Discutii generale despre carcase

La motocicletă țin ca la un bun de o oarecare valoare și de mare utilitate. E model relativ ieftin, printre cele mai ieftine modele Honda și comparabil cu alți producători similari, nu costă de 3 ori mai mult pentru că scrie pe rezervor MV Agusta.

Toleranță există, iei ce vrei, dar dă-mi voie să mă mir și să îmi exprim dezaprobarea. Nu zic să nu iei, zic că e scumpă și zic că am o opinie diferită privind o asemenea risipă, diferența de opinii nu înseamnă intoleranță. Iar o carcasă de 450 RON față de una bună de 200 RON (nu vorbesc de cheappies de 80 RON) e ca un Maybach față de un Mercedes vârf de gamă: deja Maybach-ul nu mai aduce nimic în plus decât mulțumit piticii, vorba lui Burebista. Sau nu e a lui?
 
Please fără comentarii despre Lian Li. Carcasele arată banal, dar trebuie să pui mâna pe una să-ţi dai seama de calitatea finisajelor. Şuruburile merg desfăcute de sute de ori cel puţin şi nu vor avea probleme la strângere - cum am păţit chiar şi la Antec - nu te tai în tablă, la multe ai tray pentru motherboard, vopseaua este impecabila, ai filtre de praf. Dacă aia la 450 RON este maybach, asta ce mai e?

O carcasă o cumperi să o ai ani de zile, cu cât este mai durabilă/spaţioasă/bine construită, cu atât economiseşti pe partea cealaltă - când faci vreun upgrade nu stai să-ţi faci probleme "bă, dar asta mai încape" sau "wtf tre să arunc un HDD mai vechi că nu mai am loc".

De gustibus :smile:
 
Fiecare cu boala lui, eu as da fara ezitare 150 de euro pe o tabla daca-mi place cum arata; de fapt in general imi place sa vad lucruri frumoase in jurul meu, nu toata lumea poate trai ca spartanii. Nu mai fac paralela cu motocicletele pentru ca parerea mea despre aceste obiecte coincide cu cea a lui AdrianB1 despre carcasele scumpe. :biggrin:
 
O carcasă o cumperi să o ai ani de zile, cu cât este mai durabilă/spaţioasă/bine construită, cu atât economiseşti pe partea cealaltă - când faci vreun upgrade nu stai să-ţi faci probleme "bă, dar asta mai încape" sau "wtf tre să arunc un HDD mai vechi că nu mai am loc".
I am thrilled.

De-aia am dat 200 RON pe Antec, ca să o țin ani de zile, să încapă o grămadă de discuri, să nu mă tai în muchii și colțuri, pentru că are filtre de praf (home made, extrem de eficiente) și ventilator suplimentar silențios etc. Iar la mine orice upgrade înseamnă "mai mic, mai eficient" - carcasa e ATX și placa de bază e mATX. Următoarea va fi la fel sau mai mică, iar placa video va fi mai mică și răcită pasiv. Când adun mai multe discuri mici (pe care le țin în SAN într-o carcasă foarte no-name cu sursă bună) deja fac curat și le schimb cu unul singur, mai mare, iar în desktop următorul disc va fi de 2.5". Când totul va fi miniaturizat și consumul maxim total va fi de vreo 150W o să fiu fericit că am o carcasă de vreo 3-5 ori mai mare decât îmi trebuie, dar e mare și aerisită.

Vrei exemplu de carcasă frumoasă? Uite aici o poză, compară :biggrin:
 

Attachments

  • mac-mini.png
    mac-mini.png
    92.5 KB · Views: 30
Dacă tu te mulţumeşti cu performanţa oferită de discuri de 2.5" la o poală de bani bucata foarte bine, nu-i cazul meu, prefer să nu plătesc cât nu face, motiv pentru care m-am ţinut departe de SSDuri :smile:

Nu ştiu dacă ţie îţi încap 15 HDDuri în Antec-ul ăla cum îmi încap mie în Lian Li - adică aerisite şi ventilate bine. Poate or să apară curând HDDuri de 15TB şi atunci o să le pot schimba pe toate cele de 1TB pe care am de gând să le adun :biggrin: Poate ţie îţi place să arzi DVDuri, eu încerc să scap de ele şi în loc să ocup spaţiu în bibliotecă să le înghesui în carcasă. De asemenea, nu-mi vine să arunc discuri de 320GB/500GB foarte bune (WD AAKS) doar ca să le schimb cu unul singur mai mare. De vândut nici nu încape vorbă, preţul/GB sh este prea mic pentru a-ţi scoate ceva din investiţie + am date confidenţiale şi nu am încredere în low level defragment.

