Discutii generale despre carcase

Da, controllere SATA vor fi şi le privesc ca o investiţie, nu cred că atunci când va fi necesar să schimb HDDuri de 1TB vor fi uzate moral :smile:

Da, cu 300 RON iei un HDD de .. errr.. 750GB? :smile:
1 TB cu 319 lei - e suficient de bine?

Peste vreo 3-4 ani când discurile de 1 TB vor fi uzate moral un controller PCI va fi istorie. Până atunci poți folosi liniștit 3 discuri de 1 TB cu banii dați pe o carcasă în care să încapă 15. Cu cei 300 lei economisiți pe controllere iei o carcasă bună, iar cu diferența de consum (15 discuri vechi versus 3 discuri Green) descoperi că nu îți mai trebuie nici sursă cu putere de calorifer electric. Și rămâi și cu cele 15 discuri sh care nu sunt chiar wothless.
 
Bai frate, daca ma manca in fund sa spun ca se aude super cu cablu UTP la boxe ma mancati cu fulgi cu tot. Dar daca pun o intrebare serioasa si astept un raspuns... PMS, nu alta. :biggrin:

Cat despre filtrul de la carcasa... cat de mari sunt orificiile? Daca sunt comparabile ca dimensiune si densitate cu alea orificiile de la filtrele textile atunci carcasa face si mai mult de 450lei (pentru efortul de a face un astfel de filtru). Altfel pot sa-i spun la fel de bine si filtru de pisica pentru ca unde traiesc eu praful e fin si singurul lucru care mai intra ilicit in carcasa e felina :biggrin:.

Deci ceva imi spune ca filtrul ala jumbo-size e tocmai bun sa te puna la munca de sters praf in fiecare zi, mai ales ca e negru si de aspirat de 2-3 ori mai des decat aia cu filtru textil.

Vad ca e nevoie sa repet pentru ca pare-se ca se pierd informatii din papirusul ala de post pe care l-am compus mai sus. Daca e vorba de gusturi si "asa imi place mie" dati fratilor tot salariul pe rata la carcasa for all I care. Dar de la "nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie" pana la "e util ce-mi place mie" e cale lunga. Mie mi se pare ca e un filtru care nu numai ca nu prea are cum sa faca treaba mai eficient ca unul clasic dar, fiind la vedere, mai trebuie si curatat constant. Si mai cred ca treaba sta fix la fel si la finisajele pana la nivel de privit cu lupa dar daca cer explicatii iar ma ia sughitul si ajungem la "asa-mi place mie, fin pana la lupa".

Neo, te superi daca te intreb care e logica in spatele unui media player mititel si cu consum mic in conditiile in care ti magaoaia pornita constant ca sa aiba ala micu' ce sa playeze? :smile: Deci tu inlocuiesti un cablu DVI/HDMI mai lung cu un sistem scumpicel pentru ca... e mai practic si util?
 
Inteleg avantajul lipsei vibratiilor. Alea se aud, sunt deranjante, etc. Dar "lupa-vision" nu cred ca are cineva deci faza cu finisajul impecabil la nivel de lupa cam pica (maine-poimaine o sa coste carcasa 5000lei pentru ca e finisata impecabil la nivel de microscop electronic si atunci o sa ai si avantajul ca poti sa lipesti 2 astfel de carcase una de alta fara lipici si sa tina :biggrin:). La faza cu filtrele de aluminiu astept ca juriul sa delibereze. Poate reduc emisiile de carbon or smth :biggrin:.
Din păcate, lipsa vibraţiilor are de-a face cu finisajele. Cu cât carcasa este mai solidă, cu atât vibraţiile vor tinde spre zero. Şi tot finisajele au legătură cu lipsa tăieturilor de pe mâini la wire management.

Dar utilitatea carcasei finisate la perfectie?
Dar utilitatea maşinii finisate la perfecţie? Dar utilitatea telefonului finisat la perfecţie? Dar utilitatea oricărui lucru finisat la perfecţie?

Dar de ce avem nevoie de lucruri de calitate? :biggrin:

Dar, pentru corectitudine, poate imi explica cineva exact utilitatea practica a finisajelor si filtrelor de Al. Poate exista si nu am prins-o eu.
Nu-mi place atitudinea, sincer, deja te repeţi a treia oară într-un singur post :smile:

Pentru ca iti plac chestiile care arata ca niste jucarii pentru copii batrani? :biggrin:
Nu, pentru că SLI nu oferă niciun alt laptop. Nici RAID.

