Discutii generale despre surse

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,496
Enermax MODU87+ 700 W Review @HardwareSecrets.
For the user looking for “the best” 700 W unit around and price isn’t a concern, the new Enermax MODU87+ 700 W is certainly the best pick.
Ma rog, 700W overkill pentru orice om normal la cap dar vestea buna e ca au si varianta de 500W care e mai umana.
Ramine de vazut si pretul care banuiesc ca o sa fie inuman ca doar de, e un Enermax.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Tocmai am luat una cu tot cu o carcasa, la un pret de sh abandonat.
Ceva foarte asemănător folosesc şi eu pentru Atom, doar că are 90W. A mea nu e pasivă, avea un fel de adaptor pentru fan care băga aer pe la un capăt, care apoi ieşea direct afară pe o laterală. Eu am desfăcut carcasa şi am pus un fan peste, dar la ăsta nu mă interesează zgomotul.

Vezi dacă găseşti o placă Atom cu chipset mobile, că alea ar trebui să consume sub 20W (a mea e cu chipset standard şi consumă cam mult, în jur de 30W).
 

liubarschi

Membru
Joined
Feb 7, 2009
Messages
278
Indiferent ce astept, inca sunt un produs de nisa scump in opinia mea, sunt la pret identice cu o platforma am2 proc+ placa de baza+ placa video integrata, totul mai bun decat ce ofera ele.
Lasa ca astept sa il vinzi tu pe al tau, f multumit de placa video...
 

liubarschi

Membru
Joined
Feb 7, 2009
Messages
278
Se pricepe cineva sa testeza sursa pe care mi-am cumparat-o, cu ceva aparatura, sa vad daca e ok?
Ca parca nu as vrea sa faca bum bum!
A, si sa fie din Bucuresti....
Ofer lichid incalzitor acum, sau racitor la vara, in cantitati generoase pentru spiritul uman:biggrin: :biggrin: :biggrin:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Da amperajul pe 12V si 5V, sa vad daca am sarcini asa de mari pentru ea. Trebuie sa scrie pe eticheta.
 

liubarschi

Membru
Joined
Feb 7, 2009
Messages
278
+12 : 2
+5 : 12
+3 : 8
-12 :0,4
Mai scrie ca max output la 200-240 este de 90 w si ca ac output la 200-240 este~ 1,5 A
Din cate inteleg eu, sursa asta lucreaza la input si de 11- si de 220, sau poate nu inteleg eu bine...?O sa fac o poza.
Modelul este: ASTEC AA21400.
Vad ca unii din Nemtia au folosi sursa cu o placa via echivalenta cam cu atomu...
Banui ca este o sursa antica, care este foarte posibil sa nu se pupe mai cu nimic, corect?SI pentru care sa trebuiasca p2/p3, racit pasiv, cu hdd un cf de pe un adaptor, nu?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
E relativ nasol, e ATX 1.x, iar 24W pe 12V e cam la super limită pentru un sistem modern, fie el şi cu Atom, pentru că plăcile ITX nu prea ştiu să-şi ia curent din cei 60W pe care-i scoate sursa ta pe 5V. O să mă uit acasă cât are şi asta a mea, dar am impresia că avea >3A pe 12V totuşi.

Plăcile VIA au consum mai mic decât Atom, dar şi performanţe pe măsură.

LE: se pare că e ok, aveam impresia că chipset-ul se alimentează din 12V, dar se alimentează din 5V. Totuşi e ceva ciudat aici, de ce placa mea are intrare separată de 12V dacă consumă 300mA din ea?!

Dacă e cum zic nenii ăia poţi folosi sursa fără probleme într-un Atom dual core, chiar şi fără teste de putere, doar să nu dea tensiuni prea mari. Pentru storage nu prea ţi-aş recomanda CF, poate doar dacă găseşti unul rapid, al meu (133x) merge foarte prost ca everyday use.
 

liubarschi

Membru
Joined
Feb 7, 2009
Messages
278
Am pornit-o fara nici o conexiune, face un clanc clanc, dar mai mult de atat nu stiu daca functioneaza, si cam cum as putea sa o probez fara sa prajesc pc-ul pe care o probez?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Basic stuff: măsori tensiunile când porneşte în gol şi cu o sarcină simplă, gen bec de 12V/20W. Dacă tensiunile nu variază cu mai mult de 10% e ok.

Te mai uiţi şi la condensatori, dacă sunt curşi sau umflaţi e timpul unui recap.
 

liubarschi

Membru
Joined
Feb 7, 2009
Messages
278
Inspectat condensatori:tongue:erfect.
Zilele astea trebuie sa caut un bec din ala pe strada Maica Domnului, si sa imprumut aparatu de masurat chestii de la amic.
Cum conectez becul la sursa?
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Cu doua fire plasate strategic pe ground si pe 12V (negru si galben). Nu cred ca are mai multe railuri asa ca nu conteaza care galben.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Dacă tot te duci până acolo ia două, să pui unul şi pe 5V.

Eu am unele de-alea de spot, cu pini care aproape se potrivesc în molex-uri.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Messages
818
Ha-ha, cu bec s-ar putea sa iti intre in protectie sursa din cauza filamentului rece. :smile:
 

liubarschi

Membru
Joined
Feb 7, 2009
Messages
278
A mers, un singur consumator de 20 de w, un spot care s-a potrivit perfect, totul a fost ok, voltaje pe la 12,4 maxim 13, deci in limite.ma rog cu un consum de 20 de w.
Nu am luat 2 ca magazinul nu mai avea spoturi, l-am luat pe ultimul.
Momentan multumit, acum caut o placa cu dual core atom sh, la un pret rezonabil.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
13V e relativ mult, dar cu consum echilibrat e probabil ok (si depinde si de eroarea jucariei de masurare). Pe 5V presupun ca s-a dus spre 6 fara consum, ca n-are loc de circuite separate.

In momentul asta nu prea exista motiv "bun" de vanzare al unui ITX Atom dual core, asa ca testeaza bine placa daca gasesti de vanzare.
 

liubarschi

Membru
Joined
Feb 7, 2009
Messages
278
Am gasit cateva placi de vanzare, se pare ca aparitia Mount olive@ company fac pe cativa sa isi upgradeze plaforma...
Oricum nu ma grabesc.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
Ca fapt divers sursa in cauza are zgomot electronic, nu e perfect silentioasa ca Nightjar-ul.
Masuratorile au fost facute cu becul conectat si intradevar pe railul de +5V arata 6V.
 
Top Bottom