De asemenea, am procesorul răcit aproape pasiv, placa video total pasiv şi airflow-ul ventilatoarelor venite cu carcasa e mai mult decât mulţumitor cu 0 zgomot. Prefer tot adunat la un loc şi întins cabluri decât 41935619576 de dispozitive împrăştiate prin casă, aici incluzând NAS/SAN.

Lasă Apple, că nu despre asta e vorba, imo Apple = bling + nejustificat de scump.
 
Neo, un NAS/SAN e opțional dacă poți să ții totul pe un singur computer și nu te deranjează zgomotul celor 15 discuri pe care vrei să le aduni, dar dacă ai mai multe computere prin casă (5 laptopuri și 4 desktopuri la ultimul recensământ) stocarea centralizată e necesară și în acest caz nu am nevoie de HDD în desktop decât pentru boot (o dată pe zi) și ceva aplicații instalate, restul vine pe rețea. Nu ard DVD-uri, dar am mai puțin de 2 TB de date cu tot cu cei 400 GB de Star Trek, iar importante sunt sub 50 GB.

Fiecare cu nevoile lui și cu filozofia proprie privind organizarea calculatorului, tu probabil ești în ăia 1/1.000.000.000 în ceea ce privește nevoile de stocare, dar chiar și atunci piața pentru acel Lian Li în care încap 15 discuri e destul de redusă, poate la mai puțin de 1000 de oameni pentru care e o investiție necesară și nu un bling nejustificat de scump.

PS. Cum ai de gând să cuplezi toate alea 15 discuri care îți încap în carcasă, dacă tot ai pomenit de așa ceva?Dacă te apuci să cumperi controllere SATA o să descoperi că e mai ieftin totuși să schimbi discurile de 320 GB cu alea de 1.5 TB și că nu mai ai nevoie să bagi 15 discuri, ci doar 2-3 care intră perfect în Antec.
 
Please fără comentarii despre Lian Li.
Lasă Apple, că nu despre asta e vorba, imo Apple = bling + nejustificat de scump.
Adica... cum?

Apple e nejustificat de scump chiar in conditiile in care finisajele sunt in 99% din cazuri impecabile, la fel si functionalitatea si, discutabil, cam toate celelalte functii pe care le ofera dar la Lian-Li e perfect justificat pentru ca cere 450lei pe o tabla plus inca 80-100lei pe o alta tabla in care sa poti sa pui alte harduri? E o bucata de metal care te duce la 450lei daca vrei sa o faci de mana, probabil. La productie in masa pretul e infim si restul e "magia" care te convinge sa scoti banul din buzunar si care, fara suparare, e exect magia care te face sa dai bani pe Apple. Daca tie ti se par fraieri aia care trag la Apple, imi pare rau ca iti spun asta dar... Mai bine nu iti spun si te las sa tragi concluziile.

De fapt ce ma surprinde cel mai tare e ca vi se pare ca finisajul ala impecabil face sa merite banii in loc sa realizati ca producatorii va/ne iau de prosti si taxeaza pentru o chestie pe care puteau sa o faca in 200-250lei, nu 500+.

Finisajele perfecte se obtin pentru cateva zeci de lei in plus fata de o carcasa de firma "clasica". Finisarea unei carcase Antec de 250lei pana la nivelul "perfectiunii" Lian-Li nu ar trebui sa coste, la productie in masa, inca 200 de lei decat daca esti ineficient cat cuprinde sau cauti profitul la adaos.
 