Si tu zici ca ai dat 900lei pe o carcasa? Ca asta inteleg din faza cu "dublu fata de aia 450lei". Tu pe bune chiar comentezi de preturi umflate la Apple dar dai trambita ca ti-ai luat carcasa de 900lei?
De fapt nu am dat eu, într-un fel a fost cadou :smile: Dar eu am ales-o. Şi Apple nu este inutil, doar overpriced. Carcasa nu este inutilă, dar nu o consider overpriced. Nu-ţi explic mai mult, caută una, vezi-o "pe viu" şi apoi... tot o să comentezi. Că de multe ori eşti Gică-contra, cu asta nu mă cert :smile:

Stiu ca sunt unii (unele...) care comenteaza despre functionalitatea mega-giga a produselor Apple dar eu parca nu comentez chiar asa pe langa. Mi-au trecut si mie prin mana zeci de carcase si sisteme de toate felurile si tot mai repede as da 8000lei pe un Apple care imi ofera ceva ce nu imi ofera ce nu imi poate oferi nimic altceva in modul ala - o imagine, un statut, este "cel mai" - decat o carcasa de 900lei care nu e nici cea mai frumoasa, nici ce mai utila ci cea mai scumpa.
Adică recunoşti că eşti într-o oarecare măsură snob, dacă îţi iei un Apple pentru statut. Iar PC-A7010 nu este cea mai scumpă Lian-Li. FYI.

Si cand comparam finisajele la Antec si Lian-Li vorbim tot de chestii de se vad cu lupa? Sau le-as vedea si eu?
TOATE problemele pe care le-ai putea avea cu carcasa au solutii mult mai ieftine decat o carcasa de 900lei:
Da, le-ai vedea şi tu. Cu tot cu ochelari :biggrin:
Da, toate acele probleme ar avea rezolvare. Cu DYI şi mii de draci. Am trecut prin asta, nu vreau să mai trec iar. Nu am timpul necesar şi nici nervii care ar trebui.

Asta e societatea de consum. E ideal sa cumperi chestii de care nu ai nevoie: finisaje sub lupa, filtre de aluminiu aviation grade, numar de bay-uri HDD cu 2 cifre, etc. Si in timp ce carcasele mici au o utilitate cand esti constrans de spatiu, una mare Lian-Li e o frectie ca "utilitate". Daca vrei sa vezi utilitate mai arunca un ochi la carcase de servere si workstationuri. Alea sunt utile, in timp ce Lian-Li combina utilitate de 250-350lei cu gusturi de 100-150lei si fitza de 450-500lei :smile:. Eu sunt absolut sigur ca acel Lian-Li a satisfacut niste nevoi reale dar care nu au de-a face atat de mult cu utilitatea si practicitatea, exact cum faptul ca eu am un 18" dick (around) nu e atat de mult practic cat e... satisfacator per-se. :wink:
Din nou filtrele de aluminiu... Ai o obsesie. Pe urmă, tu ai recunoscut că ţi-ai cumpăra Apple pentru un statut. Carcasa mea nu o vede nimeni, nu am cumpărat-o pentru un statut, pentru e-peen, ci pentru că îmi este utilă. Am menţionat-o pentru că mi-a sărit oarecum muştarul că lumea are 140356 desktopuri şi 3051306 laptopuri dar au NAS în carcase no-name, probabil ţinute în debara :smile:

Eu o sa incerc sa iti explic acum utilitatea pe care o gasesc eu in a avea 3 telefoane (fiecare cu un pret de achizitie de 1000-1500lei) si 3 laptopuri (pret de achizitie 6500-8500lei).
Nu caut nimic, doar ma laud.
3 telefoane oi înţelege dar 3 lappies mi se par overkill. Dar probabil oi avea tu nevoie de ele, nu despre asta este vorba. Am văzut oameni cu 5 telefoane, 3 modemuri mobile şi 4 laptop-uri ultrauşoare + 1 lappie mai zdravăn + proiector şi le cărau după ei daily, nu mă şochează chestii de genul.

Cum nu mă şochează a da 900 RON pe o carcasă - care, reţine, nu este cea mai scumpă - cum nu mă şochează la a investi zeci de milioane în watercooling serios sau chiar cascade cooling. I`m over that, există pasiune şi banii cheltuiţi pentru ea nu se numără. Eu sunt la graniţa pasiune-utilitate, migrând spre utilitate. Şi FYI nu vreau 15 HDDuri de 320GB, ci 15HDDuri de 1TB, dar tu citeşti pe diagonală posturile lungi. Cu ce le înlocuiesc? :biggrin: Ah, dacă lucrezi tu la un nou tip de platan, repet îndemnul de mai sus adresat Elisei. Vom avea HDDuri şi carcase ieftine. Şi finisate bine.

Şi, ca încheiere, tu nu ai nevoie de finisaje extraordinare, tu nu ai nevoie de filtre de aluminiu, tu nu ai nevoie de calitate la componentele PCului tău, la fel cum eu nu am nevoie de 3 telefoane la fel cum eu nu am nevoie de 3 laptopuri, la fel cum eu nu am nevoie de NAS, la fel cum eu nu am nevoie de Apple, la fel cum eu nu am nevoie de multe alte lucruri de care tu ai nevoie.

LE: bausto, ceea ce rulez eu nu te interesează pe tine, cert este că trebuie să fac un upgrade la procesor :biggrin: Şi crede-mă pe cuvânt, nu este un media player mititel :rotf:

Mulţumesc şi lui Adrian pentru sugestiile care mă vor face cu siguranţă un mini-economist premiant.
 
