Wrong. Ce scrie pe sursă e puterea pe care o dă. La 60% eficiență și încărcare 100% o să-ți tragă vreo 600W din priză.
Iar TDP nu înseamnă consum, ci e doar ceva orientativ. Cum îți explici că o întreagă familie de procesoare are același TDP?
Wrong again. E aceeași chestie ca și cea cu HDDurile. Chestie verificată cu software-ul de monitorizare al unui UPS. Ce trage din priză este sub ce scrie pe sursă, nici măcar nu atinge wattajul care e pe etichetă. Testele de încărcare care le-am făcut atunci aveau drept protagoniști P4 (northwood și prescott) și un Celeron cu nucleu Prescott, apoi mai târziu A64 and shit. Nici măcar la testele care au inclus o/c extrem la A64 (3GHz frecvență propriu zisă) nu am avut >400W la o sursă de 500W, deși se cunoștea că load-ul este extrem - erau 2 stickuri de 256MB RAM cu chip-uri BH5 la 3.7V. După teoria ta, trebuia să am >600W din priză (aka din UPS).
Sau asta sau tre să dea burebista cu input-ul

Sauuuu... există o problemă cu împărțirea puterii pe rail-uri. Ceea ce pățesc eu acum o fi sau nu de la sursă, certe sunt 2 lucruri:
1. sursa e bună.
2. placa e bună.
3. vreau să dau în judecată ING bank for fucking up my account. Ups, offtopic

Deci încă o dată, eu n-am văzut vreo sursă să tragă din priză mai mult decât e scris pe etichetă în watts... Confused.