Discutii generale despre surse

Chiar daca ar fi vad ca iti recomanda surse de 550W, de ce ti-ar da una de 650W? O fi 100W consumul unui bec incandescent, dar nu e de neglijat.
 
Păi acolo nu se mai pun consumul la placa de sunet (da, lol, o fi, dar Xonarul se încinge destul de mult, prin urmare zic eu că este un consum relativ măricel), apoi eficiența Signature 650W este pe la 80%, deci ar livra teoretic cam 520W. Mă rog, discutabil. Iar o rezervă de putere în cazul upgrade-ului la altă placă video nu este de neglijat de asemenea.
 
Neo esti intr-o eroare/oroare teribila...

On-topic, vad ca-si pastreaza totusi o rezerva considerabila, eu am masurat consum la priza ~225W cu Prime95+FurMark iar softul zice cu vreo suta de watts mai mult. Interesant ca apare Seasonic X 400W pe lista, adica pot sa-mi iau sursa racita pasiv pentru sistemul asta? OK, se rezolva. :goofy:
 

Attachments

  • psucalc.png
    psucalc.png
    19 KB · Views: 24
Cosmin eu am impresia ca rezultatul final e puterea pe care ar trebui sa o aiba sursa ca sa-ti duca lejer configuratia si nu cit consuma calculatorul tau. D'aia ai sugestii de Seasonic 380. Mai jos de atit cred ca nici nu se mai fac surse ATX. :biggrin:
 
Mă rog, corect, 650W la o eficiență de 80% înseamnă 812W trași din priză la încărcare maximă :biggrin: Scuze, oboseala.

Restul rămân valabile. OCCT PSU test îmi bagă UPSul de 800VA în protecție extrem de simplu, deci 540W consumă sigur :tongue:
 
Ne bagă nouă pastile de râs acilea :biggrin:

Bun progrămelul ăla, mi-am estimat tot ce-i în PC și zbang, estimarea de consum listează fix sursa care o am :biggrin: Plecăciuni pentru recomandarea de acum câțiva ani!
 
.Net Framework v4 required. WTF FFS BRB DLD. :goofy:


Mişto recomandări. Şi io am M12-II de 620w.
 

Attachments

  • PSU Calc.jpg
    PSU Calc.jpg
    38.6 KB · Views: 28
Nu mi-a aratat nici o schimbare cand am variat numarul de stick-uri de RAM, cand am scos HDD-ul sau DVD-ul din ecuatie. Ce am gresit? sau chiar nu conteaza consumul astora?
 
Nu prea contează, consumă puţin.
Mie mi-a variat numai cu 50W când am inclus overclock-u'. Suspect de puţin.
 
Mie mi-a variat numai cu 50W când am inclus overclock
Pai si la ce te asteptai? Un OC de sub 50% in frecventa si tensiune in plus de 5% te duce cam pe acolo.
 
Back
Top