Problema poate ar trebui să se pună altfel: ţii carcasa pe post de bibelou în casă, în centrul atenţiei pe birou, încât să conteze cum arată? Dacă da, atunci cheltui pe aspect. Dacă nu, atunci probabil mergi pe ceva funcţional şi discret. Discret fiindcă îţi trebuie acces la ea măcar pentru unitatea optică, aşa că va fi undeva unde să nu încurce dar nici să nu-ţi sară-n ochi. Când poţi s-o ascunzi după dulap sau în debara (aşa cum poţi face cu un NAS), poa' să fie cea mai ieftină tablă care-şi face treaba.

De curiozitate, de câte ori umblaţi în carcasele alea încât să fie atât de important riscul de a vă juli degetele? Eu săptămâna trecută am deschis carcasa pentru a treia oară în acest an.
 
Eu o aspir cam de 2 ori pe an: scot capacul lateral, bag un pic aspiratorul, dau cu un pămătuf pe ventilatoare și bag aspiratorul să iau ce a mai rămas. Cam o dată pe an schimb și filtrele, cel de pe capacul lateral și cel de sub panoul frontal din fața ventilatorului.
 
Eu transport carcasa relativ des dintr/o cameră în alta. Cu tot cu content. Asta una la mână. A doua, urmez vorba care spune că sunt prea sărac ca să îmi cumpăr lucruri ieftine. Cumpăr o carcasă la 3 ani o dată, nu mi se pare că merită să fac economie la 200 de lei doar fiindcă.
 
Economie de 200 de lei e derizorie dacă îți cumperi o mașină, la o carcasă 200 de lei înseamnă o carcasă bună (adică plătești dublu) sau 3 ieftine (adică plătești vreo 6 carcase pentru una singură). Și carcasa nu e ceva care să se strice și să nu mai meargă, chestia cu "sunt prea sărac ca să îmi cumpăr lucruri ieftine" a început să devină justificare pentru fudulie.

Din nou, nu sunt intolerant ci doar am altă opinie. Pe vremuri am dat și eu 600$ pentru o placă de bază și un procesor 486 DX2/66, dar pe vremea aia performanța chiar era o mare problemă, nu un moft gen "să iau ceva cu 4, 6 sau 8 cores, că WinAmp și Yahoo Messenger tot unul folosesc?".
 
urmez vorba care spune că sunt prea sărac ca să îmi cumpăr lucruri ieftine
Asta presupune automat si "proaste". Deci consideri ca o carcasa Antec de 250 de lei este prea ieftina, prin urmare si prea proasta, ca sa o folosesti?
Cumpăr o carcasă la 3 ani o dată, nu mi se pare că merită să fac economie la 200 de lei doar fiindcă.
Nu e vorba de o economie de 200 de lei ci de injumatatirea pretului.

Eu citind postul tau nu inteleg decat ca iei carcasa pe principiul "scumpa deci buna". Dai acei 200lei in plus plecand doar plecand de la premiza ca trebuie sa faca banii? Nu te uiti la ce iti ofera? Ai nevoie de acele feature-uri pentru 200lei?

De fapt intrebarea si mai buna este "carcasa de 250lei ce o sa pateasca in 3 ani?". Ce se intampla in aia 3 ani cu o carcasa de calitate de 250lei? Rugineste? Se micsoreaza? :confused:
Eu am un Antec de vreo cativa ani - 3 sau 4 ani. Si... inca e acolo si face treaba la fel de bine ca atunci :smile:.
 
Economie de 200 de lei e derizorie dacă îți cumperi o mașină, la o carcasă 200 de lei înseamnă o carcasă bună (adică plătești dublu) sau 3 ieftine (adică plătești vreo 6 carcase pentru una singură). Și carcasa nu e ceva care să se strice și să nu mai meargă, chestia cu "sunt prea sărac ca să îmi cumpăr lucruri ieftine" a început să devină justificare pentru fudulie.