Lian pfft, e ofertă la Antecuri luna asta, păcat că momentan nu-mi trebuie nimic :biggrin: Deşi... hmm, dacă aş găsi o plăcintă de cooler de procesor stil Ninja dar care să încapă într-un Antec seria 1000 (mATX), i-aş face o surpriză mamei de ziua ei...
 
Hai sa facem asa:
Cosmin zice ca vibratiile lipsesc pe motiv de otel vs. Al. Nu "finisaje".

Nu stiu utilitatea masinii finisate "la perfectie". Si nici tu. Parca aveai Escort si C4, adica nu tocmai etaloane de finisaj (asta ca sa nu fiu prea dur ca o sa crezi ca am ceva cu tine sau masina ta). Dar ma bucur ca ai adus asta in discutie ca sa nu ma simt prost ca o fac eu.

Nici mie nu imi place atitudinea ta. Care-i problema ca ma repet? Chiar nu ai altceva de comentat? Cred ca eu as avea mult mai multe de comentat legat de atitudinea ta dar ma abtin. Let's keep it professional.
Si ma deranjeaza si ipocrizia: SSD nu-si face banii, hdd de 2,5 suge, Apple e prea scump si nu merita, etc. Numai carcasa ta face banii. Ce mai zici acum de atitudinea mea? :biggrin:

SLI si RAID nu ofera laptopurile de uz comun :smile:. Sa-i spui tu lu' peshte ca W700ds nu face fata :wink:. Si atunci poti sa vii tu la mine sa pipai si sa-ti dai cu parerea.

M-am abtinut si de la faza cu cadoul ca iar ma injurai. Vroiam sa spun asta mai devreme dar nah: spune frate ca SSD si Apple sug pentru ca nu ti le permiti, nu ca sunt proaste. Sa vezi ce-ti placeau daca le primeai cadou :wink:. Ca si carcasa aia.

Nu recunosc ca sunt snob pentru ca eu nu am nevoie de "imagine". Eu sunt mereu in back orifice. Dar ii cred pe cuvant pe aia care pun pret pe imagine la nivel biznis, nu de frecangiu cu bani de Air.

In rest vad ca nu faci decat sa te iei de mine ca ma repet, ca am o obsesie, ca am zis in sus si-n jos de Mac, ca car, ca mar. Era mai simplu sa recunosti ca nu-si face banii in loc sa te bagi in toata polologhia asta.

Si spui ca nu ai cumparat carcasa ca statut. Pai... ai mentionat asa in treacat ca nu ai cumparat-o deloc :smile:.
Vad ca si tu ai o problema cu repetatul. Insisti sa spui ca eu mi-as cumpara Apple pentru statut si imagine cand eu nu am mentionat parca persoana mea acolo. Am vorbit la general.

Si ai dreptate, nu ma intereseaza ce rulezi. Incercam numai sa scot in evidenta gaura uriasa din logica "mini-ITX de genul ăsta o placă de bază popcorn hour" dar care va functiona numai cu magaoaia pornita si apoi "cert este că trebuie să fac un upgrade la procesor Şi crede-mă pe cuvânt, nu este un media player mititel". Hotaraste-te ca iarna nu-i ca vara. Daca e mini-ITX e mititel si mare scula de procesor nu pui pe el. Nu ca ar avea rost...
Deci in loc sa tragi un cablu de la ala mare la TV, tu pui inca unu' mic dar care nu face nimic singur, doar playeaza ce ai in ala mare. Ceva nu-i in regula aici.

Deci ca rezumat carcasa e perfecta dar nu face banii (adica e cam ce am spus eu de cand m-am bagat pe topic, nu vb pentru altii). Si daca vrei sa ma contrazici nu ai decat sa o iei din banii tai :biggrin:. Asa arati ca face banii.
Si ca sa nu te mai intrebi de ce naiba repet ideile de 5 ori, am spus-o in fiecvare post dat tot ai ratat-o: daca e de gusturi si "asa imi place mie" da toti banii, ia cadouri, fa ce vrei. Pana la "e practica e nujt cum" mai e. Si naveta spatiala e aproape perfecta (comparand-o cu navele obisnuite) dar practica? Mai ales cand te uiti la pret, ca si ala intra la calculul practicitatii.

