Discutii generale despre carcase

Noaptea o fi un sfetnic bun pentru tine, ţi-am trimis un PM în legătură cu certărita de care sufăr ocazional şi sper să înţelegi ce şi cum.

Sistemul meu actual nu e în valoare de 9000 de RON, upgrade-urile care se vor strânge prin carcasă + componentele care vor fi schimbate în ea în timp de 3-4-5 ani vor sări binişor de 9000 RON, motiv pentru care o consider o investiţie justificată în timp. Asta dpdv economic.

Nu mai deschid iar discuţia despre calitate VS preţ, cert este că îmi place reclama asta foarte mult şi mă sperie că Porsche poate nu va mai exista când îmi voi permite şi eu una :smile:

Dar, pentru bausto, să sumarizez calităţile carcasei:
- metal bine îmbinat, calitate excepţională a finisărilor;
- este grea şi stă solid pe picioruşe; excelent pentru că motanul din dotare se urcă peste tot;
- 7 montanţi pe tray pentru HDDs cu conectori push-in (firele se conectează în spatele unei plăcuţe, fiind practic invizibile, vii şi înfigi HDDul şi aia e);
- 3 locaşuri pentru HDDuri proiectate special pentru silenţiozitate;
notă: mod de montare a HDDurilor extrem de uşor:
cazul 1: bracket cu 4 şuruburi înfiletabile fără şurubelniţă;
cazul 2: şaibele de cauciuc vin direct pe şurubul care mere strâns la mână;
- 6 ventilatoare silenţioase de 120mm - pe low sunt inaudibile, airflow suficient pentru 8800GT răcit pasiv;
- airflow tras prin faţă -> evacuat prin spate; tablele laterale sunt extrem de solide şi se îmbină perfect. Nu scapă nici zgomot nici aer prin lateral;
- izolează fonic extrem de bine. Vibraţii inexistente;
- modularitate - 1 sau 2 surse; în caz că vrei una singură, poate fi montată sus sau jos;
- motherboard tray; umblat la interior foarte uşor de realizat;
- face posibilă utilizarea a 8 porturi USB simultan - 4 pe bracketul din spate al plăcii de bază şi 4 pe top panel;
- wire management extrem de uşor de realizat, cablurile se ascund fără efort.

Acum poţi să-mi demontezi postul şi să-mi spui că are 3 maxim 4 avantaje faţă de o carcasă muuuult mai ieftină. De acord, dar şi un C4 are 4 roţi şi un volan dar nu cred că te-ai urca într-unul dacă ai ocazia să-l schimbi pe un Evo X, iar diferenţa de preţ este nejustificabilă pentru unii.

Încă ceva, n-am spus că PC-A7010 ar fi scumpă şi bună pentru că am eu. Am privit-o mai obiectiv decât ţi-ai putea imagina şi motivaţia e în paragraful 2. Mie mi se pare fair-priced.

Cât despre Apple şi SSD, dacă ţii musai să-mi faci vreunul cadou împotriva voinţei mele, te rog, apropiaţii care mi-ar face un astfel de cadou nu ar face-o fără să vreau :biggrin: Asta nu-mi va schimba impresia că sunt blinguri overpriced :biggrin:
 
TT-ul ala e singura in afara de un Lian-Li si vreo doua Antec pe care mi le-as dori. :smile:
 
Mie nu îmi place. Am pus link-urile aşa, de ciudăţenie; Lian Li-ul ăla uriaş îmi face mai mult cu ochiul, că pot băga 2 sisteme în el, dacă mă agit un pic :tongue:
 
... bună de admirat ca wallpaper, că nuş' cine-şi doreşte să o şteargă de praf de trei ori pe zi prin toate cotloanele ca să nu arate ca pixu' :smile:
 
... bună de admirat ca wallpaper, că nuş' cine-şi doreşte să o şteargă de praf de trei ori pe zi prin toate cotloanele ca să nu arate ca pixu' :smile:

Nu-s obsedat de curăţenie, dar nu mi-ar plăcea să am patul într-o cămăruţă mică, biroul în alta, TV-ul în alta, dulapul în alta... :biggrin:
 
Da nene, dar Lian Li-ul ala e tot o cutie. TT-ul e opera de arta.

Nu-ţi doresc s-o ştergi de praf după cum zicea puter. Nu de alta, dar până şi Lian-Li-ul meu care e... errr... paralelipipedic mi se pare că atrage praful ca un magnet şi-l şterg de 3-4 ori pe zi. TTul ăla pare de corvoadă în armată, gen curăţat holul cu periuţa de dinţi :biggrin::biggrin:

P.S.: arată criminal, dar ar trebui ţinut într-o cameră gen laborator cu jdemii de filtre de praf :smile:
 
E un comentariu luuuuung la review-ul ăla, şi nu pot decât să fiu de acord cu el. E o încercare interesantă, să zicem, de a face ceva în stilul Apple pe PC, dar dacă intri în detalii începe să te râcâie una-alta, lucru nepermis la o carcasă de dooj' de kile şi 700 de marafeţi.
 
Io consider că dust bunnies ajută la izolarea fonică a carcasei, aşa că nu curăţ carcasa decât la upgrade-uri majore :biggrin:. E o mare familie fericită acolo, când nu intră originalul să facă curat.
 
E un comentariu luuuuung la review-ul ăla, şi nu pot decât să fiu de acord cu el. E o încercare interesantă, să zicem, de a face ceva în stilul Apple pe PC, dar dacă intri în detalii începe să te râcâie una-alta, lucru nepermis la o carcasă de dooj' de kile şi 700 de marafeţi.
S-avem pardon. Daca rectifici "problemele" enuntate de nenea ala, te alegi cu un Apple si cu toate neajunsurile ce deriva din asta. E un compromis de 700 marafeti. Eu il inteleg si il aprob. Pe jumatate. Cam pe unde i-as vedea si pretul corect. Plus TVA. Na! :biggrin:
 
Back
Top