Auăleu, păi aici avem un viciu de logică. 200 de lei sunt 200 de lei, tu îi calculezi la modul relativ, procentual, nu la modul absolut. Economia de 200 de lei e exact aceeași, indiferent dacă ai făcut-o la cumpărarea unui apartament, a unei mașini sau a unui mouse pad. Modul de precepție e diferit, între „e de 10 ori mai ieftin” și „e cu 0,05% mai ieftin”. În fond, vorbim de aceeași sumă. Extinzând comparația, dacă dai 200 de lei în plus pe un apartament identic cu cel de la etajul inferior, ai pierdut fix aceeași sumă pe care o „pierd” eu când cumpăr o carcasă mai ieftină, cu mențiunea că eu văd diferența, (chiar minoră) de design, culoare, finisaje, calitate interioară, etc.

Asta presupune automat si "proaste". Deci consideri ca o carcasa Antec de 250 de lei este prea ieftina, prin urmare si prea proasta, ca sa o folosesti?
Nu, problema nu se pune astfel. Când am decis să cumpăr o carcasă, am studiat piața și am ales ce mi s/a potrivit nevoilor, luând în calcul mai multe obiective: spațiul oferit, calitatea materialelor, aspectul estetic în comparație cu celelalte lucruri de prin casă, etc. De aceea există în lumea asta obiecte de dimensiuni, forme și culori diferite, cu feature-uri diferite: fiindcă oamenii au preferințe. Eu îmi aleg o limită superioară de preț și cobor până când caracterisiticile obiectului nu mă mai satisfac.
Nu e vorba de o economie de 200 de lei ci de injumatatirea pretului.
Vezi ce i-am răspuns lui AdrianB1 mai sus. E o problemă de percepție aici, diferența este exact aceeași indiferent de obiect. De-aia nu veyi prin magazine prețuri de genul „40% mai ieftin decât carcasa de vis-a-vis”.
Eu citind postul tau nu inteleg decat ca iei carcasa pe principiul "scumpa deci buna". Dai acei 200lei in plus plecand doar plecand de la premiza ca trebuie sa faca banii? Nu te uiti la ce iti ofera? Ai nevoie de acele feature-uri pentru 200lei?
Nu, plec de la premiza că trebuie să îmi satisfacă nevoile. Și nevoile mele nu sunt totuna cu ale tale sau ale lui Adrian. Mă uit la ce îmi oferă și dacă sunt satisfăcut și altceva mai ieftin nu mă mulțumește, cumpăr. Și da, am nevoie de acele features, fiindcă mi-au lipsit în trecut, am suferit din cauza lipsei lor, și nu sunt duispus să fac compromisuri PREA mari.
De fapt intrebarea si mai buna este "carcasa de 250lei ce o sa pateasca in 3 ani?". Ce se intampla in aia 3 ani cu o carcasa de calitate de 250lei? Rugineste? Se micsoreaza? :confused:
Eu am un Antec de vreo cativa ani - 3 sau 4 ani. Si... inca e acolo si face treaba la fel de bine ca atunci :smile:.
Dacă nu-mi place design-ul, o să mă enerveye timp de 3 ani și o să regret timp de 3 ani faptul că am cumpărat-o. E exact același motiv pentru care, din două carcase identice ca preț și ca features, o refuz pe aia roz. Nu mă reprezintă și pace. Poate carcasa de 250 de lei e de calitate pentru tine, atâta vreme cât te mulțumește e OK și nici n-aș recomanda una mai scumpă. Pe mine m-a mulțumit un Antec P182, din multe-multe motive, și n-am regretat nici o secundă ăia 200 de lei cheltuiți în plus.
Și da, se micșoreayă, în momentul în care te pomenești că n-ai unde pune un HDD în plus sau că Scythe Ninja 2 nu încape în carcasă, asta după ce l-ai cumpărat.
 
Auăleu, păi aici avem un viciu de logică. 200 de lei sunt 200 de lei, tu îi calculezi la modul relativ, procentual, nu la modul absolut.
Bine, cu logica ta perfectă mergi și cumpără o pâine de 202 lei, că una de 2 lei e cam uscată și nu foarte bună. Că la modul absolut 200 de lei sunt 200 de lei.
 