Carry on si pune-ti ideile in ordine ca nu da bine. Macar eu repet aceleasi idei putine si fixe ca sa fiu sigur ca pricepe interlocutorul si sunt constant. Tu le schimbi de la un post la altul si chiar in acelasi post :wink:.
 
sa dea dracu' daca mai poti spune ceva pe XF fara sa fi luat pe sus cu fulgi cu tot...
Pai da, nu mai poate sa isi ia omul carcasa scumpa, masina cu motor puternica, cabluri audio de calitate, procesoare puternice, etc, ca vorba ta, iti sare juma' de forum in cap... :goofy:
 
Îmi exprim şi eu câteva idei:
Vorbim de nevoi diferite (ca exemplu în discuţia de faţă, se observă clar). Faptul că suntem freaks în domeniu se pare că accentuează diferenţele, fiecare cu preferinţele proprii. Unii vor silent computing, alţii performanţe 3D deci exp(răcire), alţii storage etc. E un topic pe crazypc de genul "hai să ne proiectăm o carcasă cum ne place nouă" şi nici în grupul de acolo nu s-a ajuns la numitor comun. Există puncte comune, nimeni nu vrea să se taie în carcasă, dar sunt şi diferenţe, de ex eu sunt conştient că o carcasă grea e un impediment în anumite situaţii, dar nu plătesc premium price pe o carcasă la care la un bobârnac se strică "skin-ul". Pe de altă parte mă uit de ani de zile după o schimbare de design şi văd aceleaşi cutii paralelipipedice... Da, încercări mai sunt, dar ori prea mari (Lian-Li PC-888, Lian Li PC-777), ori urâte cu spume (Antec Skeleton). Search goes on.
Ca şi concept, Silverstone Raven 2 aduce o inovaţie şi mă bucur că există astfel de iniţiative.
În domeniul microATX sunt nişte carcase chiar draguţe, problema e că destul de dificil să găseşti o placă de bază care să-ţi satisfacă toate cerinţele, dacă mai adaugi şi "să fie mATX" în listă...
Ar fi câteva tendinţe de menţionat:
- Răcirea şi insonorizarea HDD-urilor ar putea fi rezolvată prin înlocuirea lor cu soluţii SSD. În viitor, that is, când vor ajunge la 1TB cu 120$.
- Placa video, tot mai mare şi mai mare. Nasol. Dar şi mai nasol e consumul. De bine de rău avem la dispoziţie soluţii gen AC S1, dar trebuie să-ncapă undeva.
- Heatsink-urile pt CPU, la fel, tind să crească în dimensiuni.
- Fan-urile, 120mm a ajuns mainstream, welcome 140mm. Tot o tendinţă e poziţionarea top a fan-urilor exhaust.
E un topic pe spcr "Would you like a 5cm longer Solo?", dar Antec nu a dat curs aşteptărilor. Posibil să fi considerat că design-ul nu permite o răcire adecvată, dar acelaşi lucru ar fi valabil şi pentru Sonata...
În ce priveşte preţul, fiecare cu cât consideră... dar e un aspect care mă deranjează şi pe mine, şi nu numai la carcasele PC: faptul că pentru o carcasă construită ok eşti nevoit să plăteşti de 3x pentru că vine la pachet cu extra-uri gen super finisaje. Ex recent, dacă vreau un scaun ergonomic ok ca şi construcţie şi opţiuni trebuie să plătesc şi extra-uri gen lemn de nu-ştiu-ce, piele blabla.
 
Last edited:
Spawn, tendința e spre Green. Nu la discuri, ci la tot. Acum abia începe, dar când o să fie din ce în ce mai greu de justificat o placă video care consumă 150W (nu mai spun de două bucăți, nevoia pentru așa ceva e mai rară de 1:1.000.000) și un procesor de 100W când majoritatea oamenilor aproape că sunt rezolvabili cu un netbox de 30W, atunci o să vedem la ce mai e nevoie de full ATX, de surse de 400+ Watts, de 5+ lăcașuri de 3.5" și alte 3-4 de 5.25". Iar numerele contează, când 90% o să folosească computere sub 100W piața pentru componente performante o să se adapteze sau o să dispară.
 
Hai sa facem asa:
Cosmin zice ca vibratiile lipsesc pe motiv de otel vs. Al. Nu "finisaje".
Hai să facem aşa. Finisajele includ modul în care se îmbină piesele. Dacă virgulă Cosmin nu face teoria băţului de chibrit pentru că este uneori inutil să-ţi pui mintea cu tine, asta e altceva :smile:

Nu stiu utilitatea masinii finisate "la perfectie". Si nici tu. Parca aveai Escort si C4, adica nu tocmai etaloane de finisaj (asta ca sa nu fiu prea dur ca o sa crezi ca am ceva cu tine sau masina ta). Dar ma bucur ca ai adus asta in discutie ca sa nu ma simt prost ca o fac eu.
C4 mi-a fost dată de la firmă, unde am dat-o înapoi amu vreo 2 luni. A fost cea mai bună alegere în banii care i-am avut la dispoziţie. Escort-ul a fost o alegere făcută cu inima şi nu cu mintea, iar finisajele urmau să apară la recondiţionare. Ceea ce ai făcut tu este incalificabil şi n-are nicio legătură cu discuţia de aici. Punct.

