul inuman se pare ca tocma' ce-a aparut Alfa si Omega surselor. :drool:
 
Am masurat 1000W consum la priza acum vreo 2 ani, cu 4x ATI GPU (nu mai stiu ce naiba model) si I7 Extreme puutin overclockat asa ca... :goofy:
 
De acord cu voi ma bocitoarelor :biggrin:, eu ma refeream doar la performanta pura. Ca wattajul este nesimtit e alta poveste. Daca ar scoate asa ceva in zona 500W ar fi perfect.
 
Cred că asta o să fie următoarea achiziție. Dar după ce-i mai scade prețul puțin :biggrin:
 
Mi se pare mie sau sursa asta e cam la fel de utilă ca motocicleta cu motor de elicopter?

Amandoua exista si la amandoua o sa se gaseasca cineva sa spuna ca sunt "ză șit". Desi motocicleta cu motor de elicopter topeste barele masinilor la semafoare si e mai greu manevrabila decat un tanc modern, o sursa de 1000W e la fel de necesara pentru 99.999% din utilizatori ca un al saselea deget la fiecare picior: platesti mai mult pe pantofi (masura speciala, extra largi) fara sa poti spune la ce iti foloseste.
 
In ziua de azi producatorul zice ca ar trebui sa consumi din ea "recomandabil" cam jumate din cifra aia mirifica pentru a fi fiabila, rece, etc. Asa ca e mai degraba o sursa de 500W buna, ca nu va duce constant o sarcina 1000W.
 
Caldura cred ca e limitata de form factor, nu neaparat de putere: in acelasi form factor ai airflow si suprafata radianta sau de conductie (prin carcasa) si pentru o sursa de 250W si pentru alta de 1000W, asa ca cele de putere mai mica o sa fie intotdeauna favorizate - daca ai sursa de 250W chiar cu randament slab, gen 80%, tot e mai usor de racit decat una de 1000W cu randament de 90%.

Poate ca tine electric sa scoata 1000W, dar o sa se incinga pana intra in thermal throttling (daca are) sau incepe sa i se scurteze serios durata de viata.
 
In ziua de azi producatorul zice ca ar trebui sa consumi din ea "recomandabil" cam jumate din cifra aia mirifica pentru a fi fiabila, rece, etc. Asa ca e mai degraba o sursa de 500W buna, ca nu va duce constant o sarcina 1000W.

Mnu chiar, dacă Seasonic a pus pe ea 1000W, atât poate duce constant. Thermal throttle dacă pui perne pe ea și bagi tot în saună, poate, într-o carcasă măricică n-are probleme (mai ales că este full modulară, deci cable clutter merge ținut la un minim).

Este foarte greu s-o încarci, dar nu imposibil, un 3-4 way SLI și un quad core de la Intel overclockat puțin rezolvă fără probleme treaba.

Pe mine mă tentează ideea de future proof. Deja carcasa mea are 3 ani și sincer nu simt nevoia să o schimb, ceea ce mă aduce foarte aproape de estimarea mea când am luat-o (minim 5 ani durată de viață, undeva pe la 10 ani efectiv).

Sursa care o am (Antec Signature 650W), deși este minunată, este dusă destul de aproape de limite când fac ceva serios cu PCul (randări, de exemplu); în jocuri este ok. Motiv pentru care o vreau înlocuită și trecută în rezervă, astfel de surse nu se vând ever :biggrin: Până acum nu avea înlocuitor demn, acum are.
 
Futureproofing s-ar putea să fie o investiție bună dacă ai în plan să faci un upgrade serios la hardware în următoarele 6-12 luni, să zic, și din nou mai încolo. Altfel, nu prea are sens să te grăbești să o cumperi când e fresh și scumpă, și/sau dacă eficiența ei la puteri mici este mult mai slabă decât ceea ce ai deja.
 
Păi ideea este că LGA2011 deja este aici, eu aștept Ivy Bridge, care o să fie pentru Sandy Bridge ce a fost Wolfdale pentru Conroe ca să înlocuiesc platforma actuală, care deja face 2 ani în 2012 :smile: Nu că ar fi super urgentă treaba, dar îi simt limitările în 3D stuff (nu jocuri, restul de 3D).
 
Se încălzește puternic și aerul evacuat este fierbinte. Nu excesiv, but still. Nu am măsurat voltaje, nu am testat efectiv. Dar prefer să nu facă poc în timpul vreunei randări de 56 de ore...
 
Incalzirea e legata de pierderile de energie in sursa (adica de randamentul sursei si puterea consumata de PC), nu de modelul sursei. 2 surse identice care la acelasi consum au acelasi randament o sa degaje aceeasi cantitate de caldura, chiar daca una e de 650W si alta e de 1000W.
 
Back
Top