Neo, un NAS/SAN e opțional dacă poți să ții totul pe un singur computer și nu te deranjează zgomotul celor 15 discuri pe care vrei să le aduni, dar dacă ai mai multe computere prin casă (5 laptopuri și 4 desktopuri la ultimul recensământ) stocarea centralizată e necesară și în acest caz nu am nevoie de HDD în desktop decât pentru boot (o dată pe zi) și ceva aplicații instalate, restul vine pe rețea. Nu ard DVD-uri, dar am mai puțin de 2 TB de date cu tot cu cei 400 GB de Star Trek, iar importante sunt sub 50 GB.

Fiecare cu nevoile lui și cu filozofia proprie privind organizarea calculatorului, tu probabil ești în ăia 1/1.000.000.000 în ceea ce privește nevoile de stocare, dar chiar și atunci piața pentru acel Lian Li în care încap 15 discuri e destul de redusă, poate la mai puțin de 1000 de oameni pentru care e o investiție necesară și nu un bling nejustificat de scump.

PS. Cum ai de gând să cuplezi toate alea 15 discuri care îți încap în carcasă, dacă tot ai pomenit de așa ceva?Dacă te apuci să cumperi controllere SATA o să descoperi că e mai ieftin totuși să schimbi discurile de 320 GB cu alea de 1.5 TB și că nu mai ai nevoie să bagi 15 discuri, ci doar 2-3 care intră perfect în Antec.

Zgomotul de HDD cu AAM setat pe silent este mai mic decât al ventilatoarelor low-noise din ziua de astâzi, prin urmare insignifiant.

Da, controllere SATA vor fi şi le privesc ca o investiţie, nu cred că atunci când va fi necesar să schimb HDDuri de 1TB vor fi uzate moral :smile: Şi nu o să iau controllere SATA pentru RAID sau alte bălării de genul - da, acolo preţul creşte exponenţial, ci ceva gen ăsta.

Da, cu 300 RON iei un HDD de .. errr.. 750GB? :smile:


Adica... cum?

Apple e nejustificat de scump chiar in conditiile in care finisajele sunt in 99% din cazuri impecabile, la fel si functionalitatea si, discutabil, cam toate celelalte functii pe care le ofera dar la Lian-Li e perfect justificat pentru ca cere 450lei pe o tabla plus inca 80-100lei pe o alta tabla in care sa poti sa pui alte harduri? E o bucata de metal care te duce la 450lei daca vrei sa o faci de mana, probabil. La productie in masa pretul e infim si restul e "magia" care te convinge sa scoti banul din buzunar si care, fara suparare, e exect magia care te face sa dai bani pe Apple. Daca tie ti se par fraieri aia care trag la Apple, imi pare rau ca iti spun asta dar... Mai bine nu iti spun si te las sa tragi concluziile.

De fapt ce ma surprinde cel mai tare e ca vi se pare ca finisajul ala impecabil face sa merite banii in loc sa realizati ca producatorii va/ne iau de prosti si taxeaza pentru o chestie pe care puteau sa o faca in 200-250lei, nu 500+.

Finisajele perfecte se obtin pentru cateva zeci de lei in plus fata de o carcasa de firma "clasica". Finisarea unei carcase Antec de 250lei pana la nivelul "perfectiunii" Lian-Li nu ar trebui sa coste, la productie in masa, inca 200 de lei decat daca esti ineficient cat cuprinde sau cauti profitul la adaos.

Lian-Li-ul meu a fost cam dublu faţă de ăia 450 RON. Da, la Apple preţul este nejustificat, nu poţi face cu el ceea ce poţi face cu un PC dpmdv - overclocking, de exemplu, sau instalat alte SO-uri. Da, mie mi se par fraieri cei care trag la Apple sau la Sony Vaio. Dar nu mi se par fraieri cei care trag la Alienware. Trage tu concluziile de ce.