Nici mie nu imi place atitudinea ta. Care-i problema ca ma repet? Chiar nu ai altceva de comentat? Cred ca eu as avea mult mai multe de comentat legat de atitudinea ta dar ma abtin. Let's keep it professional.
Păi faptul că te repeţi scoate în evidenţă o mică oftică şi faptul că pentru că tu nu-ţi permiţi aşa ceva te scoate din sărite şi nu poţi găsi un alt argument în afara celui repetabil. Şi mă bucur că ai adus tu în discuţie partea cu "permisul" ca să nu mă simt prost că o fac eu.

Si ma deranjeaza si ipocrizia: SSD nu-si face banii, hdd de 2,5 suge, Apple e prea scump si nu merita, etc. Numai carcasa ta face banii. Ce mai zici acum de atitudinea mea? :biggrin:



M-am abtinut si de la faza cu cadoul ca iar ma injurai. Vroiam sa spun asta mai devreme dar nah: spune frate ca SSD si Apple sug pentru ca nu ti le permiti, nu ca sunt proaste. Sa vezi ce-ti placeau daca le primeai cadou :wink:. Ca si carcasa aia.
Atitudinea ta este la pământ şi sincer mi se pare că eşti ca un copil mic care argumentează prin oftică. Nu, n-aş primi ever un Apple/SSD cadou pentru că cei care mi-ar face un astfel de cadou îmi ştiu părerea despre ele. Punct. Wow, ce mi-ar fi plăcut dacă le-aş fi primit cadou. Eşti patetic.


Nu recunosc ca sunt snob pentru ca eu nu am nevoie de "imagine". Eu sunt mereu in back orifice. Dar ii cred pe cuvant pe aia care pun pret pe imagine la nivel biznis, nu de frecangiu cu bani de Air.
Nu există imagine business care să ţi-o confere un Air. Aia o face Lenovo. Dar te contrazici, spui că ţi l-ai cumpăra pentru imagine, dar stai că n-ai nevoie de imagine. Wut.

In rest vad ca nu faci decat sa te iei de mine ca ma repet, ca am o obsesie, ca am zis in sus si-n jos de Mac, ca car, ca mar. Era mai simplu sa recunosti ca nu-si face banii in loc sa te bagi in toata polologhia asta.
Nu voi recunoaşte niciodată că nu-şi face banii carcasa pentru că altfel nu aş avea-o în casă. Punct iară :biggrin:


Si spui ca nu ai cumparat carcasa ca statut. Pai... ai mentionat asa in treacat ca nu ai cumparat-o deloc :smile:.
Omule, "frate", trebuie să-ţi fac o schemă. În familia mea există un mod mai ciudat de a da cadouri. Practic, eu am cumpărat-o. Poţi să stai tu şi-n cap şi să-mi demonstrezi că de fapt banii au venit din altă parte, dar asta este o bălărie şi iară n-are legătură cu discuţia de faţă. Argumentele tale sunt la pământ şi compensezi prin înţepături "fine" (probabil în opinia ta).


Vad ca si tu ai o problema cu repetatul. Insisti sa spui ca eu mi-as cumpara Apple pentru statut si imagine cand eu nu am mentionat parca persoana mea acolo. Am vorbit la general.
tot mai repede as da 8000lei pe un Apple care imi ofera ceva ce nu imi ofera ce nu imi poate oferi nimic altceva in modul ala - o imagine, un statut, este "cel mai" - decat o carcasa de 900lei care nu e nici cea mai frumoasa, nici ce mai utila ci cea mai scumpa.
Pff lol.



Si ai dreptate, nu ma intereseaza ce rulezi. Incercam numai sa scot in evidenta gaura uriasa din logica "mini-ITX de genul ăsta o placă de bază popcorn hour" dar care va functiona numai cu magaoaia pornita si apoi "cert este că trebuie să fac un upgrade la procesor Şi crede-mă pe cuvânt, nu este un media player mititel". Hotaraste-te ca iarna nu-i ca vara. Daca e mini-ITX e mititel si mare scula de procesor nu pui pe el. Nu ca ar avea rost...
Deci in loc sa tragi un cablu de la ala mare la TV, tu pui inca unu' mic dar care nu face nimic singur, doar playeaza ce ai in ala mare. Ceva nu-i in regula aici.
Popcorn hour motherboard.
Eşti atât de ignorant că n-ai avut măcar curiozitatea să gugăluieşti puţin.
1. B-110 nu are nevoie de procesor.
2. B-110 suportă unităţi optice. AKA arde-i un blu-ray combo şi ai all-in-one player.
3. În timp ce computerul principal crunches numbers - pentru ce am eu nevoie - mă duc în sufragerie şi mă relaxez uitându-mă la un film HD pe care popcorn hour-ul din mini-ITX îl citeşte de pe un alt HDD din sistemul principal, îl decodează, fără a supraîncărca şi el procesorul acelui sistem.

Gaura din logică nu există, doar că trebuie să explic ca la proşti unde nu credeam că e cazul.

/disappointed.