Nu mai am vârsta la care mă încântă marketing-ul, pur şi simplu am avut prea multe carcase pe mână ca să realizez că toate au limitări dpmdv. Unii îs mulţumiţi cu 410236 de PCuri şi devices şi NAS-es, eu prefer un singur desktop în casă - prietena mea are lappie. Probabil o să asamblez într-o carcasă mini-ITX de genul ăsta o placă de bază popcorn hour, dar asta va fi tot, stocarea va fi tot pe desktop-ul principal.

Preţul ridicat la unele carcase, cum ar fi ISK300-65 sau Lian Li-ul din dotare este justificat prin faptul că sunt produse de "nişă" oarecum - nu toată lumea vrea mini case sau un monstru.

Antec nu a avut niciodată finisaje perfecte, Lian Li le-a avut dintotdeauna. Vina firmei? Culmea, Lian Li sunt de prin zona celor mulţi cu ochi oblici :biggrin:

Aşa că termină cu teoria constipaţiei corporaţionistă cum că ce ai dracu sunt ăia cu carcasele scumpe. Pune mâna, fă-ţi fabrică de carcase, bagă finisaje impecabile şi cere 150 RON pe una. :biggrin:
 
Este o carcasa complet din aluminiu, inclusiv fata sau structura interna sau filtrele, cu un finisaj impecabil pana la nivel de privit cu lupa; capacele nu sunt groase dar aluminiul nu rezoneaza asa nasol ca otelul, vibratiile produse de HDD nu se traduc intr-un brum enervant nici daca le pui direct pe tabla - lucru care oricum nu se intampla.
Ok, dar presupunand ca nu te uiti cu lupa, cum arata fata de o carcasa "normala" de 200-300lei? :smile:
Si filtre de aluminiu? Care e treaba cu astea? Fata de filtrele normale vreau sa spun.

Inteleg avantajul lipsei vibratiilor. Alea se aud, sunt deranjante, etc. Dar "lupa-vision" nu cred ca are cineva deci faza cu finisajul impecabil la nivel de lupa cam pica (maine-poimaine o sa coste carcasa 5000lei pentru ca e finisata impecabil la nivel de microscop electronic si atunci o sa ai si avantajul ca poti sa lipesti 2 astfel de carcase una de alta fara lipici si sa tina :biggrin:). La faza cu filtrele de aluminiu astept ca juriul sa delibereze. Poate reduc emisiile de carbon or smth :biggrin:.

War, Ninja, harduri multe si carcase mari existau si acum 3 ani. Deci nu te-au luat prin surprindere ieri-alaltaieri cu un cooler de 5 ori mai mare ca celelalte. Si oricum nu o sa le poti avea mereu pe toate. Asa iti spun si eu ca poate maine o sa vrei sa pui 4 harduri si ala are loc de 3. Sau poate o sa vrei sa pui Ninja 3 care e cu 2mm mai inalt decat prevede legea si nu intra in carcasa. Poate o sa te plictisesti de fata ei si vrei sa o schimbi.

Inteleg "bai imi place mie si gata", inteleg "moft" dar utilitate... it ain't. Adica sunt sigur ca daca il intreb pe Adrian care e utilitatea motocicletei o sa poata sa imi spuna vreo 2 chestii pe care nu pot sa nu le inteleg gen "strabat Bucurestiul in 30min" sau "platesc mai putin labariera la pod pe autostrada". Dar utilitatea carcasei finisate la perfectie?

Extremele de pret nu sunt niciodata utile. Lumea nu isi cumpara Prada, Rolls si Vertu pentru utilitate. MacBook Air nu e cumparat pentru utilitate. Sunt luxuri pe care si le permit doar unii, de unde si "utilitatea" lor. In general sunt utile in a arata ca iti permiti ceva :smile:.
Dar, pentru corectitudine, poate imi explica cineva exact utilitatea practica a finisajelor si filtrelor de Al. Poate exista si nu am prins-o eu.

War, cam ce parere ai despre o reducere cu 4h a unei calatorii? Bine, rau, te impresioneaza? :biggrin:
Da, mie mi se par fraieri cei care trag la Apple sau la Sony Vaio. Dar nu mi se par fraieri cei care trag la Alienware. Trage tu concluziile de ce.
Pentru ca iti plac chestiile care arata ca niste jucarii pentru copii batrani? :biggrin:

Si tu zici ca ai dat 900lei pe o carcasa? Ca asta inteleg din faza cu "dublu fata de aia 450lei". Tu pe bune chiar comentezi de preturi umflate la Apple dar dai trambita ca ti-ai luat carcasa de 900lei? Stiu ca sunt unii (unele...) care comenteaza despre functionalitatea mega-giga a produselor Apple dar eu parca nu comentez chiar asa pe langa. Mi-au trecut si mie prin mana zeci de carcase si sisteme de toate felurile si tot mai repede as da 8000lei pe un Apple care imi ofera ceva ce nu imi ofera ce nu imi poate oferi nimic altceva in modul ala - o imagine, un statut, este "cel mai" - decat o carcasa de 900lei care nu e nici cea mai frumoasa, nici ce mai utila ci cea mai scumpa.
Si cand comparam finisajele la Antec si Lian-Li vorbim tot de chestii de se vad cu lupa? Sau le-as vedea si eu?
TOATE problemele pe care le-ai putea avea cu carcasa au solutii mult mai ieftine decat o carcasa de 900lei:
Neo: Vreau sa am 3TB in sistem.
Bausto: Pune 2 discuri de 1,5TB.
Neo: Nu, mai bine 10 de 320GB, ca sa pot sa profit la maxim de cele 14 locasuri de 3,5 pe care mi le ofera carcasa.
Asta e societatea de consum. E ideal sa cumperi chestii de care nu ai nevoie: finisaje sub lupa, filtre de aluminiu aviation grade, numar de bay-uri HDD cu 2 cifre, etc. Si in timp ce carcasele mici au o utilitate cand esti constrans de spatiu, una mare Lian-Li e o frectie ca "utilitate". Daca vrei sa vezi utilitate mai arunca un ochi la carcase de servere si workstationuri. Alea sunt utile, in timp ce Lian-Li combina utilitate de 250-350lei cu gusturi de 100-150lei si fitza de 450-500lei :smile:. Eu sunt absolut sigur ca acel Lian-Li a satisfacut niste nevoi reale dar care nu au de-a face atat de mult cu utilitatea si practicitatea, exact cum faptul ca eu am un 18" dick (around) nu e atat de mult practic cat e... satisfacator per-se. :wink:

Eu o sa incerc sa iti explic acum utilitatea pe care o gasesc eu in a avea 3 telefoane (fiecare cu un pret de achizitie de 1000-1500lei) si 3 laptopuri (pret de achizitie 6500-8500lei).
Nu caut nimic, doar ma laud.
 
Sper ca nu astepti un raspuns de la mine, eu consider ca mi-am spus punctul de vedere si nu mai am nimic de adaugat. :wink:
 
Nu Cosmin, ma astept la un raspuns de la orice persoana capabila sa imi spuna care e smenul cu filtrele de aluminiu, o intrebare evident pusa la modul cel mai serios :wink:. Din moment ce te-ai autoexclus atat de explicit nu pot decat sa rog pe altcineva sa imi explice. Apropoi, era suficient sa nu raspunzi ca sa ma prind ca nu stii, nu poti sau nu vrei sa imi explici.

Pana una alta poate splituieste cineva discutia. Ceva in genul "cabluri audiofile unse cu ulei de sarpe si apa sfintita".:rolleyes:
 
Off doamne ce greu este... hai sa despicam firul in patru daca e nevoie. NU, filtrele de aluminiu nu sunt mai eficiente dar cele 9 bay-uri perforate de pe fata carcasei ar arata ca dracu daca ar avea filtre textile. E o problema de estetica, stiu, neinteresant. :mad: Probabil daca faceam descrierea de 2 pagini s-ar fi gasit cineva sa obiecteze sau sa ceara completari la fiecare fraza in parte, sa dea dracu' daca mai poti spune ceva pe XF fara sa fi luat pe sus cu fulgi cu tot...
 
Back
Top