Deci ca rezumat carcasa e perfecta dar nu face banii (adica e cam ce am spus eu de cand m-am bagat pe topic, nu vb pentru altii). Si daca vrei sa ma contrazici nu ai decat sa o iei din banii tai :biggrin:. Asa arati ca face banii.
Si ca sa nu te mai intrebi de ce naiba repet ideile de 5 ori, am spus-o in fiecvare post dat tot ai ratat-o: daca e de gusturi si "asa imi place mie" da toti banii, ia cadouri, fa ce vrei. Pana la "e practica e nujt cum" mai e.
Mitocănia ta îşi atinge limitele aici, repetând a treia oară o idee. FYI, într-un fel am dat din banii mei. Cum, nu te priveşte. Ai o concepţie relativ cretină privitoare la oameni, ca să nu zic "de ţăran". Ups, am spus-o.

Îţi repeţi ideile pentru că nu ai altceva de spus în plus şi vrei să-ţi iasă postul lung. Păcat.

Carry on si pune-ti ideile in ordine ca nu da bine. Macar eu repet aceleasi idei putine si fixe ca sa fiu sigur ca pricepe interlocutorul si sunt constant. Tu le schimbi de la un post la altul si chiar in acelasi post :wink:.
Eşti constant mitocan, aia eşti :smile: Şi ai un stil care-i face pe mulţi oameni să te înjure şi să te altele şi te întrebi de ce. Succes în a-ţi ţine cunoştinţele şi prietenii aproape :biggrin:
 
Last edited:
Rezumatul discuțiilor de vreo lună incoace pe icsef: lumea face bani cum poate și-i dă pe ce are chef (servere, mașini de 200CP, 100 de HDD-uri, carcase cu diamante, sticle cu titirez, etc). Fiecare incearcă să scape de frustrări vechi și bine inrădăcinate, fără o motivație vizibilă pentru ceilalți (also known as "pitic").

Io zic s-o lăsați mai moale, am ințeles toți.
 
...e ofertă la Antecuri luna asta...
Unde?
Rezumatul discuțiilor de vreo lună incoace pe icsef: lumea face bani cum poate și-i dă pe ce are chef (servere, mașini de 200CP, 100 de HDD-uri, carcase cu diamante, sticle cu titirez, etc). Fiecare incearcă să scape de frustrări vechi și bine inrădăcinate, fără o motivație vizibilă pentru ceilalți (also known as "pitic").

Io zic s-o lăsați mai moale, am ințeles toți.
++ :rolleyes:
 
A dat căldura; la catfight nu zic nu, da' să fie cu gagici :wink:

Promoţia la carcasele Antec e la itdirect pentru toată luna august. Sau aşa zice pe mail. O fi doar pentru reselleri? :goofy:
 
Spawn, tendința e spre Green. Nu la discuri, ci la tot.
Aha, de-aia au scos AMD yet another 140W CPU.

Mă rog, nu m-am putut abţine, revenind ontopic, de ce am ales eu Antec P182:
1. Am întrebat pe forum şi mi s-a recomandat. Acu' bateţi-l pe hulubei, nu pe mine :smile: ...Ah, bineînţeles că trebuia ca AdrianB1 să-mi dea peste mânuţă şi pe thread-ul ăla... Am fost domn, n-am escalat :tongue:
2. E spaţioasă, sturdy (după cum am mai zis, o transport de colo colo destul de des), are exhaust în partea de sus, momentan în ea zac 4 HDD-uri şi or să mai vină, are sursa în partea de jos, e neagră (bateţi-mă că am un fix cu culoarea asta!), are uşiţă care (thank God!) acoperă led-ul de Power On, are Firewire frontal (was and IS a must), oferă acces simplu la interior (which I use!), are removable HDD cages (nu le folosesc EXTREM de des, dar mă ajută). Poftim.
3. la momentul acela, părea cea mai bună soluţie.
4. În general, preţul carcaselor nu scade aşa de mult în timp cât scade preţul altor produse (CPU, Vide card, etc.)

AdrianB1, există şi pâini scumpe, dar iarăşi pierzi ideea principală: 200 de lei în plus sunt 200 de lei în plus INDIFERENT de produsul pe care îi dai.
Faptul că tu bagi la mijloc pâinea e ca să creezi o afinitate psihologică la argumentul tău. Să zică onor cititorii noştri "da, dom'le, are dreptate, ce dreaq, o pâine cu 200 de lei mai scumpă, o nebunie!". Numai că nu ţine, I'm smarter than that. O carcasă (parcă de ele se vorbea?) nu e un produs pe care îl cumperi zilnic. E cam lovitură sub centură şi cam forţezi nota făcând o astfel de comparaţie. Să compari un produs IT cu un produs FMCG nu face decât să trezească note emoţionale, nu să aducă un argument valabil.
A + 200 != B + 200, dar 200 = 200 indiferent de A şi B.
 
Last edited by a moderator:
War, o tendință nu înseamnă că de mâine la prânz toată lumea schimbă procesoare, plăci și altele. E o schimbare care se produce în timp și excepții o să mai existe, din ce în ce mai rare dar tot o să fie.

Ce e cu Antecul tău? Nu îmi amintesc să fi pomenit de ea până acum.

Btw, numele meu chiar e Adrian, scrie în buletin, și cam toată lumea îmi zice Adi. AdrianB1 vine de la faptul că AdrianB era deja luat și fucking4virginity mi s-a părut un pic deplasat :smile:

Matematic ai dreptate. Și nu numai matematic, 200 de lei sunt 200 de lei oricând, dar în funcție de context poate fi o diferență semnificativă sau nu. Și semnificativ implică pentru mine mai degrabă procente decât sume fixe, dacă îmi iau motocicletă (e exemplul favorit care mi se dă) sau pâine mă interesează ce pot obține cu 5% în plus sau la ce renunț pentru o reducere de 10% din preț, nu pentru suma de fix 200 lei. Dar ai dreptate, indiferent de A și B și orice altă literă (se poate demonstra prin inducție), formula ta e corectă. Mai puțin dacă A=B, că tot scrie "indiferent de A și B".
 
Scrisesem aici un post lung in stilul meu clasic dar il risipeam degeaba.

Ma bucur ca ai reusit sa ma faci mitocan, taran, imbecil, cu conceptii cretine, etc. si toate in acelasi post. Esti din nou Neo pe care il stiam. Ala care daca e contrazis, inclusiv in probleme cu care nu are nici o treaba, scoate dictionarul si le ia la rand cum le gaseste. Nu mi-am imaginat niciodata ca ai putea sa cobori atat de jos dar ultimii doi (2!!) ani in care am alergat dupa tine si tu te dadeai lovit pe unde te prindeam mi-au cam aratat ce fel de caracter ai. Acum a venit confirmarea finala. Ma intreb de ce naiba nu aveai gura asa mare si vocabularul bogat de atunci? :frown:

Eu zic sa nu te mai superi cand imi sare tzandara cand e vorba de tine. Pana la urma intr-o vreme pe forum te laudai cu unele, pe privat treaba statea altfel. Gresesc daca consider si acum ca discutia de pe forum nu reflecta intru totul realitatea? Nici nu mai stii ce sa crezi.

Nu uita ca sustii aceleasi chestii ca war si Cosmin si totusi ei au reusit sa clarifice unele lucruri intr-un mod obiectiv fara sa se poarte ca niste figuranti. Chiar daca pe Cosmin a trebuit sa il trag de limba (Cosmin, iti vine sau nu sa crezi dar chiar puteam sa jur ca e vorba de vreun filtru smecher lavabil, ca ala metalic de hota si ma intrebam cum s-o face din aluminiu pentru ca ala e wire mesh :biggrin:). Si sunt sigur ca pe ei o sa ii salut data viitoare cand ii vad pe strada chiar si daca ei nu ar returna gestul :wink:.

Deci eu o sa raman la carcasele ieftinache pe care mi le permit si tu la alea smechere. Desi ceva imi spune ca am contribuit si eu la carcasa ta deci sunt mai mult decat indreptatit sa spun ca nu a meritat :smile:.

Acum nu pot decat sa ma felicit pentru retinerea de care am dat dovada cand am scris postul asta. Cineva mi-a dat niste sfaturi pentru care o sa ii fiu etern recunoscator. Poate daca ti le dadea si tie... :biggrin:
 
Și semnificativ implică pentru mine mai degrabă procente decât sume fixe, dacă îmi iau motocicletă (e exemplul favorit care mi se dă) sau pâine mă interesează ce pot obține cu 5% în plus sau la ce renunț pentru o reducere de 10% din preț, nu pentru suma de fix 200 lei. Dar ai dreptate, indiferent de A și B și orice altă literă (se poate demonstra prin inducție), formula ta e corectă. Mai puțin dacă A=B, că tot scrie "indiferent de A și B".

Mă rog, eu ziceam de A şi B de acolo, ăia specifici, mă-nţelegi :smile:
Dacă ne gândim la procente, OK, dar atunci carcasa e o componentă care face parte dintr-un sistem integrat, nu e nici măcar un periferic. Şi în cazul ăsta, diferenţa de preţ o calculezi ca procent din întreg, şi aici avem posibilitatea de a da 200 de lei în pluc ca să foloseşti carcasa pentru un sistem de 600 de lei sau un sistem de 6000 de lei. Aici intervine calculul: merită sistemul meu o astfel de carcasă? Merită să umpli un apartament cu pereţii scorojiţi cu mobilă de calitate? Sau, altfel spus, merită să ţii Roquefort, icre negre şi Cristal Brut 1990 “Methuselah” într-un frigider Arctic din '85?
Dacă preţul carcasei e sub 10% din cel al sistemului în sine, atunci da, e OK. Dacă ajunge pe la 20-30-50%, atunci e cam moft, fiindcă nu-şi merită utilitatea raportată la ce e înăuntru.
 
Văd că suntem într-un acord perfect.

Ce computer de 9.000 RON o avea Neo în carcasa aia de 900 RON?

La naiba, chiar și Antec-ul meu vechi e overpriced față de restul calculatorului, cred că ajunge la 15% din preț :frown: Pe itdirect o fi promoție la Antec, dar tot la 4-600 RON se învârt astea noi.
 
Asa, acum ca atrecut noaptea, sfetnic bun, sa spun sicare e ne dumerirea:

Neo, mi se pare mie sau la tine e o inflatie de idei contradictorii?
Postezi ceva apoi te plangi ca ti s-a raspuns. Pune disclaimer "nu-mi raspundeti la faza asta". Ai adus in discutie finisajele perfecte la masini. Era evident ca din moment ce ai laudat in mod repetat niste masini cu finisaje... mai putin decat perfecte sa spunem, sa accepti si carcase cu finisaje mai putin decat perfecte.

Intr-o parte spui ca ai primit cadou, in partea cealalta ca l-ai platit. Pretul platit e foarte relevant pentru ca influenteaza puternic incantarea aia pe care o ai fata de carcasa. Sunt sigur ca daca primeai cadou un Apple sau un SSD erai incantat si de ele. Au finisaje perfecte si performante de invidiat. O sa discutam cand o sa le primesti si pe alea in acelasi mod in care ai luat carcasa. Sa vezi pareri schimbate.

Intai spui ca nu-ti vine sa schimbi harduri bune de 320/500GB ca pretul per GB e prea mic, apoi insisti ca vorbeai de harduri de 1TB, chiar daca textele tale sunt un pic mai sus. Apropo, pretul per GB la 320GB SH e la fel de mare ca la 1TB nou sau chiar mai mare.

Spui ca vrei sa ai totul concentrat intr-o statie, fara cabluri intinse, fara jdemii de device-uri si solutia ta e sa adaugi niste device-uri prin casa (cu cablurile aferente). Media-playere si o duzina de routere.

Spui ca nu pui filme pe statie ca sa isi faca treaba linistita ("crunching numbers", ca la NASA) dar nu te deranjeaza sa faci orice altceva pe statia aia. Internet, downloaduri, jocuri, astea nu incurca crunching numbers. Filmul il incurca grav. Care film, apropo, nu incarca mai deloc procesorul ci placa video in 99% din cazuri. Am avut 15-20% load pe procesoare de 2 lei cu placi video care stiu decodare HD (orice altceva decat HD e deja irelevant). La ce scula ai tu acolo un film nici nu se simte.

Iar Apple, repet, nu l-as lua pentru imagine pentru ca eu nu am o imagine de vandut. Asa cum am explicat si in alte topicuri l-as lua pentru ca la calitatea materialelor si finisaje lasa Lenovo in praf.

Deci cand tu postezi in halul asta, de ce te surprinde ca ma repet si ca primesti astfel de raspunsuri de la mine? Daca vrei sa sustii un punct de vedere incearca sa aduci si alte argumente decat dpmdv sau parerea mea. Uita-te la #153 si ia lectii :wink:.
Sunt alte forumuri pe care merge ca unic argument "hac, parerea mea" si asta parca nu e unul din ele. Poate vor sa inteleaga si ceilalti care-i smecheria ca poate isi iau si ei una. Daca vrei sa tii totul pentru tine de ce intri pe forum. Nu stiu cata lume vrea sa stie ca ai tu carcasa de 900lei fara sa auda macar o urma de argument in favoarea ei.
Sau posteaza in blog "mi-am luat carcasa X la banii Y dar nu va spun nimic despre ea".
 
Um, dudes, dacă vreţi o discuţie 1 la 1, mutaţi-o pe privat, că poate alţii nu se dau în vânt după miştouri, calificative şi atacuri la persoană citite la un mic dejun relaxat în weekend... Devine agasant.
 
puterfixer, nu-i nevoie sa te agiti :biggrin:. Asa cum si pe Cosmin l-am intrebat in cel mai serios mod ce-i cu filtrul asa vroiam sa imi explice si mie Neo ce are carcasa asta atat de deosebit. Si in afara de faptul ca are 15 bay-uri de HDD si costa 900lei nu a binevoit nimeni sa explice.
Da, stiu ca puteam sa caut review dar nu-i ca si cum pe ala as putea sa-l rog sa-mi explice ceva. Si pana la urma nu asta-i rolul forumului? Daca eu am putut sa ma obosesc sa-i explic lui aramdune care-i treaba cu X200 (vs. Apple) cred ca putea si Neo sa imi explice mie care-i treaba cu carcasa asta.

Pana acum am inteles ca au un filtru de aluminiu care ar putea sau nu sa fie foarte complex (din nou, nu a vrut nimeni sa explice) si sa justifice pretul. Pe cuvant ca daca asta trebuie sa fie nivelul unei discutii, cu unic argument "rulz, parerea mea", ma las pagubas si ma duc sa-mi intreb prietenii de pahar ce cred despre carcasa :biggrin:.
 
Back
Top